actualiteitsforums  

Ga Terug   actualiteitsforums > ACTUALITEITSFORUM > MILIEU / GEZONDHEID / MENSENRECHTEN > Voedsel/Voeding
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Home FORUMS Registreer Arcade Zoeken Posts van vandaag Markeer Forums als Gelezen

 
 
Onderwerp Opties Zoek in onderwerp Waardeer Onderwerp Weergave Modus
  #1  
Oud 15th September 2015, 18:58
T*ssa.Goetschalckx T*ssa.Goetschalckx is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2013
Locatie: Herentals
Posts: 112
Voedselkramen nemen het niet zo nauw met hygiënevoorschriften

Voedselkramen nemen het niet zo nauw met hygiënevoorschriften

Het Federaal Voedselagentschap (FAVV) stelt veel inbreuken vast bij voedselkramen in Vlaamse centrumsteden.

Voedselkramen op markten en evenementen nemen het niet altijd zo nauw met de hygiënevoorschriften. Dat blijkt uit cijfers over de controles die Federaal Voedselagentschap (FAVV) de voorbije jaren uitvoerde in de Vlaamse centrumsteden. Minister van Middenstand Willy Borsus (MR) gaf die cijfers vrij op een schriftelijke vraag van Kamerlid Els Van Hoof (CD&V).

Het FAVV controleert jaarlijks circa 1.500 voedselkramen. Meer dan eens worden daarbij heel wat inbreuken vastgesteld. Van de 82 inspecties die dit jaar al in Antwerpen zijn uitgevoerd, leidde minder dan een derde tot een gunstig resultaat. In Gent werden dit jaar al 39 inspecties uitgevoerd en daarvan was minder dan de helft gunstig. In Aalst daarentegen waren bijna alle inspecties dit jaar al gunstig.

De meest voorkomende zware tekortkomingen zijn: de afwezigheid van een handwasgelegenheid met stromend water, vloeibare zeep en een hygiënisch handdroog middelen. Ook het niet respecteren van de warmteketen, het niet respecteren van temperaturen van gekoelde levensmiddelen en diepvriesproducten, het ontdooien onder omstandigheden die niet gepast zijn en de afwezigheid van goede persoonlijke hygiëne en levensmiddelen waarvan uiterste verbruiksdatum overschreden is, kwamen voor.

Bron: http://www.knack.be/nieuws/gezondhe...mal-605335.html
15 september 2015

Commentaar: Ik vind het niet kunnen dat vele voedselkramen niet aan de hygiënevoorschriften voldoen. Restaurants, cafés en bistro's moeten deze voorschriften nakomen. Deze verkopen eten en drinken, het is dus niet meer dan logisch dat voedselkramen ook alles in het werk stellen om aan alle punten te voldoen. Indien dit niet het geval is mogen er strenge maatregelen genomen worden, vind ik. Ik denk dan aan boetes of tijdelijk sluiten van de voedselkraam, totdat aan alle punten wordt voldaan.

Voedsel verkopen waarvan de verbruiksdatum verstreken is, kan niet. Dit komt voor mij neer op misleiding. De klanten gaan ervan uit dat ze een vers product kopen, maar komen bedrogen uit. Ik begrijp dat het voor de eigenaars van een voedselkraam niet eenvoudig is om het voedsel telkens verkocht te krijgen voor ze vervallen. Klanten bedriegen zal zich echter uiteindelijk tegen henzelf keren. Ik ben een voorstander van de verlopen of bijna verlopen producten naar een voedselbank te brengen of uit te delen aan armen en daklozen. Zo wordt het voedsel niet verspild.
http://actualiteit.org/forums/showthread.php?t=54063
Met citaat antwoorden
 


Onderwerp Opties Zoek in onderwerp
Zoek in onderwerp:

Uitgebreid Zoeken
Weergave Modus Stem op dit onderwerp:
Stem op dit onderwerp::

Posting Regels
Je mag niet nieuwe onderwerpen maken
Je mag niet reageren op posts
Je mag niet bijlagen posten
Je mag niet jouw posts bewerken

vB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit
Forumsprong



Alle tijden zijn GMT +2. De tijd is nu 01:45.


Powered by: vBulletin Version 3.0.6
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.