Enkele post bekijken
  #2  
Oud 24th March 2010, 14:32
TimDriesen TimDriesen is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Oct 2009
Locatie: Herentals
Posts: 53
Citaat:
Orgineel gepost door sandra.dries
De Raad van State schorst het algemeen verbod op het dragen van uiterlijke levensbeschouwelijke tekens door leerlingen, dat de Raad van het GO! uiterlijk op 1 september 2011 in het gemeenschapsonderwijs wilde instellen. Tevens stelt de Raad in het arrest dat een prejudiciële vraag moet gesteld worden aan het Grondwettelijk Hof over de bevoegdheden van de Raad van het GO! .
Hirsi Ali: http://www.deredactie.be/cm/vrtnieu...2.9634/1.739669
bekijk de getuigenis van schrijfster 'Nomaden' en haar stellingen over hoofddoek dragen in het onderwijs
kortweg: het onderwijs dient om kinderen te onderwijzen en is geen plaats om politieke of religieuze overtuigingen op te dringen, te uiten...

eigen mening:
is het dragen van het hoofddoek voor jeugdige moslimmeisjes geen 'puberalisering' ?



Ik denk niet dat we dit een puberalisering mogen noemen. Het is meer een vorm van druk die op hen wordt uitgeoefend, zowel van hun ouders uit als van leeftijdsgenoten, die op hun beurt ook weer worden gepushed door hun ouders.
Meestal komt het dragen van een hoofddoek ook meer voor op scholen in grote steden zoals Antwerpen, leuven, Brussel,... waar veel van deze etnische groepen leven.

Ik vind wel dat wanneer we hoofddoeken gaan toelaten in de klas dat we dan ook petten en mutsen moeten toelaten in de klas.
Voor moslimmeisjes is een hoofddoek een deel van hun persoonlijkheid, maar er zijn ook vlaamse jongens en meisjes die een pet dragen omdat dat bij hun persoonlijkheid hoort.

Anderzijds wanneer moslimmeisjes het puur doen om hun geloof te benadrukken, en we gaan dit verbieden, kunnen we evengoed verbieden dat vlaamse jongeren katholieke tekens gaan dragen. Dit laatste gebeurt natuurlijk niet zoveel maar er zijn toch wel Goths die een kruisteken dragen.
Met citaat antwoorden