actualiteitsforums  

Ga Terug   actualiteitsforums > ACTUALITEITSFORUM > MILIEU / GEZONDHEID / MENSENRECHTEN > Gezondheid
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Home FORUMS Registreer Arcade Zoeken Posts van vandaag Markeer Forums als Gelezen

Antwoord
 
Onderwerp Opties Zoek in onderwerp Waardeer Onderwerp Weergave Modus
  #1  
Oud 28th October 2009, 23:17
elise.van.den.brande elise.van.den.brande is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2009
Locatie: Heist-op-den-Berg
Posts: 39
Hospitalisatieverzekering is schandalig duur

'Hospitalisatieverzekering is schandalig duur'
Verzekeringen Test-Aankoop eist snelle toepassing wet-Verwilghen

NVT - 'Een hospitalisatieverzekering is spectaculair duurder geworden dan in 2004. In 2007 werd weliswaar een wet goedgekeurd om die stijging te beperken, maar de toepassing ervan laat op zich wachten', aldus Test-Aankoop.

Voor de hospitalisatieverzekering bent u maar beter jong en gezond dan oud, ziek en... Brusselaar. Dat zegt Test-Aankoop, dat 16 contracten voor hospitalisatieverzekering vergeleek: acht van privéverzekeraars, acht van ziekenfondsen. 'Vroeger waren die laatste contracten beduidend goedkoper dan die van de privéverzekeraars, maar hun dekking ging minder ver. Vandaag zijn die verschillen veel kleiner,' aldus Test-Aankoop, dat na analyse vier contracten aanbeveelt. Een van de beste contracten op de markt is Hospitalia Plus van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, waarvoor de jaarpremie de helft tot soms tweemaal lager ligt dan voor de drie andere aanbevolen contracten: AG Care hospitalisatie + Delta van AG Insurance (het vroegere Fortis), Medi-Comfort van Ethias en DKV Plan IS 2000 van DKV... tenzij u in het Brusselse woont, want dan betaalt u hogere premies.

Test-Aankoop hekelt overigens dat de premies spectaculair zijn gestegen in vergelijking met 2004, vooral voor senioren. 'Stijgingen met 50 procent, 100 procent, soms zelfs 200 procent zijn de jongste jaren geen uitzondering meer. Sommige maatschappijen passen de truc toe om met een redelijke premie van start te gaan, maar die buitensporig op te trekken als de verzekerde eenmaal te oud is om nog van verzekeraar te veranderen. Sinds de wet-Verwilghen van 2007 is het nochtans verplicht om de premies te indexeren op basis van een of verschillende objectieve indexen. Maar we zijn inmiddels twee jaar verder en die indexen bestaan nog altijd niet', fulmineert Test-Aankoop. 'Die wet werd in juni 2009 overigens al aangepast: de verzekeraars mogen de premie sindsdien niet alleen indexeren, ze mogen ze ook optrekken als ze daarvoor de toestemming krijgen van de CBFA, de controlerende instantie in de verzekeringssector. Ze mogen zelfs de voorwaarden aanpassen. Wij vinden dat niet kunnen!'

Niettemin erkent ook Test-Aankoop dat een hospitalisatieverzekering meer dan ooit nut heeft: 'Vele consumenten vrezen immers een zware aderlating bij een ziekenhuisopname, zeker als ze een kamer voor zich alleen willen, maar soms ook in een tweepersoonskamer. Gezien de torenhoge tarieven in sommige ziekenhuizen is die vrees gegrond. Het ziekenfonds betaalt immers niet alle kosten terug. Denk maar aan de beruchte ereloonsupplementen die sommige artsen, vooral in het Brusselse, vragen aan patiënten in een eenpersoonskamer, of aan bepaalde prestaties zoals een implantaat.'

De verzekeraars verwijzen naar de sterk gestegen kosten, een gevolg van de toegenomen levensverwachting en de grotere specialisatie in de ziekenhuizen.


Bron: http://www.nieuwsblad.be/article/de...cleid=GED2H7DQ4


Eigen mening
Ik ben vooral voorstander voor een vaste kost van de verzekering voor iedereen. Dus ik vind dat test-aankoop hier een goed onderzoek naar gedaan heeft. Een hospitalisatieverzekering moet natuurlijk betaalbaar blijven voor iedereen, dat iedereen van deze voordelen kan genieten.
Met citaat antwoorden
  #2  
Oud 9th November 2009, 10:43
Nathalie.Tilemans Nathalie.Tilemans is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2009
Locatie: Berlaar
Posts: 69
Hospitalisatieverzekeringen moeten inderdaad beschikbaar zijn voor iedereen. Een ziekenhuisopname kost handen vol geld en niet iedereen kan dit zomaar betalen.
Het is begrijpelijk dat ze aan risicopatiënten een hogere bijdrage vragen dan aan gezonde mensen, maar toch moet het zelfs voor de zwaar zieke mens mogelijk zijn om een maatschappij te vinden die hem wil verzekeren. Dit zijn net de mensen die het kunnen gebruiken.
Ook oudere mensen komen over het algemeen vaker in ziekenhuizen terecht, en ook zij hebben nood aan een goede verzekering want niet iedereen heeft een degelijk pensioen waarmee ze de kosten kunnen dekken. Het is ook niet fair ten opzichte van hen dat men de premies zwaar optrekt omdat ze ouder zijn, zeker niet als ze niet eens de kans hebben om te veranderen naar een andere of betere maatschappij.
Het zijn net de ouderen en de zieken die nood hebben aan deze dienst...
Met citaat antwoorden
Antwoord


Onderwerp Opties Zoek in onderwerp
Zoek in onderwerp:

Uitgebreid Zoeken
Weergave Modus Stem op dit onderwerp:
Stem op dit onderwerp::

Posting Regels
Je mag niet nieuwe onderwerpen maken
Je mag niet reageren op posts
Je mag niet bijlagen posten
Je mag niet jouw posts bewerken

vB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit
Forumsprong



Alle tijden zijn GMT +2. De tijd is nu 12:49.


Powered by: vBulletin Version 3.0.6
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.