actualiteitsforums  

Ga Terug   actualiteitsforums > ACTUALITEITSFORUM > BELGIË > Sociaal-economisch
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Home FORUMS Registreer Arcade Zoeken Posts van vandaag Markeer Forums als Gelezen

Antwoord
 
Onderwerp Opties Zoek in onderwerp Waardeer Onderwerp Weergave Modus
  #1  
Oud 11th December 2012, 15:58
Sabrina's Avatar
Sabrina Sabrina is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Oct 2010
Locatie: Turnhout
Posts: 106
Electrabel verloor 300.000 elektriciteits- en 100.000 gasklanten in 2012

Electrabel heeft in 2012 netto al 300.000 elektriciteitsklanten en 100.000 gasklanten verloren. Dat heeft CEO Sophie Dutordoir vandaag meegedeeld op een persconferentie.

Het bedrijf verloor dit jaar 400.000 klanten met een elektriciteitscontract en haalde 100.000 nieuwe elektriciteitsklanten binnen. Wat aardgas betreft, verloor Electrabel 200.000 klanten, en won het er 100.000 terug, aldus Dutordoir.

Verlies stelpen
De prijsverlaging die vandaag werd aangekondigd, moet dat verlies aan klanten stelpen. "Dit is een boodschap van herpositionering van de prijzen van Electrabel voor electriciteit en gas, met ingang op 1 januari en op een duurzame manier", dixit de topvrouw. "Electrabel gaat de stijging van de prijzen in de periode van de prijsbevriezing niet verhalen op de klanten. We gaan verder en verlagen de prijzen."

Het bedrijf verlaagt de energiecomponent van de gasprijs tot maximaal 16 procent, de energiecomponent van de elektriciteitsprijs tot maximaal 10 procent.

3,2 miljoen klanten
Electrabel heeft 3,2 miljoen klanten. Het aantal klanten voor gas en elektriciteit mag niet zomaar opgeteld worden, aangezien sommigen voor gas en elektriciteit klant zijn bij het bedrijf en anderen voor één van de twee energieproducten.

Bron: http://www.demorgen.be/dm/nl/997/Co...&utm_medium=RSS

Eigen mening: Van dit artikel verschoot ik niet. Sedert de vrijmaken van de energiemarkt worden mensen er bewust van gemaakt dat ze kunnen veranderen van elektriciteit- en gasleverancier. De website van VREG waar je prijzen met elkaar kan vergelijken wordt als maar populairder. Het is crisis en mensen willen nu zo veel mogelijk besparen omdat ze de crisis meer en meer beginnen voelen. De positie als marktleider verzwakt voor Electrabel en maar goed ook. Door dat ze zo lang zo'n sterke marktleider waren, vertoonde Electrabel monopolistische trekjes. Door mensen bewust te maken van andere leveranciers, krijgt ook de concurrentie een kans. Hierdoor bepaalt Electrabel niet langer de prijzen. Ik vind dit alvast een heel goede zaak. Teken dat de sensibiliseringscampagne zijn werk doet.
__________________
What we do does not define who we are. What defines us is how well we rise after falling..

Laatst aangepast door Sabrina : 11th December 2012 om 16:12.
Met citaat antwoorden
  #2  
Oud 11th December 2012, 16:00
Sabrina's Avatar
Sabrina Sabrina is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Oct 2010
Locatie: Turnhout
Posts: 106
Prijsverlaging Electrabel levert 200 tot 400 euro op voor gezin

Marktleider Electrabel verlaagt de energieprijzen vanaf 1 januari, de dag waarop de bevriezing van de energieprijzen ten einde loopt. Elektrabel zet met ingang van 1 januari ook een aanpassing van de indexatieparameters in gang.
Het energiebedrijf verlaagt de energiecomponent van de elektriciteitsprijs met maximaal 10 procent, de energiecomponent van de gasprijs met maximaal 16 procent. Dat heeft Electrabel-topvrouw Sofie Dutordoir aangekondigd op een persconferentie.

Automatisch

De verlaging levert de gezinnen een besparing op van 200 tot 400 euro per jaar. De prijsverlaging geldt voor alle retailklanten en dus alle types contracten, zo benadrukte Dutordoir. De klanten moeten zelf geen actie ondernemen, de prijsverlaging wordt met andere woorden automatisch doorgevoerd.

