actualiteitsforums  

Ga Terug   actualiteitsforums > ACTUALITEITSFORUM > WERELD > Sociaal-economisch
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Home FORUMS Registreer Arcade Zoeken Posts van vandaag Markeer Forums als Gelezen

Antwoord
 
Onderwerp Opties Zoek in onderwerp Waardeer Onderwerp Weergave Modus
  #1  
Oud 16th November 2017, 20:18
Corin.B*rgen Corin.B*rgen is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2017
Locatie: Turnhout
Posts: 20
Hillary Clinton noemt mogelijk onderzoek naar Clinton Foundation "zo'n machtsmisbruik

Hillary Clinton is niet te spreken over het dreigement van president Trump om een onderzoek te openen naar haar mogelijke band met de verkoop van een uraniumbedrijf aan Rusland. In een interview met Mother Jones waarschuwt de Democrate voor een "dictatuur", schrijft ABC News.

Minister van Justitie Jeff Sessions heeft aanklagers van het departement van Justitie de opdracht gegeven om na te gaan of er een speciale aanklager aangesteld moet worden, die mogelijke banden tussen de Clinton Foundation en de verkoop van een uraniumbedrijf moet onderzoeken. Dat zou blijken uit een brief die Sessions naar het House Judiciary Committee heeft gestuurd, zo bericht ABC News.

President Trump heeft al herhaaldelijk geopperd dat er een onderzoek naar de rol van Clinton moet komen bij de verkoop van het Canadese mijnbedrijf Uranium One aan een Russische koper. Die verkoop moest door de Verenigde Staten goedgekeurd worden. Verschillende departementen waren daarbij betrokken, waaronder het State Department dat toen onder leiding van Clinton stond.

De Republikeinen stellen zich al langer vragen bij de deal, omdat zakenpartners van Uranium One in dezelfde periode miljoenen dollars gedoneerd zouden hebben aan de Clinton Foundation.

"Rechtssysteem in gedrang"

Dat er nu mogelijk een speciale aanklager op de zaak wordt gezet, noemt Clinton "zo'n machtsmisbruik". Het onderzoek zou volgens Clinton rampzalige gevolgen hebben voor het Amerikaanse rechtssysteem. "Als ze zo'n signaal sturen dat we richting een dictatuur gaan, zoals bij een autoritair regime waar politieke tegenstanders oneerlijk en frauduleus worden onderzocht, brengt dat in het gedrang dat we op ons rechtssysteem kunnen vertrouwen", aldus Clinton.

Bron: https://www.demorgen.be/buitenland/...bruik-bcc78472/

Mening: Naar mijn mening heeft de president hier het volste recht toe, en niet omdat het een "dictatuur" zou opperen maar omdat het gewoonweg de goedkeuring van de vs moet krijgen. Wanneer er zulke verdragen en contracten zijn over dergelijke stoffen met niet de minste "concurrent" van de V.S. is het voordehandliggend dat de president hier een onderzoek naar wil starten. Zeker na de transacties die aan het licht zijn gekomen naar de Clinton Foundation. Het gaat niet om het al dan niet politieke tegenstander zijn maar om gevaarlijke nucleaire stoffen met name uranium. Mijn conclusie is dat dit niet gaat om politieke overtuiging maar om een economische kwestie die verder onderzocht moet worden voor het eigen belang en dat Clinton rekening moet houden met de clausules en wetten.
Met citaat antwoorden
Antwoord


Onderwerp Opties Zoek in onderwerp
Zoek in onderwerp:

Uitgebreid Zoeken
Weergave Modus Stem op dit onderwerp:
Stem op dit onderwerp::

Posting Regels
Je mag niet nieuwe onderwerpen maken
Je mag niet reageren op posts
Je mag niet bijlagen posten
Je mag niet jouw posts bewerken

vB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit
Forumsprong



Alle tijden zijn GMT +2. De tijd is nu 12:40.


Powered by: vBulletin Version 3.0.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.