actualiteitsforums  

Ga Terug   actualiteitsforums > ACTUALITEITSFORUM > EUROPA > Sociaal-economisch
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Home FORUMS Registreer Arcade Zoeken Posts van vandaag Markeer Forums als Gelezen

Antwoord
 
Onderwerp Opties Zoek in onderwerp Waardeer Onderwerp Weergave Modus
  #1  
Oud 11th November 2013, 19:34
Wannes.R*tthier Wannes.R*tthier is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Oct 2013
Locatie: Gierle
Posts: 20
Britten hackten Belgacom via gemanipuleerde LinkedIn

De Britse geheime dienst GCHQ zou de computers bij Belgacom gehackt hebben via gemanipuleerde kopieën van netwerksites als LinkedIn. Zo kon de dienst spyware installeren op de computers. Dat moet blijken uit documenten van klokkenluider Edward Snowden die de krant Der Spiegel kon inkijken.
Dat de Britse geheime dienst allicht achter de hacking zit bij Belgacom, was al bekend. Nu zijn meer details bekend geraakt over hoe dat is kunnen gebeuren. De GCHQ gebruikte de methode “Quantum Insert” via gemanipuleerde kopieën van sites zoals LinkedIn en Mach (een betaalsite te vergelijken met PayPal), waardoor er spyware werd geïnstalleerd.

Medewerkers werden naar de valse kopieën van LinkedIn gelokt waardoor de spyware op hun computers terecht kwam. Wat Belgacom betreft, verliep dit enkel via de kabel en werd dus niet het mobiele netwerk gehackt.

Dankzij de geïnstalleerde spyware kon de GCHQ informatie vergaren over de onderneming zelf, over de personen op wiens computer spyware stond, de communicatie binnen het bedrijf en andere bedrijfsgegevens.

Volgens het document heeft GCHQ op dezelfde manier ook de hoofdzetel van de organisatie van olie-exporterende landen (OPEC) in Wenen bespioneerd. Dankzij die methode werden de computers van negen OPEC-medewerkers geïnfiltreerd.

Werkte LinkedIn mee?
Der Spiegel heeft contact opgenomen met LinkedIn om te vragen in welke mate het bedrijf op de hoogte is van de feiten. Het bedrijf veroordeelt de praktijk. “We zouden zoiets nooit goedkeuren, ongeacht het doel. We hadden geen weet van dergelijke manipulaties”, was het antwoord. Bij betaalsite Mach was te horen dat onmiddellijk een onderzoek en een uitgebreide veiligheidsinspectie wordt gestart.

bron: deredactie.be

mening:
Dit bewijst toch nog maar eens dat je moet oppassen met wat je op het internet zet of doet. Alles wat je doet kan achterhaald worden, online privacy bestaat niet.

Laatst aangepast door Wannes.R*tthier : 11th November 2013 om 19:44.
Met citaat antwoorden
Antwoord


Onderwerp Opties Zoek in onderwerp
Zoek in onderwerp:

Uitgebreid Zoeken
Weergave Modus Stem op dit onderwerp:
Stem op dit onderwerp::

Posting Regels
Je mag niet nieuwe onderwerpen maken
Je mag niet reageren op posts
Je mag niet bijlagen posten
Je mag niet jouw posts bewerken

vB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit
Forumsprong



Alle tijden zijn GMT +2. De tijd is nu 18:59.


Powered by: vBulletin Version 3.0.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.