actualiteitsforums  

Ga Terug   actualiteitsforums > ACTUALITEITSFORUM > EUROPA > Cultureel-maatschappelijk
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Home FORUMS Registreer Arcade Zoeken Posts van vandaag Markeer Forums als Gelezen

Antwoord
 
Onderwerp Opties Zoek in onderwerp Waardeer Onderwerp Weergave Modus
  #1  
Oud 24th November 2015, 09:06
E*elien.Vanzummeren E*elien.Vanzummeren is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Oct 2015
Locatie: Vielsalm
Posts: 36
‘Bomgordel gevonden in voorstad van Parijs’

‘Bomgordel gevonden in voorstad van Parijs’


In Montrouge, een stad in de zuidelijke Parijse banlieu, werd maandagmiddag een voorwerp teruggevonden dat volgens verschillende Franse media een bommengordel zou kunnen zijn, mogelijk die van de voortvluchtige Salah Abdelsam.
De Franse politie vond het voorwerp gisterennamiddag in een tas vlak bij het metrostation Châtillon-Montrouge. Aan de gordel zou geen ontstekingsmechanisme gezeten hebben om de explosieven te laten ontploffen. In dezelfde buurt werd eerder al de gsm van Salah Abdeslam, de voortvluchtige verdachte van de aanslagen, gelokaliseerd op 13 november, de dag van de aanslagen in Parijs. De omgeving werd afgesloten door de ordediensten.

Als vandaag bevestigd wordt dat het inderdaad om een bomgordel gaat, zou dat de theorie kunnen bevestigen dat Salah Abdeslam op het laatste moment in Parijs heeft besloten niet tot de actie over te gaan. Omdat zijn bommengordel niet werkte? Of omdat hij zich plots bedacht heeft?

Dat laatste is ook waar zijn broer Mohamed van overtuigd is. Volgens onze informatie zou Salah de voorbije week vanuit Brussel een contact hebben gehad met IS-leden in Syrië. Die zouden hem gevraagd hebben terug te keren naar Syrië, maar Salah zou hen gezegd hebben dat hij nog steeds van plan is om ‘zijn werk’ af te maken.

Nathalie Gallant, de advocate van Mohamed Abdeslam, zei zondag aan BFM/TV dat Salah tussen twee vuren zit. ‘Als hij zijn opdracht niet vervuld heeft, dan is hij nu zelf een doelwit voor IS. Maar ook de federale politie zoekt hem. Voor hem is het beter als hij zich overgeeft.’

Bron: DS
Dinsdag 24 November
http://www.standaard.be/cnt/dmf20151123_01985503

Eigen mening: Het verbaast me ten zeerste dat er nu nog een bomgordel gevonden is. Hoe komt het dat dit zo lang heeft kunnen duren? Dit begrijp ik echt niet, vooral dat er al veel onderzoeken geweest zijn in Parijs. Ik vind persoonlijk dat Salah schuldig is ook al zegt zijn broer dat hij op de laatste minuut zich bedacht had, hij heeft toch een poging ondernomen om te moorden. Hij moet echt gevonden worden door de politie en als hij niet schuldig is dan zou hij wel gevonden worden door de IS en tenslotte zal hij dan voelen wat hij de andere onschuldige mensen heeft aangedaan.

Laatst aangepast door E*elien.Vanzummeren : 24th November 2015 om 09:20.
Met citaat antwoorden
Antwoord


Onderwerp Opties Zoek in onderwerp
Zoek in onderwerp:

Uitgebreid Zoeken
Weergave Modus Stem op dit onderwerp:
Stem op dit onderwerp::

Posting Regels
Je mag niet nieuwe onderwerpen maken
Je mag niet reageren op posts
Je mag niet bijlagen posten
Je mag niet jouw posts bewerken

vB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit
Forumsprong



Alle tijden zijn GMT +2. De tijd is nu 08:27.


Powered by: vBulletin Version 3.0.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.