![]() |
|
![]() |
|
Onderwerp Opties | Zoek in onderwerp | Waardeer Onderwerp | Weergave Modus |
|
#1
|
|||
|
|||
Ik vind de affiches erg knap gevonden, wat een originaliteit. Ik denk niet dat ze echt shoquerend zijn maar ze trekken zeker wel ieders aandacht en zet de mensen (hopelijk) aan het denken!
|
#2
|
|||
|
|||
het is echt goed gevonden van die affiches en ik vind langs de ene kan ook wel dat ze die moeten hangen.. maar ze hebben ook weeral andere mensen op hun dak (als ik me niet vergis) nl. de mensen die aan SM doen.. Ja, het leek me eerst ook raar. Maar als ik me toch niet vergis was het dit weekend op tv en konden die mensen er ook niet erg mee lachen dat er zo'n affiches werden gehangen omdat de mensen dan slechte dingen zouden denken over SM-praktijken.
De affiches, goed idee en zeker doen.. ik kan er niet tegen dat mensen beesten martelen en pijn doen... Maar ik ben ook geen vegitariër ofzo... Maar die mensen, komaan é seg, tegenwoordig kan niemand nog iets verdragen en voelt iedereen zich zo aangevallen.. waar gaat het naartoe vraag ik me dan af? Dan kan je al bijna niets meer zeggen of het is fout en je krijgt commentaar! Ieder zijn eigen mening toch? ![]() |
#3
|
|||
|
|||
![]() De winsten zijn hoog, het dierenleed ook!
Er zijn werkelijk gruwelijke methoden bedacht om de dieren in de bio-industrie maar zo snel mogelijk vet te mesten, zodat de kosten zo laag mogelijk blijven, en de winsten hoog. De methoden die gebruikt worden voor foie-gras (eenden en ganzenlevers) zijn werkelijk weerzinwekkend. De dieren worden een voor een beetgepakt bij hun nek, en dan wordt er een lange metalen trechter via hun keel helemaal in hun maag geplaatst. Dan wordt er via luchtdruk drie tot drie en een half kilo voer naar binnen geperst. Veel dieren sterven omdat hun maag gewoon scheurt van de overmaat aan eten. Na dit vier weken doorstaan te hebben, worden de dieren geslacht. Hun lever is dan zes tot twaalf keer zo groot geworden als dat hij normaal zou moeten zijn. Wouter, Ondanks het hoge caloriegehalte van meer dan 450 kcal per 100 g, is de lipidensamenstelling van foie gras zeer bijzonder. Foie gras is arm aan verzadigde vetzuren en, zoals olijfolie, rijk aan mono-onverzadigde vetten (oliezuur). Hoewel een cholesterolgehalte van 380mg / 100g wordt door het evenwicht tussen de vetzuren en tegelijk een overvloed aan vitamine B9 vermeden dat de cholesterol zich in aderen vastzet. En naast de interessante lipidensamenstelling is foie gras ook een zeer rijke bron van ijzer, zink, vitamine A, onmisbaar voor de goede werking van ons immuunsysteem. Zeer interessant is de vaststelling dat de Franse streken met de laagste waarde aan hart- en vaatziekten die fataal eindigen, zich bevinden in zuidwest Frankrijk waar de consumptie van foie gras, in eigen vet ingemaakt eendenvlees en eendenvet het hoogst is. Wouter, ik trek bij deze mijn mening terug in. Ik had geleerd dat in de lever alle afvalstoffen verzameld worden en biologisch gezien is dat ook zo, maar blijkbaar wegen de goede dingen toch nog op... Zie ook afbeelding. |