actualiteitsforums  

Ga Terug   actualiteitsforums > ACTUALITEITSFORUM > BELGIË > Cultureel-maatschappelijk
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Home FORUMS Registreer Arcade Zoeken Posts van vandaag Markeer Forums als Gelezen

 
 
Onderwerp Opties Zoek in onderwerp Waardeer Onderwerp Weergave Modus
  #1  
Oud 27th November 2009, 09:49
Sanne.Goovaerts Sanne.Goovaerts is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Oct 2009
Locatie: Geel
Posts: 69
Mechelen opent abortuscentrum

Mechelen opent abortuscentrum

MECHELEN - In Mechelen wordt volgens het stadsbestuur 95 procent van de abortussen geweigerd door de plaatselijke ziekenhuizen. Het richt daarom 'een dagcentrum voor zwangerschapsonderbreking' op, zodat vrouwen niet meer naar andere steden hoeven voor de ingreep. Dat schrijft De Morgen.

De Mechelse ziekenhuizen, die sinds meer dan een jaar allemaal beheerd worden door Caritas, weigeren in meer dan negen op de tien gevallen een abortus uit te voeren bij vrouwen die ongewenst zwanger zijn.

'Er worden alleen abortussen uitgevoerd als de gezondheid van het kind of de moeder in gevaar is', zegt Mechels sp.a-fractieleider Björn Siffer. 'Zwangerschapsonderbrekingen om niet-medische redenen worden niet toegestaan.'

Het stadsbestuur heeft daarom beslist een dagcentrum op te starten zodat Mechelse vrouwen niet meer naar de naburige steden hoeven te gaan voor de consultaties, de psychosociale begeleiding en de eigenlijke ingreep.

Vooral voor minderjarige meisjes, die hun zwangerschap verborgen willen houden voor hun familie en anoniem een abortus willen laten uitvoeren, is het moeilijk om zich tijdens de schooluren meerdere malen naar een gespecialiseerd centrum in Antwerpen of Brussel te verplaatsen.

Het nieuwe centrum zou gevestigd worden in de gebouwen van het OCMW, zodat de drempel laag blijft en de vrouwen er anoniem gebruik van kunnen maken.

Bron: De Standaard, 27/11/09

Mening: Het openen van zo’n abortuscentrum vind ik zowel positief als negatief. Enerzijds is het goed dat vrouwen die écht niet voor hun kind kunnen zorgen en in ziekenhuizen geweigerd worden om abortus te laten uitvoeren hier terecht kunnen. Maar dan is er natuurlijk weer de vraag “wanneer wordt je niet geschikt geacht om een kind op te voeden?” In mijn ogen is dat wanneer dit financieel niet redbaar is en het kind hierdoor anders verwaarloosd zou worden. Ook moeten meisjes tot 14-15 jaar de kans krijgen om dit weg te laten doen. Ik vind hen echt niet geschikt om op die leeftijd al moeder te worden omdat ze niet eens hun eigen verantwoordelijkheden in handen hebben. Vanaf de leeftijd van 16 jaar vind ik dan weer dat er strenger moet worden opgetreden. Dan heb je immers al wel een degelijk besef over met wat je bezig bent. Dit centrum is ook goed voor vrouwen die door seksueel misbruik zwanger geworden zijn. Anderzijds denk ik dat veel vrouwen hun kind onnodig gaan laten wegnemen en dat vind ik dan ook weer niet kunnen. Volgens mij gaan sommigen denken “Ik ben zwanger, maar laat mijn kind wegdoen omdat ik het nu nog niet wil” en dat is ook geen oplossing.
Met citaat antwoorden
 


Onderwerp Opties Zoek in onderwerp
Zoek in onderwerp:

Uitgebreid Zoeken
Weergave Modus Stem op dit onderwerp:
Stem op dit onderwerp::

Posting Regels
Je mag niet nieuwe onderwerpen maken
Je mag niet reageren op posts
Je mag niet bijlagen posten
Je mag niet jouw posts bewerken

vB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit
Forumsprong



Alle tijden zijn GMT +2. De tijd is nu 05:33.


Powered by: vBulletin Version 3.0.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.