actualiteitsforums  

Ga Terug   actualiteitsforums > ACTUALITEITSFORUM > WERELD > Cultureel-maatschappelijk
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Home FORUMS Registreer Arcade Zoeken Posts van vandaag Markeer Forums als Gelezen

Antwoord
 
Onderwerp Opties Zoek in onderwerp Waardeer Onderwerp Weergave Modus
  #1  
Oud 29th September 2014, 19:49
A*strid.Bastiaens A*strid.Bastiaens is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2012
Locatie: Zandhoven
Posts: 100
Fabrikanten smart-tv registreren uw kijkgedrag

Fabrikanten smart-tv registreren uw kijkgedrag

Met het accepteren van de privacyvoorwaarden bij de installatie van een smart-tv geven consumenten toestemming aan fabrikanten om standaard hun kijkgedrag te monitoren. Maar de informatie over het bijhouden van het kijkgedrag is meestal verstopt in ellenlange, juridisch geformuleerde teksten, stelt de Nederlandse Consumentenbond. De Nederlandse consumentenvereniging wil dat smart-tv-fabrikanten duidelijk zijn over wat ze monitoren en wat ze ermee doen.

De Consumentenbond onderzocht voor de Consumentengids van oktober de privacyvoorwaarden van smart-tv's. Daaruit blijkt dat LG Electronics en Panasonic de programma's die hun klanten kijken en de zoekopdrachten die ze invoeren en inspreken, bijhouden. Sony en Philips volgen het kijkgedrag.

Philips registreert daarnaast ook het internetverkeer, het klikgedrag in tv-apps en de films die kijkers online huren en welke uitzending-gemist-programma's ze afspelen, zegt de Consumentenbond.

"Bij Samsung moeten consumenten zich door 57 pagina's met privacyvoorwaarden heen worstelen om te zien wat de fabrikant verzamelt en dan nog blijft de omschrijving vaag: gebruikersgegevens, loggegevens van de diensten en overige gegevens over het gebruik van het apparaat."

"Als consumenten de privacyvoorwaarden afwijzen, werken de smartfuncties op hun tv niet of deels niet. En als ze de privacyvoorwaarden wel accepteren, is het achteraf behoorlijk zoeken hoe ze het automatisch doorgeven van kijkgedrag weer ongedaan kunnen maken'', zegt directeur Bart Combée van de Consumentenbond. "Dit kan veel toegankelijker en helderder.

Consumenten hebben er recht op om te weten wat bedrijven doen met hun privégegevens en hoe hun gedrag wordt gevolgd.''

Bron: De Morgen, 29/09/2014
Eigen mening:
Het is algemeen geweten dat bedrijven tegenwoordig uit alles geld willen slaan. En de makkelijkste manier om dit te doen, is om klantengegevens te verkopen of te verwerken. We weten allemaal dat ze dit doen. De bedrijven zorgen er wel voor dat ze volledig zijn ingedekt tegen eventuele processen. Je moet dus goed alles nalezen voordat je iets ondertekend. Maar niemand worstelt zich door privacyvoorwaarden van meerdere pagina's lang. Hierdoor weten we vaak niet wat we juist ondertekenen en gooien we onszelf voor de leeuwen.
Met citaat antwoorden
  #2  
Oud 29th September 2014, 23:38
H*nnelore.Bervoets H*nnelore.Bervoets is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Oct 2012
Locatie: Herentals
Posts: 84
Eigenlijk is er 1 simpele gouden regel: Maak je connectie met het internet, wees er dan maar zeker van dat alles wat je daarop doet geregistreerd wordt. Om door te verkopen, om te verzamelen en andere doeleinden. Uiteraard heeft de consument recht om te weten waar zijn gegevens allemaal heengaan, maar hij zou niet meer verbaasd moeten zijn over het feit dat die gegevens rondgaan. Zonder die privacyvoorwaarden te accepteren kan je simpelweg de meeste diensten niet gebruiken, dus het is sowieso kiezen.
Met citaat antwoorden
Antwoord


Onderwerp Opties Zoek in onderwerp
Zoek in onderwerp:

Uitgebreid Zoeken
Weergave Modus Stem op dit onderwerp:
Stem op dit onderwerp::

Posting Regels
Je mag niet nieuwe onderwerpen maken
Je mag niet reageren op posts
Je mag niet bijlagen posten
Je mag niet jouw posts bewerken

vB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit
Forumsprong



Alle tijden zijn GMT +2. De tijd is nu 03:49.


Powered by: vBulletin Version 3.0.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.