actualiteitsforums  

Ga Terug   actualiteitsforums > ACTUALITEITSFORUM > MILIEU / GEZONDHEID / MENSENRECHTEN > Overige 'milieubijdragen'
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Home FORUMS Registreer Arcade Zoeken Posts van vandaag Markeer Forums als Gelezen

Antwoord
 
Onderwerp Opties Zoek in onderwerp Waardeer Onderwerp Weergave Modus
  #1  
Oud 24th April 2008, 00:13
kevin pluym kevin pluym is offline
kevin pluym
 
Geregistreerd op: Sep 2006
Locatie: Berlaar
Posts: 96
Greenpeace blokkeert tonijnhandel op visbeurs Brussel

Greenpeace blokkeert tonijnhandel op visbeurs Brussel

Tachtig leden van de milieuorganisatie Greenpeace blokkeren de stands van vijf grote tonijnleveranciers op de European Seafood Exposition in Brussel.
De activisten bedekken de stands met visnetten, ketenen zich vast en bevestigen spandoeken met de boodschap ‘Tijd en tonijn raken op’.

Greenpeace roept bedrijven op om te stoppen met de verkoop van bedreigde populaties van blauwvin-, geelvin- en grootoogtonijn. Bezoekers van de beurs worden via de geluidsinstallatie opgeroepen om alleen duurzame tonijn en visproducten in te kopen.

Tonijnbestanden gedecimeerd

Veel tonijnbestanden zijn volgens de milieuorganisatie met uitsterven bedreigd. ‘Het is niet te geloven dat er nog zoveel bedreigde tonijn wordt aangeboden op een van de belangrijkste visbeurzen ter wereld, terwijl sinds de jaren vijftig de tonijnbestanden met zowat 90 procent zijn afgenomen. Veel tonijnbestanden zijn overbevist. Dat wordt nog eens verergerd door omvangrijke illegale visserij’, aldus Greenpeace.

Greenpeace vraagt wereldwijde aandacht voor de problemen en eist dat alle supermarkten werk maken van een duurzaam inkoopbeleid voor vis. Volgens de organistatie voorspellen wetenschappers dat, als de visserij niet verandert, er over veertig jaar geen eetbare vis meer in de zeeën zwemt.
DSL (DE STANDAARD)

Ik steun Greenpeace in deze actie. Zelf ben ik immers net als hen niet tegen visserij maar wel van mening dat vissen op een verantwoorde wijze moet gebeuren. Misschien zou het wel zinvol kunnen zijn om net als men vroeger in de landbouw deed bepaalde stukken zee te laten braak liggen (onbevist dus). Op deze manier krijgt de vispopulatie terug de kans om zich te herstellen. Na bepaalde zee gedeelten een periode van meerdere jaren onbevist te hebben gelaten kan men deze terug openstellen en andere gedeelten gaan afschermen.

Dit systeem is natuurlijk enkel efficiënt als men hardhandig optreed tegen illigale visserij. Wanneer men dit niet doet zal de maatregel immers zijn gunstig effect verliezen en alleen maar voor nog extra last voor de eerlijke vissers zorgen.
Met citaat antwoorden
Antwoord


Onderwerp Opties Zoek in onderwerp
Zoek in onderwerp:

Uitgebreid Zoeken
Weergave Modus Stem op dit onderwerp:
Stem op dit onderwerp::

Posting Regels
Je mag niet nieuwe onderwerpen maken
Je mag niet reageren op posts
Je mag niet bijlagen posten
Je mag niet jouw posts bewerken

vB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit
Forumsprong



Alle tijden zijn GMT +2. De tijd is nu 06:48.


Powered by: vBulletin Version 3.0.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.