![]() |
|
#1
|
|||
|
|||
De meningen en oplossingen zijn hier duidelijk verschillend...
Ik verschiet er ook van dat de Belg meer vlees eet... Zeker als je dit vergelijkt met de eetgewoonten in andere landen. Neem bijvoorbeeld Griekenland, daar krijg je een bord met vlees en frietjes, groenten moet je daar apart bestellen. In zo'n culturen wordt dus veel meer vlees gegeten dan bij ons. Dit zie je ook aan de lichaamsbouw van zulke mensen, zeker voor vrouwen is dit duidelijk, zij zijn vaak groter en hebben dikkere borsten. Vlees duurder maken lijkt mij ook niet de ideale oplossing, aangezien vlees nu al redelijk duur is, maar een vleesloze weekdag oprichten, zal zoals eerder vermeld, door vele mensen niet worden opgevolgd. Sommige mensen hechten echt enorm veel belang aan vlees eten. Bij ons thuis wordt bijvoorbeeld vlees gemaakt voor 3 personen in een hoeveelheid die bij onze buren per persoon wordt bereid. Ik denk niet dat dit probleem eenvoudig op te lossen valt... Anne |
#2
|
|||
|
|||
Ik volg de mening van Stijn Neefs.
En de prijsverhoging zal enkel te merken zijn als men veel vlees koopt (en dit zou ik willen tegengaan). Mensen moeten bewust worden en minder vlees kopen. We zijn alleseters en geen vleeseters. Ze mogen/moeten nog vlees kopen, want inderdaad kinderen hebben deze nodig in hun groei. Ik ben ook vegetariër en mis vlees en vis totaal niet. Genoeg gevariërd eten en er is geen probleem. Ik voel me ook veel fitter en gezonder dan voorheen. Er wordt zoveel energie gestoken in vleesverwerking. En deze energie is ten koste van ons klimaat. Global warming ontstaat mede door het hoge vleesgebruik van de mensen. Begrijpen mensen niet dat het zo niet verder kan, deze hoeveelheden vlees? |
#3
|
|||
|
|||
Gésoes wat een vreemde discussie. Wanneer ik dit hier lees, lijkt het precies dat wij als 'vleeseters' worden afgeschilderd. Terwijl 32,2 kg vlees per jaar slechts neerkomt op 88,2 gram per dag.... op zich een flauw rekensommetje totdat je leest wat de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vlees is voor een allesetende mens:
http://www.voedingscentrum.nl/EtenEn...heden+per+dag/ JUIST, voor volwassenen is dit dus tussen de 100-125g/dag! (meer nog de huidige 88,2 g/dag is in feite geschikt voor kinderen van 9 à 13 jaar.) Ik snap dus totaal niet vanwaar die (onterechte) verontwaardiging komt. CONCLUSIE: Er wordt nog steeds te weinig vlees gegeten ![]() |