actualiteitsforums  

Ga Terug   actualiteitsforums > ACTUALITEITSFORUM > MILIEU / GEZONDHEID / MENSENRECHTEN > Gezondheid
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Home FORUMS Registreer Arcade Zoeken Posts van vandaag Markeer Forums als Gelezen

Antwoord
 
Onderwerp Opties Zoek in onderwerp Waardeer Onderwerp Weergave Modus
  #1  
Oud 17th October 2009, 16:12
Leen.Melis Leen.Melis is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2009
Locatie: Mol
Posts: 69
"Voedingsindustrie nog altijd veel te kwistig met zout"

"Voedingsindustrie nog altijd veel te kwistig met zout"

De voedingsindustrie gebruikt nog altijd teveel zout in beleg, kant-en klare voeding, snacks en soep. In sommige gevallen is het zoutgehalte zelfs gestegen.

Dat heeft de Nederlandse Consumentenbond zaterdag na eigen onderzoek bekend gemaakt. Volgens de Consumentenbond is de toestand er vergeleken met een eerdere test in 2007 niet op verbeterd: "Nederlanders eten per dag ongemerkt gemiddeld 9 gram zout. Dat is veel meer dan de aanbevolen 1 gram en ook ruim boven het overheidsadvies van maximaal 6 gram."

België?

De situatie in België zal wellicht niet veel verschillen. Fabrikanten van voeding zijn vaak internationale bedrijven die over heel Europa hun waar verkopen.

Brood verbeterd

De enige gunstige uitzondering is brood, dat nu minder zout zou bevatten. Teveel zout veroorzaakt een hogere bloeddruk, wat op termijn kan leiden tot ernstige ziektes.

Welles-nietes

Het Nederlandse Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) betwist de cijfers van de Consumentenbond. Een woordvoerster van het CLB wijst erop dat er inmiddels 3.500 producten zijn met het 'Klavertje'-logo of 'Ik kies bewust'-logo. Dat zijn producten met minder vet, suiker of zout. Dat zou geleid hebben tot 100.000 ton minder zout.

Bron: www.gva.be, 10/10/2009


Persoonlijk wacht ik vol ongeduld op de dag dat voedingsproducenten beseffen, dat een te hoog zoutgehalte in onze voeding zeer ernstige gevolgen kan hebben. Zo leidt een te hoge zoutiname, zoals men in dit artikel reeds aangeeft, al snel tot een te hoge bloeddruk. De gevolgen hiervan zijn verre van onschuldig. Een te hoge bloeddruk verhoogt op termijn namelijk het risico op hartaanvallen en beroertes. Bijgevolg is het absoluut noodzakelijk om het zoutgehalte in bv. kant -en klare maaltijden fel te verlagen. Zeker nu de verkoop van kant -en klare maaltijden hoge toppen scheert.

Laatst aangepast door Leen.Melis : 17th October 2009 om 16:17. Reden: Bronvermelding
Met citaat antwoorden
  #2  
Oud 18th October 2009, 10:03
johanvandenbosch johanvandenbosch is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2009
Locatie: Herentals
Posts: 106
zout op de tomaten...lekker

Volledig mee eens...zout hebben we nodig in beperke mate, maar overdaad schaadt...
Als je dan nog ziet hoeveel zout sommige mensen op hun eten "kappen"...Ja oke, op een eitje of tomaten MOET zout, maar op de rest doe ik nooit zout.

smakelijk
Met citaat antwoorden
Antwoord


Onderwerp Opties Zoek in onderwerp
Zoek in onderwerp:

Uitgebreid Zoeken
Weergave Modus Stem op dit onderwerp:
Stem op dit onderwerp::

Posting Regels
Je mag niet nieuwe onderwerpen maken
Je mag niet reageren op posts
Je mag niet bijlagen posten
Je mag niet jouw posts bewerken

vB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit
Forumsprong



Alle tijden zijn GMT +2. De tijd is nu 18:25.


Powered by: vBulletin Version 3.0.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.