actualiteitsforums  

Ga Terug   actualiteitsforums > ACTUALITEITSFORUM > BELGIË > Sociaal-economisch
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Home FORUMS Registreer Arcade Zoeken Posts van vandaag Markeer Forums als Gelezen

Antwoord
 
Onderwerp Opties Zoek in onderwerp Waardeer Onderwerp Weergave Modus
  #1  
Oud 26th December 2012, 12:56
jorina jorina is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2010
Locatie: Itegem
Posts: 149
Vlaanderen geeft bedrijven 'internetles'

Vlaanderen geeft bedrijven 'internetles'

BRUSSEL - Vlaanderen scoort slecht voor internethandel of e-commerce. De Vlaamse regering wil daarom 600 zelfstandigen helpen bij de opstart van hun webwinkel. Dat bericht De Morgen woensdag.

In 2011 kocht 44 procent van de Vlamingen via het internet. In onze buurlanden schommelt dat percentage rond de 65 procent, een stuk hoger. Toch kunnen de klassieke winkels de ogen niet sluiten voor de groeiende internethandel, zie bol.com of Zalando die naar onze markt lonken. De Vlaamse regering wil daarom eigen ondernemers stimuleren om de online sprong te maken.

Minstens 600 handelaars krijgen vanaf 1 juli 2013 ‘internetles', en dat voor vier jaar. Ze krijgen hulp bij de opstart van een webwinkel, het omgaan met sociale media, de mogelijkheden van m-commerce (handel via smartphones) etc. Het doel is een ‘perfecte integratie tussen offline en online winkelen, hét winnend businessmodel'. Momenteel lopen er selectieprocedures in tientallen gemeenten.

Bron: http://www.standaard.be/artikel/det...121226_00413959
Eigen mening: De dag van vandaag is het online aankopen inderdaad iets geworden wat zeer veel mensen doen. Het is ook gewoon handig, als je niet veel tijd hebt, ga je naar een webwinkel, bekijk je alle producten die je zoekt (die je zeer gemakkelijk kan opzoeken door bij zoeken bepaalde trefwoorden in te geven) je betaalt online en enkele dagen later wordt het gewoon bij je thuis afgeleverd. Er zijn natuurlijk altijd nog wel wat risico's aan verbonden. Zo weet je niet altijd of de site wel te betrouwen is of niet, of het in zijn geheel aankomt of stuk aankomt, bij kleren of het wel juist past of niet,... Toch lijken de mensen niet zo heel veel meer te denken aan die nadelen en wordt er veel online gekocht. Het is dan ook een zeer goed initiatief dat de Vlaamse regering enkele bedrijven 'internetles' wil geven. Nu zijn er veel bedrijven die misschien maar net break-even kunnen draaien omdat ze moeten concurreren tegen de webwinkels. Als die ondernemingen dan nu bovenop de eigen winkel ook een webwinkel zouden openen, kunnen ze hun doelgroep uitbreiden en meer winst proberen maken. Het nadeel is wel dat hier veel tijd in kruipt. Zo moet je de site op tijd bewerken, alles goed nakijken, de bestellingen regelen,... Toch is het iets dat de ondernemingen de dag van vandaag de redding kan bieden. Hopelijk doen deze winkels dan ook echt iets met deze 'internetles'.
Met citaat antwoorden
  #2  
Oud 26th December 2012, 13:34
Jolien.Cop Jolien.Cop is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2010
Locatie: Beerse
Posts: 107
Vlaanderen geeft bedrijven 'internetles'

Steeds meer mensen doen hun aankopen online via de computer. En ik geef ze geen ongelijk. Ik vind het persoonlijk echt niet leuk als ik zolang moet aanschuiven voor een pashokje of dat ik tientallen winkels moet aflopen om een mooi T-shirt te vinden. Aankopen via de computer is voor mij dan ook ideaal! Er zijn meer en meer bedrijven die hun catalogus online hebben staan en op deze manier ook kunnen verkopen. Hiervoor heb je wel gespecialiseerd personeel nodig, maar een pand heb je dan weer niet nodig. Er zijn natuurlijk zowel voor-en nadelen die je als ondernemer moet afwegen. Maar dat er internetles wordt gegeven, vind ik een zeer goed idee! Zo kent iedereen de mogelijkheden van het online aankopen.
Met citaat antwoorden
  #3  
Oud 26th December 2012, 16:13
Jolien.Helsen Jolien.Helsen is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2010
Locatie: Oud-Turnhout
Posts: 93
Ik vind dit ook een goed initiatief! Op die manier kan de onderneming zijn omzet eventueel verhogen. Het gebruik van internet en computer kent nog steeds een grote opmars, maar niet elk bedrijf is er even vertrouwd mee. Daarom vind ik het goed dat er lessen georganiseerd worden. Zo kunnen bedrijven hun onderneming verruimen/specialiseren.
Aankopen via internet gebeurt vaker en vaker. Daarom is het goed dat bedrijven hier ook rekening mee houden. Het is handiger voor de consument. Uiteraard moet de site wel betrouwbaar zijn en blijven.
Met citaat antwoorden
  #4  
Oud 26th December 2012, 21:57
Charissa Charissa is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2010
Locatie: Heist-op-den-Berg
Posts: 110
Internetlessen voor bedrijven zijn zeker geen slecht idee! Ik ben het dus eens met de vorige reacties op dit artikel. Het belang van de moderne media, en zeker het internet, is de laatste jaren enorm hard toegenomen. Shoppen op het internet wordt steeds populairder omdat het, zoals al eerder vermeld werd, gemakkelijk is voor de consument om zijn of haar inkopen te doen vanachter het computerscherm. Het is dus onvermijdelijk voor winkels om die trend te volgen en dus niet te laten passeren. We kunnen nu al voorspellen dat het internet in de toekomst een nog belangrijkere bron van inkomsten zal worden. Het is dus noodzakelijk dat bedrijven goed met het internet weten om te springen om zo een efficiënte, aantrekkelijke e-shop voor hun klanten te maken. Hopelijk geven de lessen de ondernemingen een goede basis om zulke websites te creëren en ondervinden de bedrijven een positieve evolutie in hun verkoopcijfers.
Met citaat antwoorden
Antwoord


Onderwerp Opties Zoek in onderwerp
Zoek in onderwerp:

Uitgebreid Zoeken
Weergave Modus Stem op dit onderwerp:
Stem op dit onderwerp::

Posting Regels
Je mag niet nieuwe onderwerpen maken
Je mag niet reageren op posts
Je mag niet bijlagen posten
Je mag niet jouw posts bewerken

vB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit
Forumsprong



Alle tijden zijn GMT +2. De tijd is nu 17:29.


Powered by: vBulletin Version 3.0.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.