actualiteitsforums  

Ga Terug   actualiteitsforums > ACTUALITEITSFORUM > EUROPA > Sociaal-economisch
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Home FORUMS Registreer Arcade Zoeken Posts van vandaag Markeer Forums als Gelezen

Antwoord
 
Onderwerp Opties Zoek in onderwerp Waardeer Onderwerp Weergave Modus
  #1  
Oud 16th February 2013, 10:00
D*de.Ooms D*de.Ooms is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2012
Locatie: Balen
Posts: 132
Berlijn, Londen en Parijs willen multinationals zwaarder belasten

Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk willen het internationale fiscale systeem onder handen nemen om te vermijden dat multinationals nog zo vlot door de mazen van het net glippen. Dat hebben ze op de G20 in Moskou.

De OESO speelde de ministers van Financiën uit de twintig belangrijkste groei- en rijke landen deze week een rapport door over "de strijd tegen de erosie van de belastbare basis en de transfer van opbrengsten". In het werkstuk belooft de Oeso een ambitieus "actieplan" om de internationale normen en regels te herijken.

Op een persconferentie met OESO-topman Anbel Gurria schaarden de Franse, Britse en Duitse ministers van Financiën zich achter het initiatief. "Multinationals moeten, net als lokale bedrijven, hun deel van de belastingen betalen", zei Duits minister Wolfgang Schäuble, volgens wie ook Moskou het voornemen genegen is.

"Wij willen allemaal dat grote multinationals zich in onze landen vestigen", vulde zijn Britse collega George Osborne aan. "Maar we willen ook dat die groepen de belastingen betalen die in onze landen bestaan." Maar dat zal enkel lukken via internationale samenwerking, beklemtoonde ook Fransman Pierre Moscovici.

De morgen Bewerkt door: redactie − 16/02/13, 07u46 − Bron: belga.be

Er zijn dus enkele landen die een internationaal systeem willen uitwerken, waarbij multinationals zwaardere belastingen moeten betalen. Dat multinationals hun deel van de belastingen betalen zoals elke mens is niet meer dan normaal. Misschien is het goed dat in tijden van crisis deze mensen meer moeten betalen, aangezien ze toch geld genoeg hebben. Maar langs de andere kant hebben de meeste multinationals ook hard gewerkt om hun geld te krijgen. Wat geeft de politiek dan het recht om extra veel van hun geld af te pakken? Ach ja, als het helpt de crisis te boven te komen doen ze maar.
Met citaat antwoorden
  #2  
Oud 16th February 2013, 23:53
Wouter G Wouter G is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Oct 2011
Locatie: Nijlen
Posts: 69
Ik denk ook dat dit een goed initiatief is. Het is in mijn ogen niet zo dat de regeringen hun wettige winst proberen af te pakken, maar dat belastingontwijking en zelfs belastingontduiking een halt wordt toegeroepen. In Amerika is Obama zelfs nog strenger en probeert zelfs een taks in te voeren voor de extreem rijken. Warren Buffet staat overigens achter dit initiatief (ook wel de Buffet Rule genoemd) hij verklaarde dat hij procentueel minder moest betalen dan zijn secretaresse vanwege de mogelijkheden die hij had om belasting te ontwijken. Niets illegaal, wel heel onlogisch en oneerlijk.
Met citaat antwoorden
Antwoord


Onderwerp Opties Zoek in onderwerp
Zoek in onderwerp:

Uitgebreid Zoeken
Weergave Modus Stem op dit onderwerp:
Stem op dit onderwerp::

Posting Regels
Je mag niet nieuwe onderwerpen maken
Je mag niet reageren op posts
Je mag niet bijlagen posten
Je mag niet jouw posts bewerken

vB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit
Forumsprong



Alle tijden zijn GMT +2. De tijd is nu 18:52.


Powered by: vBulletin Version 3.0.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.