|
|
Onderwerp Opties | Zoek in onderwerp | Waardeer Onderwerp | Weergave Modus |
#1
|
|||
|
|||
Rookvrije cafés en restaurants ramp voor het milieu
inds de pubs en restaurants in Engeland op 1 juli rookvrij werden, is de lucht er een heel stuk aangenamer. Maar of deze maatregel ook een pluspunt is voor het milieu, is volgens de Sunday Telegraph twijfelachtig.
Integendeel, de uitstoot van CO2, die verantwoordelijk is voor de opwarming van de aarde, is erdoor toegenomen. Voetbalster Johan Cruijff stelde al jaren geleden vast dat "elk voordeel een nadeel heeft" en dat lijkt ook te gelden voor het rookverbod in eet- en drankgelegenheden. Want volgens berekeningen door specialisten zal de door elke niet-roker toegejuichte beslissing om de sigaret te bannen uit de cafés een zeer bedenkelijk neveneffect hebben: er komen duizenden tonnen CO2 meer door in de atmosfeer terecht bron: http://www.gva.be/nieuws/in_de_rand/ Volgens het onderzoek zullen de verwarmingsinstallaties op de "rookpatio" ervoor zorgen dat de huidige 22.000 ton broeikasgassen oplopen tot maar liefst 282.000 ton (dit staat gelijk aan de uitstoot van een jumbojet die 171 keer rond de aarde vliegt). Roken is schadelijk voor de mens. Niet roken is schadelijk voor de wereld. Wat een contradictie. De rokers krijgen geen enkele kans om aan hun verslaving te werken en de niet rokers krijgen er een heleboel CO2 bovenop. Ik ben persoonlijk voorstaander voor het "stickersysteem". Hierbij plakt een caféuitbater een sticker op de deur met als boodschap "Hier wordt gerookt" of "Hier wordt niet gerookt". Zo wordt zowel de roker als de niet-roker gelijk behandeld. Ik vind persoonlijk dat je "de sigaretten" niet kunt verbannen in deze samenleving. Zoals uit dit onderzoek blijkt, is het ook voor het verder bestaan van de wereld het best dat de sigaret blijft bestaan. |