PDA

Bekijk de volledige versie : NASA wil astronauten voor half jaar naar de maan sturen


MinkeVanHoof
19th April 2008, 21:36
Het Amerikaanse ruimtevaartbureau NASA plant de bouw van installaties op de maan die het zijn astronauten moet toelaten 6 maanden ter plaatse te blijven. Het plan kadert in het NASA-project om rond het jaar 2020 terug te keren naar de maan.

Zes maanden
Carl Walz, voormalig astronaut en een van de verantwoordelijken van de NASA-verkenningsmissies, maakte het nieuws bekend. "We gaan langere periodes van aanwezigheid op de maan invoeren, tot 6 maanden", zo zei hij. Walz vergeleek die geplande aanwezigheid met het huidige verblijf van astronauten in het Internationaal Ruimtestation (ISS).

ISS
"Ik kan niet meer zeggen dan dat we iets gaan bouwen dat gelijkaardig is aan wat we met het ISS aan het bouwen zijn, maar dan anders geconcipieerd: we gaan transportsystemen ontwikkelen, we gaan op de maan leven, werken en installaties bouwen en we gaan de rijkdommen van de maan gebruiken", zei Walz nog. In december 1972 zetten de Amerikanen voor het laatst voet op de maan. (belga/gb)
Bron
De Morgen (http://www.demorgen.be/dm/nl/992/Wetenschap/article/detail/248205/2008/04/19/NASA-wil-astronauten-voor-half-jaar-naar-de-maan-sturen.dhtml)

Het klinkt als een scenario uit een hollywood film. Er worden al jaren films gemaakt over dit onderwerp (leven/ onderzoekcentra op de maan) nu wordt het werkelijkheid. Ik ben eens benieuwd hoe dit gaat aflopen. Leven op de maan misschien echt toekomstmuziek?

Margot Van Den Broeck
21st April 2008, 12:52
Dit doet ook mij denken aan een science - fiction film. Maar... het klinkt toch wel allemaal veelbelovend. Toch denk ik dat we best zo lang mogelijk met de beide voetjes op de grond blijven, er kan immers nog vanalles misgaan, men moet uiteindelijk nog van 0 beginnen bouwen aan dit alles. Voor mij geldt hierbij het motte : "eerst zien, dan geloven!".