actualiteitsforums  

Ga Terug   actualiteitsforums > ACTUALITEITSFORUM > BELGIË > Sociaal-economisch
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Home FORUMS Registreer Arcade Zoeken Posts van vandaag Markeer Forums als Gelezen

Antwoord
 
Onderwerp Opties Zoek in onderwerp Waardeer Onderwerp Weergave Modus
  #1  
Oud 28th March 2012, 10:40
nic.andriessen nic.andriessen is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2010
Locatie: Ravels
Posts: 331
Angry Forse exitpremies bij Dexia

Ondanks Dexia’s financieel benarde situatie kan het personeel van de restbank dat moet opstappen toch rekenen op een erg gunstige vertrekpremie. Die kan in het beste geval oplopen tot 900.000 euro bruto.

Dexia, dat in volle ontmanteling is, heeft minder personeel nodig. De premies gelden voor wie de groep moet verlaten maar ook voor wie niet aan de slag kan of wil bij Belfius (ex-Dexia Bank). Enkel Belgische werknemers van de holding komen in aanmerking, het directiecomité niet.

De regeling voorziet in een heel aantal mogelijke vergoedingen. Het maximum is de formule-Claeys, de klassieke rekenmodule voor opzegvergoedingen voor bedienden, plus 25 procent.

Die 125 procent ligt in de lijn van eerdere afvloeiingen bij Dexia. Maar de holding bengelt wel aan de rand van het faillissement en beweegt hemel en aarde om slechts een minivergoeding te moeten betalen voor de staatsgaranties. Bij een te hoge prijs is het gedaan, luidt de boodschap. Dexia sloot 2011 ook af met 11,6 miljard euro verlies. Bonussen tellen mee voor de gouden handdruk.

Functiepremie

Het is niet de eerste keer dat het loonbeleid van Dexia vragen oproept. Begin dit jaar bracht De Tijd aan het licht dat Dexia de Belgische werknemers van de financiële holding een ‘functiepremie’ toekende. Nochtans was een ban op variabele vergoedingen afgekondigd. Maar door een akkoord van een jaar geleden kregen bedienden en lagere kaderleden 2.500 tot 5.000 euro bruto. Hogere kaderleden kregen 25.000 tot 45.000 euro.

Bron: De Tijd

Mijn mening:
Dit maakt mij bijzonder boos. Dexia Bank België moest gered worden door de overheid. Het was misschien dan wel een 'gezonde' bank, maar toch zou enige bescheidenheid wel gepast zijn. De bedragen die men uitreikt zijn gewoon schandalig. Oké, als iemand goed werk heeft geleverd verdient men wel een ontslag- of opstapvergoeding, maar die swingen gewoon de pan uit! Heeft men nu niets geleerd? In 2008 moest Dexia al gered worden, in 2011 moest Dexia gered worden en nu nog blijft Belfius en de Bad Bank de gemoederen bedaren. Ik wil daarom strengere regels voor banken die zulke premies aan banden legt. Oké, we moeten als de economie aanzwengelt wel terug naar die banken, maar strengere regels en toezicht op de banken mogen wel komen. De overheid zou bepaalde regels en normen kunnen opleggen, zeker nu de bank toch in handen is van de overheid. Ook de bedreigingen vanuit Frankrijk zouden niet door de beugel kunnen. Oké, er zijn al hogere garanties geweest, maar 15 % van ons bbp is bijzonder veel. We hebben garanties nooit moeten betalen, maar in tijden van crisis weet je nooit.
Met citaat antwoorden
Antwoord


Onderwerp Opties Zoek in onderwerp
Zoek in onderwerp:

Uitgebreid Zoeken
Weergave Modus Stem op dit onderwerp:
Stem op dit onderwerp::

Posting Regels
Je mag niet nieuwe onderwerpen maken
Je mag niet reageren op posts
Je mag niet bijlagen posten
Je mag niet jouw posts bewerken

vB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit
Forumsprong



Alle tijden zijn GMT +2. De tijd is nu 03:25.


Powered by: vBulletin Version 3.0.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.