actualiteitsforums  

Ga Terug   actualiteitsforums > ACTUALITEITSFORUM > WERELD > Cultureel-maatschappelijk
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Home FORUMS Registreer Arcade Zoeken Posts van vandaag Markeer Forums als Gelezen

 
 
Onderwerp Opties Zoek in onderwerp Waardeer Onderwerp Weergave Modus
  #1  
Oud 13th October 2010, 21:36
Maximous Maximous is offline
Michael.Stouten
 
Geregistreerd op: Sep 2010
Locatie: Arendonk
Posts: 72
Homo's in VS-leger mogen niet worden geschorst

Homo's in VS-leger mogen niet worden geschorst
wo 13/10/2010 - 08:05 Een federale rechter in de Amerikaanse staat Californië oordeelt dat alle lopende schorsingsprocedures van homoseksuele militairen uit het leger ongedaan gemaakt moeten worden. Het "don't ask, don't tell"-beleid van het Amerikaanse leger wordt zo voort uitgehold.

In 1993 keurde het Amerikaanse parlement de "don't ask, don't tell"-wet goed, die werd ingevoerd onder president Bill Clinton. Door die regel worden holebi's toegelaten in het leger, maar ze lopen wel het risico om geschorst te worden als hun geaardheid aan het licht komt. Sinds 1993 zijn volgens holebiorganisaties al 13.500 mensen geschorst uit het leger omdat ze openlijk voor hun geaardheid uitkomen of omdat ze betrapt worden.

President Barack Obama wil de wet wijzigen, maar ondervindt nog politieke tegenstand. Vorige maand nog is een voorstel om de wet af te schaffen, gestrand in de Senaat.

Rechter Virginia Phillips heeft nu geoordeeld dat alle maatregelen of procedures tegen homo's en lesbiennes die voor het leger werken of werkten, ongedaan moeten worden gemaakt. Dezelfde rechter oordeelde vorige maand al dat het "don't ask, don't tell"-beleid moet worden afgeschaft, omdat het in strijd is met de grondwet van de Verenigde Staten.

Mening


Eindelijk halen de conservatie Amerikanen hun kop uit hun achterste. Het land dat de "freedom of speech" predikt, gaat in tegen al hun ideologen. Het verzwijgen van je geaardheid gaat hier al even hard tegenin. Holebi's verbieden in het leger is niet erg logisch. Dit gaat ook al in tegen de mensenrechten op gebied van discriminatie. Het wordt tijd dat dit land zijn ogen gaat opendoen en gaat inzien dat 17de eeuwse wetten echt wel eens verandering mogen gebruiken.

Bron: http://www.deredactie.be/cm/vrtnieu...dontaskdonttell
Met citaat antwoorden
 


Onderwerp Opties Zoek in onderwerp
Zoek in onderwerp:

Uitgebreid Zoeken
Weergave Modus Stem op dit onderwerp:
Stem op dit onderwerp::

Posting Regels
Je mag niet nieuwe onderwerpen maken
Je mag niet reageren op posts
Je mag niet bijlagen posten
Je mag niet jouw posts bewerken

vB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit
Forumsprong



Alle tijden zijn GMT +2. De tijd is nu 15:04.


Powered by: vBulletin Version 3.0.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.