|
|
Onderwerp Opties | Zoek in onderwerp | Waardeer Onderwerp | Weergave Modus |
#1
|
|||
|
|||
Jongen sterft door besmette Quick-hamburger
De 14-jarige Fransman Benjamin Orset, die op 22 januari stierf na een bezoekje aan de Quick, is wel degelijk vergiftigd door de hamburger die hij at. De baas van het filiaal wordt aangeklaagd voor onvrijwillige doodslag. Quick belooft maatregelen.
‘Benjamin heeft twee hamburgers gegeten, mijn zoon at er één’, vertelt de grootvader van de gestorven jongen aan de Franse zender M6. ‘Ze vonden dat er een smaakje aan zat. ’s Nachts is Benjamin beginnen overgeven. Maar ja, je kent dat, soms ligt je maag overhoop. De volgende ochtend stond hij op om 9 uur. Hij voelde zich slecht en had een bloeddrukval. Om 11 uur is hij gevallen. Toen de ambulanciers kwamen, was hij al dood. Ze hebben hem nog anderhalf uur proberen te reanimeren, maar ze hebben gezegd dat het voorbij was.’ Voedselvergiftiging ‘De stafylokokken in de maagvloeistof zijn ook teruggevonden op vijf van de acht werknemers die op 21 januari 2011 in het filiaal aan het werk waren, net als op de tegelvloer van de verpakkingsruimte voor de voedingswaren’, zo staat nu in de rapporten van de wetsdokters die het lichaam van Benjamin onderzochten. ‘Het staat ons toe te besluiten dat Benjamin Orset overleden is aan de gevolgen van een voedselvergiftiging die in verband gebracht kan worden met de maaltijd die hij enkele uren voor zijn dood tot zich nam, in de vooravond van 21 januari, in het Quick-restaurant in het zuiden van Avignon’, zegt de Franse procureur. Betere hygiëne De directie van Quick België gaat onderzoeken wat de voorzitter voorstelt. ‘Als de normen in Frankrijk strenger worden dan bij ons, passen ook wij de regels aan’, zegt woordvoerder Dorian De Meeus. Bron: www.hln.be Wie had ooit gedacht dat je het niet overleeft na het eten van een lekkere hamburger in Quick? We spreken hier over de gezondheid van verschillende mensen. Niet enkel de jongen had de symptomen, ook zijn vader en de andere werknemers hadden de stafylokokken in zich. Naar mijn mening moet de voedselinspectie veel meer controleren en strengere maatregelen treffen als de keuken niet in orde is. Niet enkel in andere landen, maar ook in België. Nu kunnen alle restaurants op eender welk ogenblik inspectie krijgen in verband met de hygiëne van hun keuken, dat vind ik positief. Maar waarom geen regelmaat scheppen? De hygiëne is in veel keukens ondermaats. Kijk maar naar de smaakpolitie op VT4. Veel restaurants laten het zelfs niet toe dat ze gaan filmen in de keukens. Dat zou een belletje moeten doen rinkelen bij de voedselinspectie. |