actualiteitsforums  

Ga Terug   actualiteitsforums > Thomas More Kempen > Onderwijs
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Home FORUMS Registreer Arcade Zoeken Posts van vandaag Markeer Forums als Gelezen

 
 
Onderwerp Opties Zoek in onderwerp Waardeer Onderwerp Weergave Modus
  #1  
Oud 15th April 2011, 10:54
Charlotte Cooreman Charlotte Cooreman is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2010
Locatie: Itegem
Posts: 91
werkloosheid laaggeschoolde jongeren blijft torenhoog

Een half miljoen jongeren tussen 18 en 24 jaar lopen er vandaag rond in Vlaanderen. Een groot deel van hen zit nog op de schoolbanken, maar zo'n 200.000 jongeren zijn al aan de slag.

In haar rapport 'Jongeren op de Vlaamse arbeidsmarkt' brengt de VDAB het profiel van de Vlaamse werkende en werkzoekende jongeren in kaart. Opvallend: Vlaanderen doet het naar Europese normen uitstekend, al ondervinden ook hier vooral laaggeschoolde jongeren nog altijd (te) veel problemen.

In de internationale rankings scoort Vlaanderen op het vlak van jongerenwerkloosheid opmerkelijk goed. In 2009 was 16 procent van de Vlaamse beroepsactieve jongeren werkloos. Ter vergelijking: voor de hele EU was dat 20 procent. De jeugdwerkloosheidsgraad ligt in Vlaanderen ook opvallend veel lager dan in Wallonië, waar in 2009 bijna een derde van de beroepsactieve jongeren zonder werk zat. Buurland Nederland is zonder meer de beste leerling van de klas: in hetzelfde jaar was amper 6,6

Bron:http://www.standaard.be/artikel/det...elid=JOBAT_3803

Eigen mening: Dat 16 procent van de Vlaamse beroepsactieve jongeren werkloos is, daar schrok ik van. Dat het percentage in België laag is in vergelijking met andere Europese landen, daar schrok ik nog meer van. In de EU is 1 op 5 werkloos, dat is echt veel en hier moet volgens mij dringend verandering in komen. Als Nederland een percentage heeft van 6,6 procent, dan moet dat voor de andere landen ook haalbaar zijn. Volgens mij moet men jongeren nog meer aanmoedigen om verder te studeren en hen indien nodig hierbij nog meer begeleiden. Alleenstaande jongeren gaan vaak sneller werken omdat ze denken dat studeren voor hen te duur en niet toegankelijk is. Door hen nog meer te begeleiden en hen alles duidelijk uit te leggen, gaan de jongeren beseffen dat het hoger onderwijs ook voor hen betaalbaar en toegankelijk is. Ik denk dat de stap naar het hoger onderwijs voor hen op deze manier al niet meer zo groot zal zijn.
Met citaat antwoorden
 


Onderwerp Opties Zoek in onderwerp
Zoek in onderwerp:

Uitgebreid Zoeken
Weergave Modus Stem op dit onderwerp:
Stem op dit onderwerp::

Posting Regels
Je mag niet nieuwe onderwerpen maken
Je mag niet reageren op posts
Je mag niet bijlagen posten
Je mag niet jouw posts bewerken

vB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit
Forumsprong



Alle tijden zijn GMT +2. De tijd is nu 15:16.


Powered by: vBulletin Version 3.0.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.