actualiteitsforums  

Ga Terug   actualiteitsforums > ACTUALITEITSFORUM > BELGIË > Cultureel-maatschappelijk
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Home FORUMS Registreer Arcade Zoeken Posts van vandaag Markeer Forums als Gelezen

 
 
Onderwerp Opties Zoek in onderwerp Waardeer Onderwerp Weergave Modus
  #1  
Oud 31st October 2011, 15:55
Bart.Rijmenams Bart.Rijmenams is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2011
Locatie: Heist-op-den-berg
Posts: 25
Meisje (14) onder invloed verdronken in vijver

TURNHOUT - In Turnhout is een 14-jarig meisje overleden nadat ze onder invloed in de vijver rond het kasteel was beland. Het meisje had samen met enkele jongeren een soort aanstekergas gesnoven. Ze werd nog gereanimeerd maar overleed vannacht in het ziekenhuis.


Hoe het meisje uit Oud-Turnhout precies in het water is gesukkeld is nog onduidelijk. Het ongeval vond plaats zondagavond rond 19 uur. De andere jongeren verwittigden de hulpdiensten. Duikers van de brandweer konden haar nog uit de vijver halen, maar vannacht bezweek ze in het ziekenhuis.

'Wat er precies gebeurd is, kunnen we nog niet met zekerheid zeggen. Het parket onderzoekt de zaak', zegt Turnhouts burgemeester Francis Stijnen (CD&V). 'De hulpdiensten hebben er nog alles aan gedaan om het meisje te redden, maar dat mocht niet baten.'

Volgens getuigen was het meisje onder de ogen van haar vriendje de ondiepe vijver ingewandeld, schrijft Gazet van Antwerpen. Ze zou volgens haar vriend naar het kasteel zijn gezwommen. Op een bepaald moment ging het mis. Volgens jongeren die haar kennen, kwam het meisje nog een paar keer boven, maar verdween ze toen definitief onder water.

Jongelui die in de buurt van het kasteel rondhingen, verklaarden hoe het meisje 'multigas' had geïnhaleerd uit een fles die normaal wordt gebruikt om aanstekers mee te vullen. 'Ze was zo stoned als een garnaal toen ze in de vijver belandde', zei een van hen.

De vriend van het meisje durfde het water niet in, verklaarde de Turnhoutse brandweer. Volgens de eerste vaststellingen is er geen sprake van schuldig verzuim. Hij wees de plaats aan waar zijn vriendinnetje was onder gegaan. In het donker en in de uitgestrekte vijver was het ook voor de brandweer niet makkelijk haar te vinden. Ze had uiteindelijk 15 tot 20 minuten in het water gelegen.

Het kasteeldomein van Turnhout is vrij toegankelijk voor het publiek en een populaire trekpleister voor jongeren.



uit: De Standaard

mening over artikel:

Dit artikel geeft duidelijk aan dat we niet op de goede weg zijn inzake da opvoeding van kinderen. de controle is de laatste jaren te veel afgenomen waardoor de jeugd steeds jonger begint te experimenteren met zaken waar ze beter afblijven. oké een totale controle is misschien wat overdreven maar er is toch iets of wat betrokkenheid nodig in de leefwereld van je kind. hierbij is het dus wel duidelijk dat dit ongeluk kon voorkomen worden door de ouders van het 14-jarige meisje.
Met citaat antwoorden
 


Onderwerp Opties Zoek in onderwerp
Zoek in onderwerp:

Uitgebreid Zoeken
Weergave Modus Stem op dit onderwerp:
Stem op dit onderwerp::

Posting Regels
Je mag niet nieuwe onderwerpen maken
Je mag niet reageren op posts
Je mag niet bijlagen posten
Je mag niet jouw posts bewerken

vB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit
Forumsprong



Alle tijden zijn GMT +2. De tijd is nu 08:23.


Powered by: vBulletin Version 3.0.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.