actualiteitsforums  

Ga Terug   actualiteitsforums > ACTUALITEITSFORUM > WERELD > Cultureel-maatschappelijk
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Home FORUMS Registreer Arcade Zoeken Posts van vandaag Markeer Forums als Gelezen

 
 
Onderwerp Opties Zoek in onderwerp Waardeer Onderwerp Weergave Modus
  #1  
Oud 20th October 2017, 09:56
Gil.H*ylen Gil.H*ylen is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2017
Locatie: Westerlo
Posts: 30
Meer dan 300.000 Rohingya-kinderen riskeren ziektes op te lopen.

Sinds eind augustus zijn in de vluchtelingenkampen in het zuiden van Bangladesh meer dan 320.000 kinderen aangekomen. Alleen al de afgelopen dagen ging het om 10.000 kinderen. Zij komen terecht in wanhopige levensomstandigheden en lopen het risico ziektes op te lopen die veroorzaakt worden door vuil water, zoals diarree. Unicef roept daarom vrijdag op tot meer financiële inspanningen voor de vluchtelingen.

In zijn recentste reddingsplan ramen de Verenigde Naties de kosten voor de humanitaire hulp aan 1,2 miljoen mensen op 434 miljoen dollar. Van dat bedrag is een kwart gefinancierd. Maandag komt de internationale gemeenschap samen in Genève voor een donorconferentie waar de nodige middelen gevonden moeten worden.

'Veel Rohingya-kinderen in Bangladesh zijn in Myanmar getuige geweest van wreedheden die geen enkel kind zou moeten zien, en allemaal hebben ze vreselijke verliezen te verwerken gekregen', aldus Unicef-topman Anthony Lake. 'Die kinderen hebben dringend nood aan voedsel, proper water, sanitair en vaccinaties om hen te beschermen voor de ziektes die de ronde doen in de kampen. Maar ze hebben ook hulp nodig om te verwerken wat ze ondergaan hebben. Ze hebben onderwijs en advies, en hoop nodig. Als we daar nu niet voor zorgen, hoe kunnen ze ooit opgroeien tot echte burgers? '

Sinds eind augustus vluchtten al een half miljoen Rohingya naar het zuiden van Bangladesh, waar toen al 200.000 andere vluchtelingen verbleven.

Unicef publiceert vrijdag een rapport over de leefomstandigheden in de Bengalese kampen. 'De meeste vluchtelingen verblijven in overbevolkte en smerige geïmproviseerde nederzettingen. Ondanks een uitbreiding van de internationale hulp worden de essentiële noden van veel kinderen niet vervuld.'

Bovendien vallen de kinderen en jongeren in de chaotische omstandigheden van zo’n kamp ten prooi aan mensenhandelaars en anderen die hen willen uitbuiten en manipuleren.

Unicef roept daarom op tot een eind aan de wreedheden tegen burgers in de Myanmarese deelstaat Rakhine, en toegang tot de regio voor humanitaire organisaties. Daarnaast is een oplossing op lange termijn nodig.

Bron: De Standaard 20/10/2017 http://www.standaard.be/cnt/dmf20171020_03142815

Mening: Het is erg dat vluchtelingen, zeker kinderen, na hun lange tocht in wanhopige levensomstandigheden het risico van ziektes oplopen die veroorzaakt worden door vuil water. Ik vind het goed dat de organisatie Unicef oproept tot een financiële inspanning voor de vluchtelingen. Ik kan in de mening van Anthony Lake inkomen dat deze kinderen nood hebben aan proper water, voedsel en sanitair om hen te beschermen tegen ziektes. Naar mijn mening kunnen ze de meeste ziektes, die de vluchtelingen oplopen, vermijden. Zoals in het artikel wordt vermeld zijn de kampen in Bengalese onhygiënische geïmproviseerde nederzettingen. Dus logisch dat deze mensen ziektes oplopen. Unicef zal bijdragen tot dat de kampen wel leefbaar en hygiënischer zijn. Deze oplossing zal bij lange termijn pas baat kunnen hebben. De kinderen moeten nog opgroeien tot een volwaardige burger, maar als ze geen onderwijs en geen advies krijgen zal dit niet zo eenvoudig zijn.
Met citaat antwoorden
 


Onderwerp Opties Zoek in onderwerp
Zoek in onderwerp:

Uitgebreid Zoeken
Weergave Modus Stem op dit onderwerp:
Stem op dit onderwerp::

Posting Regels
Je mag niet nieuwe onderwerpen maken
Je mag niet reageren op posts
Je mag niet bijlagen posten
Je mag niet jouw posts bewerken

vB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit
Forumsprong



Alle tijden zijn GMT +2. De tijd is nu 00:43.


Powered by: vBulletin Version 3.0.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.