actualiteitsforums  

Ga Terug   actualiteitsforums > ACTUALITEITSFORUM > MILIEU / GEZONDHEID / MENSENRECHTEN > Gezondheid
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Home FORUMS Registreer Arcade Zoeken Posts van vandaag Markeer Forums als Gelezen

 
 
Onderwerp Opties Zoek in onderwerp Waardeer Onderwerp Weergave Modus
  #1  
Oud 15th February 2012, 17:25
Lieselotte.Busch Lieselotte.Busch is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2010
Locatie: Grobbendonk
Posts: 87
BV’s willen terugkeer van de vasten

Volgende week beginnen de vasten. Voor het tweede jaar op rij hebben al duizenden Vlamingen op de site Dagen zonder Vlees aangegeven om tussen Aswoensdag en Pasen minder vlees en/of vis te eten.

Het idee van de nieuwe vasten komt uit de koker van Alexia Leysen, kleindochter van André en dochter van Thomas Leysen. De 23-jarige fotografe uit Antwerpen vroeg via Facebook aan haar vrienden om mee te doen aan veertig dagen zonder vlees, maar zag tot haar verwondering dat ook tal van BV’s toehapten.

Dit jaar zijn het de Bekende Vlamingen zelf die aan het volk vragen om solidair te zijn. Op YouTube hebben ze een promofilmpje gepost waarin Pieter Embrechts, Michael Pas en Bart Cannaerts op hoogst amusante wijze uitweiden over het waarom van de actie.

De deelnemers aan Dagen Zonder Vlees hebben geen religieuze motieven. Ze vasten om hun gezondheid en om het welzijn van alle dieren.

Economie en ecologie

Ook economische en ecologische motieven spelen mee. Voor Vlaanderen zou één veggiedag per week goed zijn voor bijna de helft van de nodige Kyoto-besparingen. “De vleesindustrie heeft een grotere impact op de CO-uitstoot dan het vrachttransport”, stelt Alexia Leysen. “Bovendien kost 1 kilo biefstuk maar liefst 8 kilo voer en niet minder dan 15.000 liter water. Ter vergelijking: in 1 kilo aardappelen kruipt maar 500 liter water.”

Bron: http://www.gva.be/nieuws/media-en-c...sten-video.aspx

Mening:
Toen ik de titel las, dacht ik dat het wel om religieuze redenen was. Dit bleek niet te zijn. Toch vind ik het een goed initiatief. Er moet dringend iets veranderen aan onze manier van leven. Door met de vasten geen vlees of vis te eten kan je al helpen, Nu kan je zelf iets doen! De mensen zeggen steeds dat ze wel iets willen doen, maar niet weten wat. Dat de overheid er niets aan doet. Maar, zoals meestal, het begint bij jezelf. Ik hoop dat zoveel mogelijk mensen hun goede hart laten zien en meedoen aan de vasten.

Ik denk dat het wel een goede zaak is dat Bekende Vlamingen deze actie steunen of aanmoedigen. Veel mensen willen zich spiegelen aan bekende mensen. Misschien dat dit voor sommigen een extra stimulans kan zijn.

Ik heb deze post bij gezondheid gezet. Het past natuurlijk ook bij economie, of zelfs nog andere onderverdelingen. Ik heb het bij gezondheid gezet omdat de deelnemers het vooral doen voor hun gezondheid en het welzijn van de dieren.
Met citaat antwoorden
 


Onderwerp Opties Zoek in onderwerp
Zoek in onderwerp:

Uitgebreid Zoeken
Weergave Modus Stem op dit onderwerp:
Stem op dit onderwerp::

Posting Regels
Je mag niet nieuwe onderwerpen maken
Je mag niet reageren op posts
Je mag niet bijlagen posten
Je mag niet jouw posts bewerken

vB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit
Forumsprong



Alle tijden zijn GMT +2. De tijd is nu 05:46.


Powered by: vBulletin Version 3.0.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.