actualiteitsforums  

Ga Terug   actualiteitsforums > ACTUALITEITSFORUM > BELGIË > Mobiliteit
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Home FORUMS Registreer Arcade Zoeken Posts van vandaag Markeer Forums als Gelezen

Antwoord
 
Onderwerp Opties Zoek in onderwerp Waardeer Onderwerp Weergave Modus
  #1  
Oud 2nd December 2014, 19:29
senne.v*n den schoor senne.v*n den schoor is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2014
Locatie: Herenthout
Posts: 26
Treinen kwamen dit jaar nog nooit zo vaak te laat

Treinen kwamen dit jaar nog nooit zo vaak te laat

Bijna een op de zes treinen (16,3 procent) op het Belgische spoor reed in de maand oktober met een vertraging van minstens zes minuten. Het stiptheidscijfer is voorlopig het laagste van 2014. Al benadrukt Infrabel dat die verschillende maanden maar moeilijk met elkaar te vergelijken zijn. ‘Maar we moeten wel eerlijk toegeven dat oktober een mindere maand was’, zegt Frédéric Petit, woordvoerder van Infrabel.

De stiptheid bedroeg in oktober slechts 83,7 procent, wat wel nog altijd een stijging is in vergelijking met de 80,4 procent van oktober 2013. Als ook de 1.781 afgeschafte treinen mee in de berekening worden opgenomen, daalt de stiptheid zelfs naar 82,4 procent (tegenover 79,3 procent in oktober 2013). Dat blijkt uit de dinsdag gepubliceerde stiptheidscijfers van infrastructuurbeheerder Infrabel.

Als oorzaak daarvoor wijst de organisatie naar verschillende incidenten die zich die maand hebben voorgedaan. Zo hebben spoorlopers en aanrijdingen met personen grotere hinder veroorzaakt dan normaal. Daarnaast werd het spoorverkeer ook gehinderd door spontane acties die in La Louvière, Charleroi en Luik plaatsvonden. ‘Maar we zien wel dat de stiptheidscijfers van 2014 telkens hoger ligt dan in dezelfde maand in 2013’, aldus Petit nog. ‘Die lijn willen we blijven volgen.’

Tot slot blijkt uit de gegevens van Infrabel nog dat de verbinding tussen Herstal en Doornik van alle grote spoorlijnen het slechtst scoorde, met een stiptheidscijfer van 61,1 procent. Daarna volgen de lijnen Brussel-Zuid - Luxemburg (61,6 procent) en Oostende - Eupen (66,9 procent).

bron: http://www.gva.be/cnt/dmf20141202_0...zo-vaak-te-laat
GVA 2/12/2014

Eigen mening: Het is ook zo dat de NMBS veel problemen heeft met de stakingen maar het is ons ook opgevallen dat de treinen nog later komen dan anders. Het zou misschien ook beter zijn dat de werknemers minder zouden staken en meer aan het werk zitten want er zijn nog andere mensen die naar hun werk of school moeten gaan. Het is ook zo dat er het voorbije jaar zeer veel incidenten hebben plaats gevonden op de sporen van de treinen. Ik hop dat hier snel veranderingen in zullen komen zodat mensen op tijd op hun werk zijn en de studenten niet te laat komen in de klas.

Laatst aangepast door senne.v*n den schoor : 2nd December 2014 om 19:35.
Met citaat antwoorden
Antwoord


Onderwerp Opties Zoek in onderwerp
Zoek in onderwerp:

Uitgebreid Zoeken
Weergave Modus Stem op dit onderwerp:
Stem op dit onderwerp::

Posting Regels
Je mag niet nieuwe onderwerpen maken
Je mag niet reageren op posts
Je mag niet bijlagen posten
Je mag niet jouw posts bewerken

vB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit
Forumsprong



Alle tijden zijn GMT +2. De tijd is nu 02:02.


Powered by: vBulletin Version 3.0.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.