actualiteitsforums  

Ga Terug   actualiteitsforums > ACTUALITEITSFORUM > EUROPA > Cultureel-maatschappelijk
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Home FORUMS Registreer Arcade Zoeken Posts van vandaag Markeer Forums als Gelezen

Antwoord
 
Onderwerp Opties Zoek in onderwerp Waardeer Onderwerp Weergave Modus
  #1  
Oud 11th December 2014, 17:48
Ruben.M*ynendonckx Ruben.M*ynendonckx is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Oct 2014
Locatie: Vosselaar
Posts: 20
Politiewagen krijgt 'boete' van voorbijganger

Na een spoedoproep voor een reanimatie troffen politieagenten in het Nederlandse 's-Heerenberg (provincie Gelderland) tot hun verbazing een 'boete' onder hun ruitenwisser aan met de tekst 'Is dit normaal!'. De schrijver leverde commentaar op de manier waarop de auto in de straat geparkeerd stond.
Volgens de politie wist de schrijver van het briefje waarschijnlijk niet dat de agenten bezig waren met een reanimatie in een woning. "Een zaak waarbij elke seconde telt," verduidelijkt de politie, die om begrip vraagt bij spoedmeldingen.

De politiemannen kregen gisteren een melding dat een vrouw thuis onwel was geworden. Ze werden met spoed ter plaatse gevraagd. De agenten kwamen als eerste met een AED-apparaat bij de woning aan en reanimeerden de vrouw totdat het ambulancepersoneel dit overnam. Ondanks de inspanningen van de hulpverleners kwam de vrouw te overlijden.

De auto stond kennelijk 'onhandig' geparkeerd, zo reageert de politie op het incident. "Bij noodincidenten is het noodzakelijk dat de politie direct handelt. Zeker wanneer, zoals bij een reanimatie, elke seconde telt. Dit kan het verschil betekenen tussen leven en dood."

Broodjes
Burgers stuiten vaker op foutgeparkeerde politiewagens, ook als er geen spoed mee gemoeid is. Zo zetten agenten in Amsterdam hun wagen frappant in de weg om warme broodjes te halen.

Bron: http://www.hln.be/hln/nl/960/Buiten...bijganger.dhtml

Eigen mening: Persoonlijk ben ik ook al eens getuige geweest van een politie-auto met veel lawaai en lichten me voorbij stak en 2 minuten later kwam ik de zelfde auto en de agenten in kwestie tegen in de lokale frituur. Uiteraard zijn dit (hopelijk) uitzonderingen. In het geval van het artikel is het meer dan normaal dat de agenten geen tijd hadden om hun wagen goed te parkeren. Bij een reanimatie telt inderdaad elke seconde. De frustratie van de man is hier en daar wel te begrijpen, als men eenmaal zo een verhaal heeft vernomen dan ga je al snel denken dat 'ze daar weer zijn voor hun frieten'
Met citaat antwoorden
  #2  
Oud 11th December 2014, 22:18
H*nnelore.Bervoets H*nnelore.Bervoets is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Oct 2012
Locatie: Herentals
Posts: 84
Burgers mogen zeker kritiek uiten op de politie wanneer ze zien dat iets niet kan. Het helpt in mijn ogen de politie eerlijk te houden. Uiteraard kon de persoon die het briefje gestoken heeft niet weten dat het dit keer een noodgeval was. Toch vind ik het goed dat deze burger toch een briefje achter gelaten heeft. Moest het voor een banaal iets geweest zijn, dan hadden de politiemannen misschien wel eens nagedacht over hun gedrag. Iedereen gelijk voor de wet, inclusief degenen die erover waken.
Met citaat antwoorden
  #3  
Oud 22nd December 2014, 19:27
S*EVEN.BRUYNSEELS S*EVEN.BRUYNSEELS is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Oct 2012
Locatie: Westerlo
Posts: 98
Dit vind ik zeer terecht. Ik ben er zeker en vast al getuige van geweest dat er een politiewagen zonder zwaailichten me voorbijstak op de autostrade tegen 140-150 km/h... Zeer jammerlijk vind ik, politiemensen zijn echt ook maar mensen, die soms ook de regels aan hun laars lappen. Als ze dit dan doen, denken ze ook dat ze hier niet voor gestraft kunnen worden want zij staan toch boven de wet, of niet soms? (Lees met sarcasme.) Een ludieke actie zoals dit brengt dit nog even in de media en mensen worden er zich dan misschien iets meer bewust van dat politiemannen en -vrouwen niet boven de wet staan.
Met citaat antwoorden
  #4  
Oud 23rd December 2014, 04:30
g*rd.janssens's Avatar
g*rd.janssens g*rd.janssens is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2012
Locatie: Turnhout
Posts: 97
En daarom is er een scheiding van machten: door de scheiding van de wetgevende, uitvoerende en rechterlijke macht moeten ook deze uitzonderingen voorkomen worden.

Dat de brave burger deze keer een 'geldige reden' van de politie krijgt is één ding, maar eigenlijk zou men duidelijkere afspraken moeten volgen (met sirenes door rode lichten rijden mag: hier maken de sirenes en lichten duidelijk dat het om een noodsituatie gaat.. maar geparkeerd staan?).

De burger heeft in ieder geval zijn plicht gedaan en de medeburgers in fout op hun fout gewezen.
__________________
“People in general," he said, "only ask advice not to follow it; or if they do follow it, it is for the sake of having someone to blame for having given it.”
Met citaat antwoorden
Antwoord


Onderwerp Opties Zoek in onderwerp
Zoek in onderwerp:

Uitgebreid Zoeken
Weergave Modus Stem op dit onderwerp:
Stem op dit onderwerp::

Posting Regels
Je mag niet nieuwe onderwerpen maken
Je mag niet reageren op posts
Je mag niet bijlagen posten
Je mag niet jouw posts bewerken

vB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit
Forumsprong



Alle tijden zijn GMT +2. De tijd is nu 21:13.


Powered by: vBulletin Version 3.0.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.