Tien procent voor elektriciteit

De verlaging is ook van toepassing voor de klanten die sinds de vrijmaking van de energiemarkt bij Electrabel klant gebleven zijn, maar nooit een contract afsloten. Twintig procent van de klanten heeft nog niet gekozen voor één van Electrabels producten. Voor elektriciteit verlaagt Electrabel de prijs van de energiecomponent tot 10 procent ten opzichte van de bevroren prijs.

Voor gas gaat er tot 16 procent af ten opzichte van de geïndexeerde prijs. De bewuste percentages zijn de uitersten. Wat de gemiddelde daling is, is niet meteen duidelijk.

Mediacampagne

De prijsstijgingen tijdens de periode van de prijzenbevriezingen (vanaf 1 april 2012) worden niet doorgerekend, klonk het ook. De prijsverlaging heeft betrekking op de energiecomponent van de prijzen. Die component staat in Vlaanderen in voor 31 procent van de elektriciteitsprijs en voor 58 procent van de gasprijs.

De andere elementen verrekend in de energiefactuur zijn de netwerkvergoedingen en belastingen. Er volgt ook een mediacampagne en alle retailklanten krijgen een persoonlijke brief in de bus.

Indexatieparameters

Naast een prijsdaling, zet Electrabel ook een aanpassing van de indexatieparameters in gang. Het bedrijf wacht dus niet tot april om de wijzigingen door te voeren waaraan de overheid werkt. Het bedrijf zal een progressieve loskoppeling voorzien van de gas- en petroleumprijzen. In 2015 moet de aardgasprijs volledig gebaseerd zijn op de marktprijs.

Op 1 januari 2013 is de gasprijs nog voor 50 procent gebaseerd op de petroleumprijs en dus voor 50 procent op de marktprijs. In 2014 zal het aandeel van de aardgasprijs geïndexeerd op de markt 65 procent bedragen.

Voor de elektriciteitsprijs gaat de wijziging volledig in op 1 januari 2013. Vanaf dan hanteert Electrabel niet langer de productiekosten en beschikbaarheid van nucleaire eenheden als basis. Het bedrijf koppelt dan de indexering van de elektriciteitsprijs aan de evolutie van de prijzen op de groothandelsmarkten in de vier buurlanden.

Meer dan 400.000 klanten verloren

Electrabel heeft in 2012 netto al 300.000 elektriciteitsklanten verloren en netto 100.000 gasklanten. De prijsverlaging moet dat verlies aan klanten stelpen. "Dit is een boodschap van herpositionering van de prijzen van Electrabel voor electriciteit en gas, met ingang op 1 januari en op een duurzame manier", dixit de topvrouw.

"Electrabel gaat de stijging van de prijzen in de periode van de prijsbevriezing niet verhalen op de klanten. We gaan verder en verlagen de prijzen." Electrabel heeft 3,2 miljoen klanten. (Belga/RDM)

Bron: http://ikgabouwen.knack.be/bouwen-r...00220327738.htm

Eigen mening: Dit artikel post ik omdat het samen gaat met het vorige artikel. Electrabel is veel klanten verloren en moet wel iets doen om zijn marktpositie te behouden. De prijsverlaging is een mooie zaak voor vele gebruikers. Zowel voor cliënteel van Electrabel als anderen. Dankzij de vrijmaking van de markt zijn er nu heel wat andere leveranciers. Op de website van VREG staat er een tool waarmee je de prijzen tussen leveranciers kunt vergelijken op basis van jouw verbruik. De prijsverlaging bij Electrabel zou er wel eens voor kunnen zorgen dat ze terug cliënteel gaan winnen. Wat natuurlijk de bedoeling is. Ik ben in ieder geval blij met die vrijmaking.
__________________
What we do does not define who we are. What defines us is how well we rise after falling..

Laatst aangepast door Sabrina : 11th December 2012 om 16:40.
Met citaat antwoorden
  #3  
Oud 11th December 2012, 16:40
Noël Van Thielen Noël Van Thielen is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Oct 2010
Locatie: Heide 48, 2235 Westmeerbeek
Posts: 120
Electrabel ‘veel te duur’ en toch contract met overheid

Electrabel ‘veel te duur’ en toch contract met overheid

Terwijl economieminister Johan Vande Lanotte (SP.A) elke ochtend Electrabel tussen zijn boterham legt vanwege de veel te hoge prijzen, gaat ‘zijn’ federale overheid een miljoenencontract afsluiten met... Electrabel. ‘Tja, ze waren de goedkoopste.’ Vande Lanotte is absoluut ‘not amused'.

