actualiteitsforums  

Ga Terug   actualiteitsforums > ACTUALITEITSFORUM > MILIEU / GEZONDHEID / MENSENRECHTEN > Gezondheid
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Home FORUMS Registreer Arcade Zoeken Posts van vandaag Markeer Forums als Gelezen

 
 
Onderwerp Opties Zoek in onderwerp Waardeer Onderwerp Weergave Modus
  #1  
Oud 25th May 2011, 20:30
Hanne.Broeckx Hanne.Broeckx is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2010
Locatie: Kasterlee
Posts: 119
Rood vlees verhoogt risico op kanker

Wie veel rood vlees eet, heeft meer kans om darmkanker te ontwikkelen. Dat blijkt uit een recent onderzoek van het World Research Cancer Fund.

Een studie uit 2007 deed al vermoeden dat rood vlees kankerverwekkend is. De resultaten werden echter niet als doorslaggevend beschouwd. Een nieuw onderzoek veegt alle twijfels van tafel en toont aan dat grote hoeveelheden runds-, varkens- en lamsvlees wel degelijk het risico op de ziekte vergroten.

Veel vezels
Om tot deze conclusie te komen, analyseerden onderzoekers maar liefst 263 wetenschappelijke studies naar darmkanker. Minstens 24 daarvan bewijzen dat grote porties rood vlees schadelijk zijn voor de menselijke gezondheid. Om diezelfde reden moet ook verwerkt vlees zoveel mogelijk van het menu geschrapt worden.

Experts raden mensen die frequent rood vlees eten aan om hun voedingsgewoonten te veranderen. Ze stellen dat een halve kilo rood vlees per week ruim voldoende is. Daarnaast adviseren ze om voldoende vezels op te nemen om het risico op kanker te beperken.

Barbecueweer
Hazel Nunn, gezondheidsspecialist bij Cancer Research UK, meent dat het huidige barbecueweer verraderlijk is. “Tijdens het barbecueseizoen staan mensen er meestal niet bij stil hoeveel alcohol ze drinken, hoeveel vezels ze opnemen en hoeveel porties rood vlees ze eten. Op zo’n momenten vergroten ze onbewust het risico op darmkanker”, klinkt het.

Bron: De Standaard

Mening:
Ik vind het raar dat het risico op darmkanker verhoogd wordt door het eten van rood vlees. Vroeger lette mensen toch ook niet op hoeveel vlees ze aten? Het is wel zo dat er toen een schaarste was, dat er niet zo veel vlees gegeten werd. Maar toch vind ik het raar want men is daar vroeger ook niet van doodgegaan. Dan denk ik dat we de oorzaak misschien bij de voeding moeten gaan zoeken dat de dieren krijgen. Deze is de afgelopen jaren steeds chemischer geworden. Het lijkt wel dat je tegenwoordig moet uitkijken wat je eet, want je kan van alles kanker krijgen.
Met citaat antwoorden
 


Onderwerp Opties Zoek in onderwerp
Zoek in onderwerp:

Uitgebreid Zoeken
Weergave Modus Stem op dit onderwerp:
Stem op dit onderwerp::

Posting Regels
Je mag niet nieuwe onderwerpen maken
Je mag niet reageren op posts
Je mag niet bijlagen posten
Je mag niet jouw posts bewerken

vB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit
Forumsprong



Alle tijden zijn GMT +2. De tijd is nu 17:41.


Powered by: vBulletin Version 3.0.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.