actualiteitsforums  

Ga Terug   actualiteitsforums > ACTUALITEITSFORUM > Just Comments...
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Home FORUMS Registreer Arcade Zoeken Posts van vandaag Markeer Forums als Gelezen

 
 
Onderwerp Opties Zoek in onderwerp Waardeer Onderwerp Weergave Modus
  #1  
Oud 10th April 2014, 23:19
Sofie.DeWolf Sofie.DeWolf is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Oct 2011
Locatie: Nijlen
Posts: 1,020
Vijf redenen waarom gamen goed voor u is

Vijf redenen waarom gamen goed voor u is

De grote gamecontroverses zijn zo'n beetje voorbij, maar er wordt nog steeds te weinig stilgestaan bij de positieve invloeden die videogames kunnen uitoefenen op uw leven. Hier zijn vijf redenen waarom - verantwoord - gamen net zou moeten aangemoedigd worden.
Coördinatie tussen ogen, hersenen en handen
Wie gamet, traint zijn zogenaamde 'oog-brein-handcoördinatie': hij moet tegelijkertijd zien, nadenken en handelen. Dat is de reden waarom een toenemend aantal artsen videogames gebruikt bij patiënten met een hersenletsel. Klassiekers als 'Tetris' zijn een goede voorbeelden, maar het slaat eigenlijk op iedere game waarin u uw reflexen moet gebruiken. Zelfs de zo gediaboliseerde shooters.
Managen
De Amerikaanse pedagoog James Paul Gee ontdekte meer dan tien jaar geleden dat een groot aantal Amerikaanse jongeren na school een hele hoop nieuwe vaardigheden opdoen dankzij de videogames waarmee ze zogezegd hun tijd onnuttig besteedden. Die vaardigheden, die volgens Gee niet noodzakelijk op school worden behandeld, omvatten onder meer micromanagement: spelletjes als 'SimCity' doen de speler met tientallen variabelen jongleren (tevredenheid, criminaliteitsgraad, begroting), die ze tegelijk in het oog moeten houden.
Volharding
Vallen, opstaan, het stof van uw mouwen kloppen en opnieuw proberen? Het is sowieso een vaardigheid die belangrijk is in het leven, en die gamers er met de paplepel in hebben gekregen. De mentale kracht opbrengen om moeilijke passages opnieuw te proberen, met een verschillende tactiek, tot u ze wél gerond krijgt: het is iets wat u bij uitstek leert door te gamen. Ultramoeilijke spellen als 'Dark Souls II' gaan daar erg ver in, maar zowat iedere game heeft wel een paar passages die hun speler aan het vloeken brengen.
Uw wereld leren kennen
Er zijn ook games die u inzichten kunnen bijbrengen in hoe de wereld of de samenleving eruitziet. Een voorbeeld is 'Civilization V', waarin u een hele beschaving van nul moet opbouwen, en dus ook bijvoorbeeld de politieke structuur (democratie? dictatuur?) moet kiezen. Of de 'Assassin's Creed'-reeks, met zijn historisch correcte 3D-modellen van steden als Jeruzalem, Damascus, Firenze, Rome en Constantinopel in de glorie van een bepaald historisch tijdperk.
Sociale contacten
Ook interessant: nu videogames zich meer en meer online afspelen (denk bijvoorbeeld aan 'World of Warcraft') smeedt een speler vaak een hechte vriendschap met mensen die hij nog nooit in levenden lijve heeft gezien en vaak aan het andere eind van de wereld wonen. Informaticabedrijf IBM experimenteerde zelfs jarenlang met onlinegames als 'World of Warcraft' en 'Second Life' omdat zelfs introverte medewerkers daarin leiderschapskwaliteiten toonden - die niet naar boven kwamen op de echte kantoorvloer.

Bron: http://www.hln.be/hln/nl/4126/Games...voor-u-is.dhtml
Datum: 10/04/2014 om 21u46


Mening

In dit artikel worden de positieve gevolgen beschreven die te wijten zijn aan veelvuldig gamen. Als een onwetend persoon dit artikel zou lezen, denkt hij/zij dat gamen iets positiefs is en dat gamen noodzakelijk is voor de ontwikkeling van een kind. Dit is echter niet zo! Enkel de positieve kanten neerschrijven geeft een verkeerd beeld over de feiten. Om het even banaal voor te stellen nemen we het voorbeeld ‘roken’. Iedereen weet dat roken immens ongezond is. Als een onwetend persoon een artikel leest waar in getypt staat dat rokers socialer zijn, minder stress hebben, erbij horen,… denkt deze persoon dat roken enkel iets positiefs is terwijl dit in werkelijkheid eerder iets negatiefs is. Dit gevoel heb ik bij dit artikel. Ik stel mij ook enkele vragen over gegevens die niet beschreven staan in het artikel. Over welke leeftijdscategorie gaat het? Hoeveel uren per dag spenderen deze personen voor het computerscherm? Zijn de resultaten bekomen door onderzoek te doen naar mensen over de hele wereld? …
Gamers zullen dit artikel graag lezen, maar ik sta er toch eerder negatief tegenover. Gamen heeft zijn voordelen, maar de nadelen wegen nog steeds meer door.
Met citaat antwoorden
 


Onderwerp Opties Zoek in onderwerp
Zoek in onderwerp:

Uitgebreid Zoeken
Weergave Modus Stem op dit onderwerp:
Stem op dit onderwerp::

Posting Regels
Je mag niet nieuwe onderwerpen maken
Je mag niet reageren op posts
Je mag niet bijlagen posten
Je mag niet jouw posts bewerken

vB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit
Forumsprong



Alle tijden zijn GMT +2. De tijd is nu 07:28.


Powered by: vBulletin Version 3.0.6
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.