actualiteitsforums  

Ga Terug   actualiteitsforums > ACTUALITEITSFORUM > MILIEU / GEZONDHEID / MENSENRECHTEN > Overige 'milieubijdragen'
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Home FORUMS Registreer Arcade Zoeken Posts van vandaag Markeer Forums als Gelezen

Antwoord
 
Onderwerp Opties Zoek in onderwerp Waardeer Onderwerp Weergave Modus
  #1  
Oud 24th November 2017, 15:47
WuytsMichelle WuytsMichelle is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Oct 2017
Locatie: Poederlee
Posts: 20
Recordaantal fietsen opgevist in Gent

Recordaantal fietsen opgevist in Gent

In Gent heeft Waterwegen en Zeekanaal NV meer dan driehonderd fietsen opgevist tijdens de jaarlijkse waterpeildaling. Een record, zegt de maatschappij. Niet alleen tweewielers kwamen boven water, ook andere grote stukken zoals verkeerssignalisatie, winkelkarren en zelfs een wasmachine werden opgevist. De opruimactie kost elk jaar zo’n 15.000 euro.

Waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV organiseert elk jaar een waterpeildaling in de Gentse binnenstad. Dit moet eigenaars van panden langs de waterkant toelaten om hun gevels te inspecteren of eventuele herstellingswerken uit te voeren aan en onder de waterlijn.

Maar traditioneel komen dan ook erg veel vermiste tweewielers naar boven. 'Dit jaar is een triest record dat de Vlaamse waterwegbeheerder jaarlijks onnodig veel energie, tijd en geld kost', meldt de organisatie.

Toch is de grote kuis nodig omdat obstakels onder water schade kunnen veroorzaken aan pleziervaartuigen. Tijdens de waterpeildaling staat het water een halve meter lager dan normaal. Daardoor is het iets makkelijker om de fietsen vanop een bootje uit het water te vissen, al staken de opruimers dit jaar zo’n 200 werkuren in de klus. Daarnaast wordt er jaarlijks ook meer dan 100.000 euro geďnvesteerd in het opruimen van drijfvuil in Gent.

Het grootste deel van de teruggevonden fietsen is klaar voor de schroothoop. De politie komt volgende week wel nog even langs om te kijken of er nog fietsen geďdentificeerd kunnen worden.

Bron:
De Standaard, 24 oktober 2017, via http://www.standaard.be/cnt/dmf20171124_03205188

Eigen mening over het artikel:
Sluikstorten is een veel voorkomend probleem, dit zowel in de steden als op de boerenbuiten. Op de boerenbuiten belanden deze afgedankte spullen ergens in de kant, op de wei of in een bos. In de steden zijn deze stortplaatsen iets minder rijk aanwezig. De 'durvers' onder ons zullen hun afval in de straat dumpen, maar vele willen doen dit op plaatsen waar hun vuil achteraf niet meer zichtbaar is. Daarom kiezen ze voor de waterwegen, 's nachts wanneer niemand in de buurt is dumpen ze hun huisafval en 's morgens als het weer licht word is hun afval nergens meer terug te vinden.

Al denk ik dat vele van de gevonden fietsen eerder een 'kwajongensstreek' is dan het effectief willen storten van deze fietsen.

Zelf kan ik niet vatten waarom mensen dit op een illegale wijze moeten doen, terwijl er in (bijna) alle dorpen een containerpark aanwezig is. Om hier gebruik van te maken moet je natuurlijk een vergoeding betalen, is deze dan zo groot dat dit voor vele gezinnen niet mogelijk is?
Persoonlijk denk ik dat achter sluikstorten meer maatschappelijke problemen zitten dan dat we denken. Al kunnen de kosten om deze op te kuisen ook een maatschappelijk probleem zijn. Wij als maatschappij draaien, hoe dan ook, op voor de kosten van de opruimactie.

Laatst aangepast door WuytsMichelle : 24th November 2017 om 16:05.
Met citaat antwoorden
Antwoord


Onderwerp Opties Zoek in onderwerp
Zoek in onderwerp:

Uitgebreid Zoeken
Weergave Modus Stem op dit onderwerp:
Stem op dit onderwerp::

Posting Regels
Je mag niet nieuwe onderwerpen maken
Je mag niet reageren op posts
Je mag niet bijlagen posten
Je mag niet jouw posts bewerken

vB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit
Forumsprong



Alle tijden zijn GMT +2. De tijd is nu 02:54.


Powered by: vBulletin Version 3.0.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.