Eerst het goede nieuws voor de Belgische schatkist: de federale overheid hoopt volgend jaar 3,5 miljoen euro te besparen op haar energiefactuur. Dat gebeurt door voor de allereerste keer een gigantische aanbesteding uit te schrijven om bijna alle gebouwen van de federale overheid – dat zijn er zo’n 1.500 – een jaar lang van gas en elektriciteit te voorzien.

Die factuur loopt in de miljoenen. Voor 2013 wordt in totaal een bedrag van zo’n 66 miljoen euro aan gas en elektriciteit verwacht.

Een beetje wrang misschien wel: terwijl federaal economie-minister Johan Vande Lanotte (SP.A) zich elke dag minstens één keer opwindt over de ‘bedrieglijke hoge elektriciteitsprijzen’ van Electrabel – topvrouw Sophie Dutordoir beschuldigde hem al van Electrabel- bashen – wordt diezelfde energiereus binnenkort dé huisleverancier van diezelfde federale overheid. En dat zint Vande Lanotte totaal niet, zo was gisteren te vernemen in de Wetstraat. De SP.A-vicepremier voelt zich door de beslissing te kijk gezet.

Het stoort hem naar verluidt ook dat Electrabel bodemprijzen hanteert om een overheidscontract binnen te halen, maar voor ‘gewone’ klanten nog steeds één van de duurste op de markt is.

‘Nog niet definitief’

‘Tja, Electrabel bleek de goedkoopste van de drie energieleveranciers die op deze aanbesteding inschreven’, reageert het kabinet van Servais Verherstraeten (CD&V), staatssecretaris voor de Regie der Gebouwen. Er wordt ook beklemtoond dat, wanneer het contract binnenkort wordt toegekend, Electrabel maar voor één jaar de huisleverancier wordt. ‘Want we gaan elk jaar op zoek gaan naar de goedkoopste.’

Maar ook die uitleg kan het kabinet van Vande Lanotte niet smaken. Er kon gisteren enkel af ‘dat de beslissing over de toewijzing van dit contract nog niet door de ministerraad is goedgekeurd.’ De beslissing werd gisteravond ook plots voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Toch zou van uitstel geen afstel mogen komen. ‘Electrabel is als goedkoopste uit deze aanbesteding gekomen. Vande Lanotte mag proberen daar nog een speld tussen te krijgen. Het zal hem niet lukken.’

Electrabel kan een contract als dat van de federale overheid overigens best gebruiken. De afgelopen maanden verloor het in een recordtempo klanten door de herhaalde oproepen van Vande Lanotte aan de bevolking om van energieleverancier te veranderen. Dit jaar alleen al zag het 300.000 klanten vertrekken. En volgens de cijfers van de energiewaakhond Vreg leed Electrabel in augustus het hoogste klantenverlies in zijn bestaan.

Bron:http://www.nieuwsblad.be/article/de...121017_00338866

Mening:

Mooi voorbeeld van hoe het enkel gaat om het eigen imago bij een bedrijf. Voor de burger de duurste zijn, (en weten/hopen dat deze niet zullen opstappen) en voor de overheid de goedkoopste zijn.
Rare zaak!
Alvast dikke pluim voor Vande Lanotte, nu hij de concurrentiestrijd nieuw leven heeft ingeblazen!
__________________
All we are same..
Give peace a chance!
~ John Lennon
Met citaat antwoorden
  #4  
Oud 11th December 2012, 22:54
Emmely Emmely is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2010
Locatie: Arendonk
Posts: 118
Electrabel verlaagt gas- en elektriciteitsprijzen

Electrabel verlaagt gas- en elektriciteitsprijzen

Marktleider Electrabel verlaagt de energieprijzen vanaf 1 januari, de dag waarop de bevriezing van de energieprijzen ten einde loopt. Het energiebedrijf verlaagt de energiecomponent van de elektriciteitsprijs tot 10 procent, de energiecomponent van de gasprijs tot 16 procent, zo kondigde Electrabel-topvrouw Sophie Dutordoir aan op een persconferentie. De verlaging levert de gezinnen een besparing op van 200 tot 400 euro per jaar.

