actualiteitsforums  

Ga Terug   actualiteitsforums > ACTUALITEITSFORUM > BELGIË > Sociaal-economisch
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Home FORUMS Registreer Arcade Zoeken Posts van vandaag Markeer Forums als Gelezen

Antwoord
 
Onderwerp Opties Zoek in onderwerp Waardeer Onderwerp Weergave Modus
  #1  
Oud 14th October 2016, 11:31
maxim.g*ris maxim.g*ris is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2016
Locatie: Poederlee
Posts: 47
Derde van kandidaten gebuisd op strenger politie-examen

Derde van kandidaten gebuisd op strenger politie-examen
14-10-16, 05.39u - Bron: Belga



Een derde van alle leerling-agenten die begin deze maand hun eindexamens aflegden, is niet geslaagd. Dat komt door een verstrenging, waardoor kandidaten niet langer 10 op 20 maar 12 op 20 moeten halen. Voordien faalde amper 5 à 10 procent, zo schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard vandaag.


Een derde van alle leerling-agenten die begin deze maand hun eindexamens aflegden, is niet geslaagd. Dat komt door een verstrenging, waardoor kandidaten niet langer 10 op 20 maar 12 op 20 moeten halen. Voordien faalde amper 5 à 10 procent, zo schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard vandaag.

In de Nederlandstalige en Brusselse politiescholen buisden maar liefst 108 van de 318 studenten. De Waalse cijfers zouden vergelijkbaar zijn.

De oorzaak is de vernieuwing van de politieopleiding. "Leerlingen moeten nu voor alle vakken twaalf op twintig behalen. En een tekort leidt nu meteen naar een herexamen. Vroeger kon je met een overschot op het ene vak een tekort bij een tweede vak aanvullen. Dat is nu verboden", zegt Fréderic Fortuna van politievakbond NSPV.

De slechte cijfers worden zowel op de praktische als theoretische vakken behaald. Op sport en wapenbeheersing, maar ook verkeer en recht.

Peter De Waele, woordvoerder van de federale politie, beaamt het probleem. "We moesten de kwaliteit van de opleiding verhogen. Veel politiezones klaagden dat de afgestudeerde politieagenten sommige basisvaardigheden misten. Ze waren niet klaar voor het échte politiewerk."

Bron: http://www.demorgen.be/binnenland/d...xamen-ba74f1cc/

Mijn mening
Het is terecht dat ze de opleiding strenger maken maar dat een derde van de kandidaten niet slaagt , vind ik toch wel heel veel. Ze willen natuurlijk enkel de besten op pad sturen , maar er is geen betere leermeester als het werkveld. Ze kunnen niet verwachten dat iedereen na zijn of haar studies meteen vol ervaring aan de bak kan. Het kan natuurlijk ook zijn dat het ten volle terecht is dat deze studenten niet slaagden , maar dan hebben ze dat zeker aan zichzelf te danken.
Met citaat antwoorden
  #2  
Oud 14th October 2016, 12:36
mitchell.b*ons mitchell.b*ons is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2014
Locatie: Laakdal
Posts: 72
Naar mijn mening is de verstrenging van het politie-examen een goede zaak. Deze verstrenging houdt namelijk in dat de studenten op ELKE competentie minstens 12/20 moeten behalen indien ze geslaagd willen zijn op het examen. Dit in tegenstelling tot de vorige evaluatieprocedure waar de studenten globaal 60 procent moesten behalen.

Ik ben het eens met de verklaring die de woordvoerder van de Federale Politie, Peter De Waele, geeft met betrekking tot deze strengere evaluatie. Vroeger was het voor een student nog mogelijk om een slecht cijfer op een bepaald onderdeel te compenseren met een hoog cijfer op een ander onderdeel. Dit betekende namelijk dat een student geslaagd kon zijn zonder bijvoorbeeld voldoende de wetgeving omtrent de verkeersregels te kennen. Dit is totaal onverantwoord.

Gelukkig is dit probleem nu opgelost. Nu zijn de studenten namelijk wél verplicht om voldoende 'know-how' (in dit geval: minstens 12/20) te hebben van alle basiscompetenties. Bijgevolg is het logisch dat soortgelijke studenten die vroeger bovenstaand 'compensatietrucje' toepasten', nu niet slagen en m.a.w. 'door de mand vallen' op bepaalde onderdelen. Mede hierdoor is een derde van de kandidaten gebuisd op het huidige politie-examen.

Maar zij hoeven niet te wanhopen, want zij krijgen natuurlijk nog een tweede examenkans. Als zij de volgende keer wél willen slagen, zullen ze zich moeten verdiepen in de onderdelen waar ze minder sterk in zijn, m.a.w. door 'de zure appel' heen bijten. Kortom, het is normaal dat bepaalde onderdelen van de leerstof je niet echt 'liggen', maar het is zaak om net hieraan te werken; jezelf bij te scholen, zodat je voldoet aan het minimum van alle competenties als (toekomstig) politieagent.
Met citaat antwoorden
Antwoord


Onderwerp Opties Zoek in onderwerp
Zoek in onderwerp:

Uitgebreid Zoeken
Weergave Modus Stem op dit onderwerp:
Stem op dit onderwerp::

Posting Regels
Je mag niet nieuwe onderwerpen maken
Je mag niet reageren op posts
Je mag niet bijlagen posten
Je mag niet jouw posts bewerken

vB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit
Forumsprong



Alle tijden zijn GMT +2. De tijd is nu 09:00.


Powered by: vBulletin Version 3.0.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.