|
|
Onderwerp Opties | Zoek in onderwerp | Waardeer Onderwerp | Weergave Modus |
#1
|
|||
|
|||
Friet en brood zijn kankerverwekkers
Frieten, peperkoek en zelfs brood, geven kanker. Het eten van acrylamide, een courant bestanddeel van friet, chips, peperkoek, speculaas en brood, verhoogt de kans op baarmoeder- en eierstokkanker. Dat blijkt uit Nederlands onderzoek. Het is voor het eerst dat bij mensen een verhoogd risico op kanker door acrylamide wordt aangetoond.
Acrylamide zit in chips, frieten, ontbijtkoek ('peperkoek'), speculaas, crackers en brood. Zweedse onderzoekers ontdekten dat vijf jaar geleden bij toeval. De kankerverwekkende stof ontstaat bij het bakken uit een combinatie van meel, diverse suikers en het bakpoeder ammoniumbicarbonaat. (lb) Het Laatste Nieuws 17/11/2007 Je hoort tegenwoordig niets anders meer dan dat je je kanker krijgt van alles. Is er nog iets waarvan we geen kanker krijgen? Alles rondom ons is kankerverwekkend, zelfs de gezondste dingen die je in de natuur vind. Is het nu omdat de grond daar ooit besproeid is geweest met een gevaarlijke stof. Of is er misschien een dieselauto in een straal van 10km rondgereden en ligt er wat fijn stof op. Wie zal het zeggen. Ze kunnen tegenwoordig beter zeggen wat niet meer kankerverwekkend is, dan is hun lijst korter. |