actualiteitsforums  

Ga Terug   actualiteitsforums > ACTUALITEITSFORUM > WERELD > Sociaal-economisch
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Home FORUMS Registreer Arcade Zoeken Posts van vandaag Markeer Forums als Gelezen

 
 
Onderwerp Opties Zoek in onderwerp Waardeer Onderwerp Weergave Modus
  #1  
Oud 8th December 2012, 18:55
E*y.Roelen E*y.Roelen is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2012
Locatie: Vorselaar
Posts: 22
Apple verliest nog eens 2,9 procent op Wall Street

Apple verliest nog eens 2,9 procent op Wall Street
Het aandeel Apple hervatte de daling van eerder deze week met een verlies van 2,9 procent. De technologiegigant beleefde de slechtste beursweek sinds mei 2010. Het was algemeen een zwakke dag voor de beurs in New York. De verschillende macrocijfers die uitlekten, konden beleggers geen duidelijke houvast bieden.
De Dow-Jonesindex noteerde een half uur voor het slot 0,4 procent hoger op 13.130 punten. De brede S&P 500 klom 0,1 procent tot 1415 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,5 procent tot 2974 punten.

Apple
Het aandeel Apple daalde deze week in totaal met 10 procent en staat met een koers van 532 dollar op een verlies van 25 procent ten opzichte van de hoogste koers ooit van 705,07 dollar, die eind september werd aangetikt.

Analisten wijzen onder meer op de toenemende concurrentie op de markt voor tablets, hogere financiële eisen aan het bedrijf en de onduidelijke gevolgen van eventuele belastingverhogingen volgend jaar.

Werkloosheid
De werkloosheid in de Verenigde Staten daalde vorige maand onverwachts, bleek vrijdag, en komt uit bij 7,7 procent, van 7,9 procent in oktober. De daling is een verrassing; economen rekenden er in doorsnee op dat de werkloosheid gelijk zou zijn gebleven. De meevaller is terug te voeren op een kleiner dan verwachte invloed van de orkaan Sandy, die in oktober grote delen van de Amerikaanse oostkust trof.

'De stijging was sterker dan verwacht, vooral vanwege de storm, dus dat was een positieve verrassing', zei directeur Gordon Charlop van Rosenblatt Securities tegen Reuters.

Consumentenvertrouwen
De index van de universiteit van Michigan voor het consumentenvertrouwen in de VS daalde deze maand veel sterker dan verwacht van 82,7 naar 74,5. Zorgen op de financiële markten over de zogenoemde fiscal cliff leken over te zijn geslagen naar consumenten.

De Amerikaanse beurzen hebben de meeste verliezen weer ingelopen die optraden na de herverkiezing van president Barack Obama door de focus op het probleem van de zogeheten 'fiscal cliff'. Toch blijven beleggers hun aandacht houden op de onderhandelingen tussen de Republikeinen en de Democraten, die de 'begrotingsafgrond' op 1 januari moeten afwenden.

'We moeten nog zien hoe groot het effect is van een (macro-)cijfer, terwijl de markt kijkt naar Washington en de onderhandelingen over de fiscal cliff', zei Charlop.

De Amerikaanse olieprijs ging omlaag met 0,3 procent. Brentolie daalde 0,1 procent. De euro noteerde een stand van 1,2925 dollar, tegen 1,2935 dollar aan het einde van de Europese beurshandel.

Bron: http://www.demorgen.be/dm/nl/996/Ec...ll-Street.dhtml

Eigen mening:
Apple doet het de laatste week niet goed op de New Yorkse beurs. Deze week verloren ze maar liefst tien procent en verliezen ze 25% ten opzichte van hun persoonlijke recordkoers. Dit heeft volgens experts te maken met de toenemende concurrentie op de markt van smartphones en tablets. Maar ook de toenemende financiële eisen aan het bedrijf en het onduidelijke beeld van de gevolgen van een eventuele belastingverhoging zijn negatief voor het Apple-aandeel. In dit artikel wordt nog maar eens duidelijk hoe snel de koers op de beurs kan veranderen. Men geeft ook wel aan dat het over het algemeen niet zo goed gaat met de New Yorkse beurs, dus dan is het logisch dat Apple ook in de klappen deelt. Het positieve puntje in dit artikel is het feit dat de werkloosheid onverwacht gedaald is, dit heeft te maken met het feit dat de invloed van de orkaan Sandy al bij al nog meeviel. Het consumentenvertrouwen in de VS is dan weer gedaald. Dit komt door de fiscal cliff, dit is de afgrond waarin de Amerikaanse economie terechtkomt als de Republikeinen en de Democraten het niet eens geraken over hoe ze het begrotingstekort gaan aanpakken. De Democraten willen bezuinigen en een belastingverhoging doorvoeren, maar de Republikeinen staan vooral sceptisch tegenover deze belastingverhoging. Zij willen eerder de werkloosheidsuitkering afschaffen, waar de Democraten dan weer negatief tegenover staan. Als ze er niet uit geraken zal de Amerikaanse economie krimpen en dit heeft ook gevolgen voor de wereldwijde economie, omdat de VS nu eenmaal een grote speler op de wereldmarkt is. Het zal dus van belang zijn dat ze compromissen gaan sluiten en eventuele trots opzij gaan zetten.
Met citaat antwoorden
 


Onderwerp Opties Zoek in onderwerp
Zoek in onderwerp:

Uitgebreid Zoeken
Weergave Modus Stem op dit onderwerp:
Stem op dit onderwerp::

Posting Regels
Je mag niet nieuwe onderwerpen maken
Je mag niet reageren op posts
Je mag niet bijlagen posten
Je mag niet jouw posts bewerken

vB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit
Forumsprong



Alle tijden zijn GMT +2. De tijd is nu 05:17.


Powered by: vBulletin Version 3.0.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.