Enkele post bekijken
  #1  
Oud 26th April 2006, 13:08
stief stief is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2005
Locatie: Nijlen
Posts: 80
Landuyt wil voorrang van rechts afschaffen

Minister van Mobiliteit Renaat Landuyt (sp.a) zou in een rapport over de vereenvoudiging van de wegcode, dat in juni verschijnt, overwegen om de voorrang van rechts af te schaffen. Dat schrijven de kranten van de groep Sud Presse woensdag.

Niet logisch
"Het principe van de voorrang van rechts is vandaag niet altijd logisch", aldus de minister. De partij cdH pleitte het voorbije weekend tijdens een forum over verkeersveiligheid nog voor een debat over de afschaffing van de voorrang van rechts.

Kosten
Volgens het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV) zou de afschaffing een herinrichting van het wegennet betekenen en dus extra beheerskosten meebrengen voor de signalisatie en wegmarkering. Het gaat er ook van uit dat een afschaffing van de voorrang van rechts zou leiden tot een "hogere snelheid van voertuigen op bepaalde verkeersassen".



Dit is geen slecht idee! Wat voor nut heeft voorrang van rechts eigenlijk? Ofwel nemen de mensen hun voorrang niet ofwel nemen ze hem als een gek. Dit veroorzaakt juist meer ongelukken.
Met citaat antwoorden