actualiteitsforums  

Ga Terug   actualiteitsforums > ACTUALITEITSFORUM > In de Marge van het Nieuws
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Home FORUMS Registreer Arcade Posts van vandaag Vragen insturen

Antwoord
 
Onderwerp Opties Stem op Onderwerp Weergave Modus
  #1  
Oud 25th November 2005, 20:34
Barst's Avatar
Barst Barst is offline
Administrator
 
Geregistreerd op: Jun 2004
Locatie: L'burg
Posts: 16,552
Wink Rode wijn breekt Alzheimer-molecule af

Rode wijn breekt Alzheimer-molecule af


Een chemische component in wijn reduceert de niveaus van een kwaadaardige molecule die wordt gelinkt aan de ziekte van Alzheimer, zo meldt ScientificAmerican.com. Dit blijkt uit een studie die op 7/11/05 werd gepubliceerd in het Journal of Biological Chemistry.

De antioxidant resveratrol helpt menselijke cellen om een molecule af te breken die de littekens veroorzaakt die terug worden gevonden in de hersenen van patiënten met Alzheimer's. Vooral in rode wijn zit heel wat van deze polyfenol, maar resveratrol komt van nature ook voor in pindanoten, groen thee, bessen en druiven.

De onderzoekers waarschuwen wel dat de niveaus aan resveratrol in wijn wellicht niet hoog genoeg zijn om de schadelijke Alzheimer-moleculen te helpen afbreken. Maar ze hopen wel dat ze op termijn krachtigere vormen van resveratrol kunnen creëren voor gebruik in medicijnen.


E-zine 6Minutes Wine #73
__________________
"Never argue with an idiot, they'll just bring you
down to their level and beat you with experience." (c)TB
Met citaat antwoorden
Antwoord


Posting Regels

Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit

Forumsprong


Alle tijden zijn GMT +2. De tijd is nu 21:08.


Powered by: vBulletin Version 3.8.14 by DRC
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.