actualiteitsforums  

Ga Terug   actualiteitsforums > ACTUALITEITSFORUM > MILIEU / GEZONDHEID / MENSENRECHTEN > Gezondheid
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Home FORUMS Registreer Arcade Zoeken Posts van vandaag Markeer Forums als Gelezen

 
 
Onderwerp Opties Zoek in onderwerp Waardeer Onderwerp Weergave Modus
  #1  
Oud 29th November 2010, 18:32
JoBo JoBo is offline
Jolien.Bogaerts
 
Geregistreerd op: Sep 2010
Locatie: Nijlen
Posts: 18
Blauw licht moet leerlingen wakker maken

Blauw licht moet leerlingen wakker maken

Een Britse school experimenteert met speciale verlichting die de prestaties van leerlingen moet verbeteren. Een blauwig licht zou de leerlingen 's ochtends wakkerder maken, doordat het inwerkt op hun interne klok. Het experiment wordt mogelijk gemaakt voor technologiegigant Philips, die 'School vision' ontwierp.
School vision bevat vier verschillende settings, die de kinderen elk op een subtiele manier moet stimuleren. De normale setting is voor alledaagse klasactiviteiten, 'energy' geeft een blauwig licht en moet de leerlingen actiever maken, 'calm' is een warm licht dat de kinderen kalmeert. Tot slot is er focus, een wit licht dat de concentratie vooruit moet helpen.

Leerkrachten kunnen beslissen wanneer ze welk soort licht aanzetten. Via de ogen heeft de lichtintensiteit een invloed op de hersenen en zelfs de biologische klok.

Resultaten
"Licht werd tot nog toe niet serieus genomen als factor in prestatie", verdedigt psychologe Effie Konstatinou het idee. De schooldirecteur moet toegeven dat het experiment tot nog toe succesvol blijkt. "Namiddagen waren vaker een uitdaging voor de leerkrachten dan ochtenden. Maar nu niet meer. We switchen naar 'focus' en de leerlingen reageren onbewust."

Eerdere experimenten in Duitse scholen toonden al aan dat de resultaten vrij spectaculair zijn. 166 leerlingen en 18 leerkrachten namen een jaar lang deel aan het experiment. Het aantal gemaakte fouten verminderde met 45 procent, de leesvaardigheid nam toe met 35 procent terwijl rusteloosheid en hyperactiviteit met 77 procent verminderde als het blauwe licht brandde. (edp)
29/11/10 18u21 www.hln.be

Mening:
Ik denk niet dat een bepaalde kleur licht helpt maar dat je bij fel licht niet slaperig wordt. Als het fel licht is ben je automatisch meer wakker en dan denk ik niet dat het uitmaakt of het licht blauw, geel of rood ziet.
Met citaat antwoorden
 


Onderwerp Opties Zoek in onderwerp
Zoek in onderwerp:

Uitgebreid Zoeken
Weergave Modus Stem op dit onderwerp:
Stem op dit onderwerp::

Posting Regels
Je mag niet nieuwe onderwerpen maken
Je mag niet reageren op posts
Je mag niet bijlagen posten
Je mag niet jouw posts bewerken

vB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit
Forumsprong



Alle tijden zijn GMT +2. De tijd is nu 05:36.


Powered by: vBulletin Version 3.0.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.