actualiteitsforums  

Ga Terug   actualiteitsforums > ACTUALITEITSFORUM > EUROPA > Sociaal-economisch
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Home FORUMS Registreer Arcade Zoeken Posts van vandaag Markeer Forums als Gelezen

Antwoord
 
Onderwerp Opties Zoek in onderwerp Waardeer Onderwerp Weergave Modus
  #1  
Oud 13th November 2009, 11:53
Diewert.Alaerts Diewert.Alaerts is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2009
Locatie: Tessenderlo
Posts: 32
Minder bezoekers maar meer inkomsten voor Kinepolis

De bioscoopcomplexen van Kinepolis Group hebben van januari tot en met september 15,2 miljoen bezoekers ontvangen, 4,2 procent minder dan in dezelfde periode in 2008. De inkomsten uit ticketverkoop evolueren desondanks gunstig, zo meldt Kinepolis. Kinepolis Group heeft 22 bioscoopcomplexen in vier landen (België, Frankrijk, Spanje en Zwitserland).

Filmtoppers
Tijdens de eerste helft van het jaar nam het aantal bezoekers "vrij sterk" af, maar de situatie is tijdens de zomer- en herfstmaanden verbeterd dankzij filmtoppers als "Ice Age 3", "Inglorious Basterds", "This is It" en "De Helaasheid der Dingen", zo luidt het. Zo lag het aantal bezoekers tot 11 november nog maar 3,9 procent lager dan in 2008.

In het vierde kwartaal verwacht Kinepolis veel van films als "2012", "A Christmas Caroll" (3D), "Twilight 2: New Moon", het Vlaamse "Dossier K", en "Avatar" (3D).

Vernieuwend aanbod
Ondanks de gedaalde bezoekersaantallen bleven de inkomsten uit ticketverkoop gunstig evolueren, "dankzij het alsmaar groter aandeel van een vernieuwend aanbod met hogere belevingswaarde (digitaal, 3D, evenementen, opera, enz.) en de gevoerde commerciële politiek". De inkomsten uit de verkoop van drank en versnaperingen stegen de laatste maanden licht. "De ebitda- en winstmarges bleven in het derde kwartaal op peil", stelt Kinepolis.

De bioscoopuitbater is tevreden over zijn nieuwe selfserviceshops en is van plan het concept (Mega Candy) te gaan aanbieden in zowat alle Kinepolis-bioscopen.

Schermreclame
Kinepolis Group wil tegen eind dit jaar ook beslissen of ze het schermreclameagentschap Screenvision Belgium zal overnemen. Screenvision kwam in de problemen door de economische crisis. Die zette de inkomsten uit schermreclame onder druk, waardoor de onderneming niet langer in staat was om haar verplichtingen ten aanzien van bioscoopexploitanten na te leven.

Kinepolis verleende daarop betalingsuitstel aan Screenvision en overweegt een overname "om het agentschap te ondersteunen in het transformatieproces van analoge naar digitale bioscoopreclame". De due diligence is ondertussen afgerond. Kinepolis eist van het management van het schermreclameagentschap "een sluitend businessplan dat niet structureel verlieslatend is".

Screenvision commercialiseert in België 465 bioscoopschermen, goed voor ruim 97 procent van het bioscoopbezoek.

www.hln.be
13/11/09

Ik vind dit langs de ene kant goed en langs de andere kant ook niet.
Waarom niet, het is duidelijk dat wanneer er minder mensen komen dat er normaal gezien ook minder inkomsten zijn.
Dit is dus niet het geval integendeel, er zijn meer inkomsten voor Kinepolis.
Dit wil gewoonweg zeggen dat de prijzen gestegen zijn.

Natuurlijk begrijp ik ook wel dat Kinepolis zijn prijzen doet stijgen. Door de economische crisis komen steeds meer en meer mensen in geldproblemen. Als gevolg dat er minder bezoekers zijn in Kinepolis. Waardoor ze de prijzen doen stijgen om zelf niet te veel verlies te maken.
Dit is dan wel weer nadelig voor de gewone burger.

Waarom vind ik dit dan wel weer goed, stel u voor dat Kinepolis de prijzen behoudt.
Er komen minder mensen als gevolg dat Kinepolis steeds meer en meer verlies gaat maken.
Het eindresultaat zal dan zijn dat er weer mensen ontslagen zullen worden, dat de zalen er steeds minder en minder verzorgt zullen bij liggen enz...

Dus conclusie misschien maar goed dat de prijzen wat gestegen zijn. Ook niet vergeten dat er ook nieuwe verbeterde zaken zijn ingevoerd zoals nieuwe evenementen, opera's enz...
Met citaat antwoorden
Antwoord


Onderwerp Opties Zoek in onderwerp
Zoek in onderwerp:

Uitgebreid Zoeken
Weergave Modus Stem op dit onderwerp:
Stem op dit onderwerp::

Posting Regels
Je mag niet nieuwe onderwerpen maken
Je mag niet reageren op posts
Je mag niet bijlagen posten
Je mag niet jouw posts bewerken

vB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit
Forumsprong



Alle tijden zijn GMT +2. De tijd is nu 03:34.


Powered by: vBulletin Version 3.0.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.