actualiteitsforums  

Ga Terug   actualiteitsforums > ACTUALITEITSFORUM > BELGIË > Politiek
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Home FORUMS Registreer Arcade Zoeken Posts van vandaag Markeer Forums als Gelezen

Antwoord
 
Onderwerp Opties Zoek in onderwerp Waardeer Onderwerp Weergave Modus
  #1  
Oud 23rd October 2014, 13:30
Sara.S*eele Sara.S*eele is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2014
Locatie: Herentals
Posts: 27
Toch overgangsmaatregelen voor brugpensioen

Werknemers moeten niet meer voor 31 oktober, maar voor 31 december 2014 in opzeg geplaatst zijn om nog onder de huidige regeling met brugpensioen te kunnen vertrekken. Dat besliste het kernkabinet vandaag, ondanks kritiek van N-VA.

Vicepremier en minister van Werk Kris Peeters (CD&V) wou en kreeg vandaag ook een aanpassing van het regeerakkoord over het brugpensioen. De oudere regels, brugpensioen op 60 in plaats van op 62, blijven geldig voor wie voor het einde van het jaar zijn opzeg geeft. In het regeerakkoord was er nog sprake van 31 oktober. Werknemers die nu al in aanmerking komen voor brugpensioen zullen dat recht zelfs behouden als ze langer aan de slag blijven.

De leeftijd waarop de zogenaamde zware beroepen op brugpensioen mogen stijgt ook, naar 58 jaar. Voor die werknemers verschuift de uiterste datum ook naar 31 december 2014. ‘Door deze aanpassing voorkomen we dat werkgevers nog deze week mensen moeten ontslaan om nog onder de huidige voorwaarden met brugpensioen te kunnen gaan’, aldus Peeters.


Dat gebeurde ook deze week: ABVV Bouw had haar oudere werknemers aangeraden zich snel te laten ontslaan om nog van de gunstigere brugpensioenregeling te genieten.

En N-VA?

De vicepremier had het na afloop van de ministerraad over een wijze beslissing, die een ‘win-winsituatie’ met zich meebrengt voor zowel werkgevers en werknemers, als de overheid. Nochtans had de N-VA gisteren nog kritiek op het soepeler brugpensioen. ‘We zijn benieuwd naar de uitleg van Peeters’, klonk het gisteren bij N-VA. Blijkbaar was zijn argumentatie overtuigend, want het volledige kernkabinet, de premier en de vicepremiers, keurde het voorstel goed.

Bron: De standaard (http://www.standaard.be/cnt/dmf20141023_01337445)


Eigen mening: Ik vind het niet meer dan normaal dat deze regeling goedgekeurd is. Voor vele mensen kan deze twee maanden verlenging een groot verschil maken. Vooral mensen uit de zware sector hebben recht op deze regeling, zij keken uit naar hun brugpensioen dan is het niet simpel om te aanvaarden dat je nog eens enkele jaren langer moet werken.
Bovendien zal dit om besparingen gaan maar is er echt geen andere oplossing dan de mensen nog 2 jaar langer te laten werken? 58 voor de harde sector lijkt niet lang maar vertel dit niet tegen een fabrieksarbeider wiens rug krom gewerkt is of bouwvakkers die in de bare koude buiten op de stelling staan.
Dat de jongere generatie langer moet werken dan de vorige is misschien gewoon pech hebben maar er komen steeds nieuwe uitvindingen die het werk deels van hen over nemen. De huidige 50+ generatie heeft niet kunnen genieten van deze innovaties dus ze verdienen het recht om alsnog volgens de huidige regeling op pensioen te kunnen gaan.
Met citaat antwoorden
Antwoord


Onderwerp Opties Zoek in onderwerp
Zoek in onderwerp:

Uitgebreid Zoeken
Weergave Modus Stem op dit onderwerp:
Stem op dit onderwerp::

Posting Regels
Je mag niet nieuwe onderwerpen maken
Je mag niet reageren op posts
Je mag niet bijlagen posten
Je mag niet jouw posts bewerken

vB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit
Forumsprong



Alle tijden zijn GMT +2. De tijd is nu 16:11.


Powered by: vBulletin Version 3.0.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.