|
|
Onderwerp Opties | Zoek in onderwerp | Waardeer Onderwerp | Weergave Modus |
#1
|
|||
|
|||
Antwerpse unief wil voorbereidingsjaar voor studenten
Antwerpse unief wil voorbereidingsjaar voor studenten
De rector van de universiteit van Antwerpen denkt hardop over een voorbereidingsjaar voor studenten. Dat moet voor meer slaagkansen en minder verkeerde studiekeuzes zorgen, schrijft Het Nieuwsblad. Volgens Alain Verschoren, de rector van de Antwerpse universiteit, slagen nog altijd te weinig studenten in hun eerste jaar. "Ongeveer de helft haakt af, verandert in de loop van het academiejaar van studierichting of slaagt voor te weinig vakken", zegt hij. "Volgens mij is de kwaliteit van ons secundair onderwijs en van ons hoger onderwijs prima, maar er scheelt iets aan de link tussen de twee." Daarom broedt de Antwerpse unief op een voorbereidingsjaar, zoals dat in Nederland bestaat. "Daardoor zullen de bacheloropleidingen geen drie, maar vier jaar duren. Het extra jaar kunnen we gebruiken om tekorten in de kennis van studenten op te vangen." (belga/sam) Bron: DeMorgen.be Datum:17/05/2011 Mijn mening: Ik denk dat zo'n voorbereidingsjaar voor studenten geen slecht initiatief is. Veel studenten kiezen vaak in hun eerste jaar verkeerd of verzuipen in het vele werk of de berg leerstof. Tijdens het volgen van dat voorbereidend jaar wordt volgens mij al snel duidelijk of het iets voor jou is of niet en je hebt nadien minder moeite met het verwerven van de leerstof. Enig nadeel is wel dat alle studenten weer een jaartje langer aan het studeren zijn. Al denk ik dat de maatschappij daar niet veel van zal voelen, doordat er anders massaal veel studenten een foute richting kiezen en daardoor ook vier jaar of langer studeren. Verder geloof ik wel dat ons secundair onderwijs goed is, maar niet op alle scholen. Er zijn veel scholen waar het niveau een stukje lager ligt dan in andere scholen. Voor studenten van zulke scholen kan dit initiatief alleen maar voordelen bieden. Voor velen zal dit een kans zijn die ze met beide handen moeten grijpen. |