Enkele post bekijken
  #6  
Oud 30th October 2007, 23:07
jonas.de.ceulaer jonas.de.ceulaer is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2007
Locatie: Herenthout
Posts: 94
Men moet uitkijken voor de zon omwille van de kans op huidkanker, maar nu beweren die huidspecialisten dat de zon goed voor je is. Op den duur weet de gewone mens het niet meer. Hoewel ik me wel weet te vinden in de mening van de huidspecialisten. Ik ben er wel van overtuigd dat de zon goed is voor de mensen. Daarbij steun ik de mening dat ‘nieuwe wetenschappelijke inzichten aantonen dat de zon juist goed is voor mensen’. Het is wel zo dat we onze huid goed moeten beschermen voor de zon. Zorg er dus zeker voor dat bij felle zon je goed ingesmeerd bent. De zon is en blijft gevaarlijk voor je huid. Ik geloof ook het feit dat het aantal mensen met huidkanker toeneemt, daar ben ik ten zeerste van overtuigd zelfs. Maar je mag dit niet als een reden zien om je kinderen binnen te houden. Kinderen moeten juist buiten kunnen spelen. Ik vind dan ook dat tegenwoordig de mensen veel te weinig buiten komen. Maar men moet toch rekening houden met het feit dat een overdaad aan zonlicht kan leiden tot huidkanker. Ik hoop dan ook dat men voortdoet met het ontwikkelen van geneesmiddelen. Maar het meest interessante in de tekst vind ik toch het stukje:
‘Ook is gebleken dat mensen die regelmatig, niet al te uitbundig, in de zon zitten een geringere kans hebben op een melanoom dan mensen die weinig of juist heel veel zonlicht hebben opgevangen. Ook heeft de zon een preventief effect op multiple sclerose, zeggen de huidspecialisten’.
Dergelijke uitspraken zetten mij toch aan het denken. Ik denk dat je daar voorzichtig mee moet omgaan, want we weten niet hoeveel zonlicht je nodig hebt om die situatie te bereiken. En daarenboven is er nog de bewering dat de zon kanker zou voorkomen. Maar hoeveel zon heb je daar voor nodig? Dit is volgens mij duidelijk nog een stukje wetenschap dat men sterk zal moeten onderzoeken, eer men uitsluitsel mag geven over het feit of de zon al dan niet goed kan zijn voor het voorkomen van bepaalde ziektes.
Met citaat antwoorden