actualiteitsforums  

Ga Terug   actualiteitsforums > ACTUALITEITSFORUM > BELGIË > Cultureel-maatschappelijk
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Home FORUMS Registreer Arcade Zoeken Posts van vandaag Markeer Forums als Gelezen

 
 
Onderwerp Opties Zoek in onderwerp Waardeer Onderwerp Weergave Modus
  #1  
Oud 7th December 2009, 11:13
Stéphanie.Verreydt Stéphanie.Verreydt is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2009
Locatie: Noorderwijk
Posts: 78
"Ouders van nu kunnen niet meer opvoeden"

"Ouders van nu kunnen niet meer opvoeden"

30/11/2009

"Een grote groep ouders van nu is pedagogisch niet in staat om zijn kinderen goed op te voeden. Gevolg: steeds meer kinderen met alcoholmisbruik, schulden, obesitas, agressief gedrag en schoolverlet." Dat staat te lezen in het boek ‘De grenzeloze generatie’ van de Nederlandse onderzoekers Frits Spangenberg en Martijn Lampert.
De voornaamste reden is dat ouders zelf zo lang mogelijk jong willen blijven. Daarnaast willen ze vooral een toffe tijd met hun kinderen doorbrengen, meer nog dan ze hun kinderen kennis en waarden willen bijbrengen.
Schuldgevoel
"Dat doen ze vooral uit een soort schuldgevoel omdat ze door hun drukke werkschema weinig tijd hebben voor hun kinderen", aldus Martijn Lampert.
Gevolg: de helft van de kinderen kan niet functioneren in een te complexe samenleving. De twee wetenschappers voerden 10 jaar lang onderzoek bij 22.000 Nederlanders, maar zeggen dat hun conclusies voor de hele Westerse samenleving gelden.

Bron: http://www.hbvl.be/limburg/ouders-v...r-opvoeden.aspx

Eigen mening:
Het is waar dat er opvallend meer “moeilijke” kinderen zijn. Vroeger hadden kinderen meer respect voor hun ouders, leerkrachten, medemens,… Nu is dit ver te zoeken bij sommigen. Kinderen hebben nood aan vaste afspraken en regels. Het druk bezette leven van hun ouders laat dit dikwijls niet toe. Ze hebben geen tijd om hun kinderen waarden en normen bij te brengen, naar hen te luisteren en te steunen indien nodig. Om dit alles te compenseren worden de kinderen dan nog vaak verwend met materiële dingen zoals een computer, games, … Ouders verwachten dat hun kinderen alles wel leren op school. Maar opvoeden is niet alleen de taak van de school, het begint in het gezin zelf. Soms durven de ouders ook niet streng te zijn voor hun kinderen omdat ze zich dan schuldig voelen. Maar een beetje discipline kan nooit kwaad! Ik ben er van overtuigd dat er wel veel ouders zijn die hun best doen en ook lukken in een goede opvoeding van hun kinderen.
Met citaat antwoorden
 


Onderwerp Opties Zoek in onderwerp
Zoek in onderwerp:

Uitgebreid Zoeken
Weergave Modus Stem op dit onderwerp:
Stem op dit onderwerp::

Posting Regels
Je mag niet nieuwe onderwerpen maken
Je mag niet reageren op posts
Je mag niet bijlagen posten
Je mag niet jouw posts bewerken

vB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit
Forumsprong



Alle tijden zijn GMT +2. De tijd is nu 11:26.


Powered by: vBulletin Version 3.0.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.