actualiteitsforums  

Ga Terug   actualiteitsforums > ACTUALITEITSFORUM > Just Comments...
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Home FORUMS Registreer Arcade Zoeken Posts van vandaag Markeer Forums als Gelezen

Antwoord
 
Onderwerp Opties Zoek in onderwerp Waardeer Onderwerp Weergave Modus
  #1  
Oud 22nd May 2018, 18:52
Emmelie.V*rhoeven Emmelie.V*rhoeven is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2017
Locatie: Mol
Posts: 43
Popartkunstenaar Robert Indiana overleden

De Amerikaanse ontwerper en popartkunstenaar Robert Indiana is overleden in Vinalhaven in de Amerikaanse staat Maine, meldt onder meer The Art Newspaper. Hij werd 89. Indiana verwierf faam met zijn ontwerp met de letters van het woord 'LOVE', met een gekantelde o naast de l, bovenop de v en e gestapeld .

De lange geschiedenis van het LOVE-ontwerp begon in 1964, als een wenskaart in opdracht het Museum of Modern Art in New York. De weergave geschiedde veelal in de kleuren blauw, groen en rood, maar er volgden vele versies en varianten. Wereldwijd werden er sculpturen van het ontwerp gemaakt en in de VS werd ook een postzegel uitgebracht.

De dood van de ontwerper kwam volgens verschillende media de dag nadat er een rechtszaak was begonnen over werken die zouden zijn geproduceerd door anderen, maar dan onder zijn naam .

Een van de meest bekende werken van Robert Indiana, in Philadelphia.

De in 1928 in Indiana geboren kunstenaar studeerde onder meer in Londen, Chicago en Edinburgh om als popartartiest vooral in New York te werken. Indiana was ook kunstschilder en dichter.

In 1963 werd Indiana bevriend met poparticoon Andy Warhol. Warhol castte Indiana en kunstenares Marisol om te acteren in zijn korte film Kiss, een compilatie van drieminutenfragmenten waarin mensen te zien zijn die elkaar kussen. In februari 1964 was Indiana de ster in Warhols zwart-witfilm Eat. In deze geluidloze film zit Indiana op een stoel en eet een paddenstoel.

Indiana's manier van werken werd geďnspireerd door, onder anderen, werk van Jasper Johns en Charles Demuth.

Bron: De Morgen
Geraadpleegd op 22 mei 2018
Link: https://www.demorgen.be/expo/popart...leden-b9ea253e/

Mening: Iedereen kent zijn kunstwerk 'Love' wel. Het is verschillende keren nagemaakt en is op verschillende plaatsen te vinden. Een voorbeeld is Qmusic. Zij hebben dit elke zomer aan hun Qmusic beachhouse staan. Indiana beschilderde ook als eerste Amerikaanse kunstenaar de Berlijnse Muur. Ook hier gebruikte hij 'love' als kunstwerk op de muur. Aan de nadere kant zette hij 'wall'. In het totaal heeft hij negen grote werken gemaakt. Een ander kunstwerk dat misschien ook gekend is, is het sculptuur van 'the American Dream'. Ook dit kunstwerk werd enkele keren opnieuw gemaakt door Indiana. Voor zover ik zijn werken ken, vind ik hem een geweldig artiest. Er zit veel betekenis achter zijn werken en dat maakt hem zo goed.

Laatst aangepast door Emmelie.V*rhoeven : 22nd May 2018 om 19:05.
Met citaat antwoorden
Antwoord


Onderwerp Opties Zoek in onderwerp
Zoek in onderwerp:

Uitgebreid Zoeken
Weergave Modus Stem op dit onderwerp:
Stem op dit onderwerp::

Posting Regels
Je mag niet nieuwe onderwerpen maken
Je mag niet reageren op posts
Je mag niet bijlagen posten
Je mag niet jouw posts bewerken

vB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit
Forumsprong



Alle tijden zijn GMT +2. De tijd is nu 17:24.


Powered by: vBulletin Version 3.0.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.