actualiteitsforums  

Ga Terug   actualiteitsforums > ACTUALITEITSFORUM > WERELD > Wetenschap
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Home FORUMS Registreer Arcade Zoeken Posts van vandaag Markeer Forums als Gelezen

Antwoord
 
Onderwerp Opties Zoek in onderwerp Waardeer Onderwerp Weergave Modus
  #1  
Oud 7th December 2012, 14:30
t*ur.hermans t*ur.hermans is offline
Linkshandige Linkse
 
Geregistreerd op: Sep 2012
Locatie: Oud-Turnhout
Posts: 65
Nieuw bedrijf gaat nog dit decennium mensen op de maan zetten

Geschreven op 07 december 2012 om 08:39 uur door Caroline Kraaijvanger

Tijdens een persconferentie maakte het gloednieuwe bedrijf Golden Spike Company bekend tegen het eind van dit decennium nog met regelmaat complete (bemande) expedities naar de maan te gaan organiseren.

Zo bijzonder als missies naar de maan nu zijn, zo ‘gewoontjes’ moeten ze binnen enkele jaren worden. De Golden Spike Company wil de maan ‘routinematig’ gaan verkennen en ook andere bedrijven en instellingen in staat stellen om datzelfde (tegen een aantrekkelijke prijs) te gaan doen.

Geen raketten
Om dat te bewerkstelligen, moeten natuurlijk nog wel een aantal dingen ontwikkeld worden. Waaronder maanlanders, ruimtepakken en pakketten voor onderzoeken op de maan. Aan raketten waagt het bedrijf zich niet: Golden Spike Company wil gebruik maken van bestaande raketten. Zo kan de prijs van toekomstige missies laag worden gehouden. Tegen de tijd dat Golden Spike Company klaar is met alle voorbereidingen zou het al mogelijk moeten zijn om voor een slordige 1,4 miljard dollar twee mensen op de maan te gaan zitten. Ter vergelijking: daarmee is een bemande missie ongeveer even duur als sommige onbemande missies naar de maan van andere ruimtevaartorganisaties.

Wie gaat er naar de maan?
Wie uiteindelijk de klanten van Golden Spike Company worden? Dat loopt waarschijnlijk uiteen, zo werd tijdens de persconferentie gesteld. Sommige mensen zullen er heengaan voor wetenschappelijk onderzoek, anderen voor nationale of persoonlijke prestige, weer anderen voor een stukje marketing of entertainment of vanwege commerciële belangen. Eén ding staat vast: als er eenmaal één succesvolle bemande maanmissie is geweest, volgen ze elkaar in een rap tempo op. In tien jaar tijd zouden dan zo’n vijftien tot twintig bemande missies moeten plaatsvinden.

Stern en Griffin
Dat alles kondigde Golden Spike’s algemeen directeur Alan Stern gisterenavond samen met de voorzitter van de raad van het bestuur van het gloednieuwe bedrijf, Gerry Griffin tijdens een persconferentie aan. Beide heren zijn geen onbekenden in de ruimtevaart: Stern gaf als wetenschapper onder meer leiding aan verschillende onderzoeken van NASA. Griffin was ooit onder meer directeur van NASA’s Johnson Space Center.

Experts
Twee grote namen, dus. En zo treffen we er in het team van Stern nog wel meer aan. Niet voor niets, zo legt hij tijdens de persconferentie uit. “Een belangrijk element dat ons business haalbaar en overtuigend maakt, is Golden Spike’s team met daarin nationaal en internationaal bekende experts in de menselijke en robotische ruimtevaart, wetenschap omtrent planeten en de maan, verkenning, het samenbrengen van een kapitaal en het bereiken van een groot publiek.”

Achtste continent
Op papier kunnen tripjes naar de maan straks net zo gemakkelijk gekocht en uitgevoerd worden als een reisje naar de andere kant van de wereld. Tijdens de persconferentie wordt zelfs even aan de maan gerefereerd als ‘het achtste continent van de aarde’. Natuurlijk moeten die routinematige tripjes geld opleveren: Golden Spike Company is nu eenmaal een bedrijf. Maar het moet er bovenal voor zorgen dat de maan intensief bestudeerd wordt en voor een grote groep mensen toegankelijk te maken. Stern: “Het is de 21e eeuw, we zijn hier om landen, bedrijven en individuen te helpen hun bereik in de ruimte uit te breiden en we denken dat daar een enthousiast publiek voor is.”

Bron
http://www.scientias.nl/nieuw-bedri...an-zetten/77098
mening
Dit is iets om in de gaten te houden, al is het voor zo'n prijs. Mede omdat dit technologische vooruitgang zal brengen inzake ruimtevaart (bijvoorbeeld hoe zo goedkoop mogelijk maar toch veilig naar andere exoplanetaire plaatsen te reizen.
Zeer goed voor de economie (van de Amerikanen dan toch) want hun afgedankte spaceshuttles zullen worden 'gerecycleerd'.
Met citaat antwoorden
Antwoord


Onderwerp Opties Zoek in onderwerp
Zoek in onderwerp:

Uitgebreid Zoeken
Weergave Modus Stem op dit onderwerp:
Stem op dit onderwerp::

Posting Regels
Je mag niet nieuwe onderwerpen maken
Je mag niet reageren op posts
Je mag niet bijlagen posten
Je mag niet jouw posts bewerken

vB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit
Forumsprong



Alle tijden zijn GMT +2. De tijd is nu 11:34.


Powered by: vBulletin Version 3.0.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.