![]() |
|
#1
|
|||
|
|||
Belg eet minder zout
Zout is een belangrijk ingrediënt tijdens het koken. Zoals in het artikel wordt vermeld is het niet eenvoudig om te verminderen, doordat het zowel goed is voor de smaak als voor de bewaring. We zijn op de goede weg, maar het kan nog altijd beter. Daarom denk ik dat een nieuwe bewustwordingscampagne zeker geen kwaad kan. Daarnaast kan men vanuit de federale regering ook regels opleggen voor de fabrikanten van kant- en klare maaltijden. Daarnaast kan men mensen ook tips geven om lekker te koken met minder zout. Ik denk dat heel wat mensen zout gebruiken uit gewoonte. Men staat niet stil bij de gevolgen voor onze gezondheid. Mijn grootouders werden geconfronteerd met gezondheidsproblemen en hebben sindsdien hun zoutverbruik heel wat verminderd. Zij doen veel minder zout in hun brood dan wij, het verschil in smaak is enorm. Het is niet eenvoudig om ineens naar een eetgewoonte over te schakelen met veel minder zout. Daarom zouden we vanaf nu al systematisch minder zout moeten eten, om problemen te voorkomen.
|
#2
|
|||
|
|||
Belg eet minder zout
Mijn mening komt overeen met de voorgaande meningen. Persoonlijk let ik wel op de hoeveelheid zout die ik eet. Mijn vader mag sowieso al weinig zout eten voor zijn gezondheid, dus is het voor mij persoonlijk niet zo moeilijk om zoutarme gerechten te eten. Mijn vader kookt heel vaak, dus is dat in mijn situatie evident. Toch let ik er zelf ook op dat ik niet te veel zoute snacks en zoutrijke producten eet als ik niet thuis ben. Net omdat ik weinig zout eet, proef ik het al snel wanneer er veel zout in een gerecht zit. Voor mij is het een gewoonte om zoutarm te eten, dus de smaak ervan ben ik al jarenlang gewoon. Naar mijn mening moet een gerecht niet per definitie veel zout bevatten om lekker te smaken. Ik kan mij wel voorstellen dat het voor andere gezinnen moeilijker is om te letten op de zoutconsumptie.
Wij hebben thuis ook kookboeken die specifiek gericht zijn op zoutarme gerechten. Ik ben van mening dat dergelijke boeken een meerwaarde zijn en daarom zou het ook goed zijn om hier meer aandacht aan te besteden in de media dan aan de ongezonde zoutrijke voedingsmiddelen. |