actualiteitsforums  

Ga Terug   actualiteitsforums > ACTUALITEITSFORUM > Human Interest > Justitie
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Home FORUMS Registreer Arcade Zoeken Posts van vandaag Markeer Forums als Gelezen

Antwoord
 
Onderwerp Opties Zoek in onderwerp Waardeer Onderwerp Weergave Modus
  #1  
Oud 7th October 2015, 13:26
mathias.s*erkens mathias.s*erkens is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2014
Locatie: Beerse
Posts: 40
Celstraffen tot vijftien jaar gevorderd op terrorismeproces

Het openbaar ministerie heeft de maximumstraf van vijftien jaar cel en 50.000 euro boete gevorderd voor Fouad Belkacem, de oprichter en absolute leider van Sharia4Belgium. De federale procureur vorderde een zwaardere gevangenisstraf dan de twaalf jaar cel die hij in eerste aanleg had gekregen. Ook voor de drie andere beklaagden die in beroep gingen, werden zwaardere straffen geëist.

De federale procureur heeft op het terrorismeproces ook uiteen gezet waarom Sharia4Belgium volgens haar een terroristische groep is. Sharia4Belgium werd in maart 2010 opgericht door Belkacem en Feisal Y., naar het voorbeeld van de jihadistische salafistische beweging ISLAM4UK met moslimprediker Anjem Choudary als leider. Twee jaar later ging het onderzoek naar Sharia4Belgium van start en dat resulteerde op 16 april 2013 in 48 huiszoekingen in onder meer Antwerpen, Brussel, Boom, Vilvoorde, Schaarbeek en Charleroi. Fouad Belkacem werd bij die actie opgepakt en hij zit sindsdien achter de tralies.

Wat het federale parket betreft, kan er geen twijfel over bestaan dat Sharia4Belgium een terroristische groep is. Federaal procureur Ann Fransen verwees naar de ideologische basisteksten en video's op de website van de organisatie, waaruit duidelijk bleek dat Belkacem en Sharia4Belgium de gewapende jihad nastreefden.

"Het doel? Het omverwerpen met geweld van de bestaande politieke regimes en ze te vervangen door een kalifaat, een totalitaire islamitische staat waarbij alleen de islamitische wetgeving of sharia telt."
"Voorbereiding op Syrië"
Belkacem en zijn getrouwen van eerste uur trokken op pad om daarvoor jongeren te rekruteren via 'streetdawa's' of straatpreken. In het hoofdkwartier aan de Dambruggestraat 17 in Antwerpen werden ze geïndoctrineerd met de gewelddadige jihadistische en salafistische leer via verplichte lezingen, lessen en fysieke trainingen. Jejoen Bontinck verklaarde daarover in het dossier: "Het lijkt alsof ze een spuit in je arm steken en je volledig opgezogen wordt door de organisatie en hun ideeën."

"Sharia4Belgium vormde de voorbereiding op de gewapende strijd in Syrië, want daar deed zich de eerste kans voor om het kalifaat op te richten. Vanaf augustus 2012 vertrokken de meeste leden - behalve Belkacem - naar Syrië waar ze zich aansloten bij Majlis Shura Al-Mujahidin en Jabhat Al-Nusra, terroristische groepen die gelinkt zijn aan Al Qaeda", aldus Ann Fransen.

De twee groepen houden zich bezig met gewapende missies tegen het Syrische regeringsleger, alsook banditisme, verkrachtingen, executies, zelfmoordaanslagen, plunderingen, ontvoeringen voor losgeld, etc. Uit afgeluisterde telefoongesprekken en verklaringen van teruggekeerde Syriëstrijders blijkt volgens het federaal parket duidelijk dat ook de leden van Sharia4Belgium aan die terroristische activiteiten deelnemen.

Bron: http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnen...smeproces.dhtml (07/10/2015)

Mening: Ik vind dat de straffen gerust nog hoger mogen liggen voor Fouad Belkacem. Voor mij is het zeer duidelijk dat hij een terroristische groep heeft opgericht, waarbij hij acties opzet om jongeren te ronselen en naar syrië te sturen. Een juiste straf is voor mij levenslang, omdat deze mannen zijn gewoon niet te vertrouwen in onze maatschappij.
Met citaat antwoorden
Antwoord


Onderwerp Opties Zoek in onderwerp
Zoek in onderwerp:

Uitgebreid Zoeken
Weergave Modus Stem op dit onderwerp:
Stem op dit onderwerp::

Posting Regels
Je mag niet nieuwe onderwerpen maken
Je mag niet reageren op posts
Je mag niet bijlagen posten
Je mag niet jouw posts bewerken

vB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit
Forumsprong



Alle tijden zijn GMT +2. De tijd is nu 12:32.


Powered by: vBulletin Version 3.0.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.