De prijsverlaging geldt voor alle retailklanten en dus alle types contracten, zo benadrukte Dutordoir. De klanten moeten zelf geen actie ondernemen, de prijsverlaging wordt met andere woorden automatisch doorgevoerd. De verlaging is ook van toepassing voor de klanten die sinds de vrijmaking van de energiemarkt bij Electrabel klant gebleven zijn, maar nooit een contract afsloten. Twintig procent van de klanten heeft nog niet gekozen voor één van Electrabels producten.

Voor elektriciteit verlaagt Electrabel de prijs van de energiecomponent tot 10 procent ten opzichte van de bevroren prijs. Voor gas gaat er tot 16 procent af ten opzichte van de geïndexeerde prijs. De bewuste percentages zijn de uitersten. Wat de gemiddelde daling is, is niet meteen duidelijk. De prijsstijgingen tijdens de periode van de prijzenbevriezingen (vanaf 1 april 2012) worden niet doorgerekend, klonk het ook.

De prijsverlaging heeft betrekking op de energiecomponent van de prijzen. Die component staat in Vlaanderen in voor 31 procent van de elektriciteitsprijs en voor 58 procent van de gasprijs. De andere elementen verrekend in de energiefactuur zijn de netwerkvergoedingen en belastingen.

Er volgt ook een mediacampagne en alle retailklanten krijgen een persoonlijke brief in de bus.

Indexatieparameters
Met ingang van 1 januari zet Electrabel ook een aanpassing van de indexatieparameters in gang. Het bedrijf wacht dus niet tot april om de wijzigingen door te voeren waaraan de overheid werkt.

Electrabel zal een progressieve loskoppeling voorzien van de gas- en petroleumprijzen. In 2015 moet de aardgasprijs volledig gebaseerd zijn op de marktprijs. Op 1 januari 2013 is de gasprijs nog voor 50 procent gebaseerd op de petroleumprijs en dus voor 50 procent op de marktprijs. In 2014 zal het aandeel van de aardgasprijs geïndexeerd op de markt 65 procent bedragen.

Voor de elektriciteitsprijs gaat de wijziging volledig in op 1 januari 2013. Vanaf dan hanteert Electrabel niet langer de productiekosten en beschikbaarheid van nucleaire eenheden als basis. Het bedrijf koppelt dan de indexering van de elektriciteitsprijs aan de evolutie van de prijzen op de groothandelsmarkten in de vier buurlanden.

Bron: www.hln.be

Mening: Dit artikel sluit aan bij het artikel van Sabrina.
Toch zijn ze waarschijnllijk nog duurder dan de anderen ..... Persoonlijk vind ik het schandalig dat ze eerst enkele maanden dure prijzen aan hun klanten aansmeerden. Velen zullen nu Eureka roepen, maar vergeten niet dat ze reeds jaren meer hebben betalen dan elders. Zijn ze nu het goedkoopst? Het is niet omdat ze verlagen dat ze de goedkoopste worden, dat is heel wat anders !
Met citaat antwoorden
  #5  
Oud 12th December 2012, 13:34
Maximous Maximous is offline
Michael.Stouten
 
Geregistreerd op: Sep 2010
Locatie: Arendonk
Posts: 72
Gisteren kwam als eerste item Electrabel aan bod. Ze zouden hun prijzen gaan verlagen. Een geweldige mediastunt van Electrabel en gratis reclame.

Gelukkig kwamen daarna de andere, kleinere energiebedrijven aan het woord, die zeiden dat ze nog niet gingen ingaan op de plotse prijsvermindering van Electrabel. Het blijft toch uitkijken naar wie de goedkoopste energie levert en is een kritische blik nodig t.o.v. de schurken van Electrabel.
Met citaat antwoorden
Antwoord


Onderwerp Opties Zoek in onderwerp
Zoek in onderwerp:

Uitgebreid Zoeken
Weergave Modus Stem op dit onderwerp:
Stem op dit onderwerp::

Posting Regels
Je mag niet nieuwe onderwerpen maken
Je mag niet reageren op posts
Je mag niet bijlagen posten
Je mag niet jouw posts bewerken

vB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit
Forumsprong



Alle tijden zijn GMT +2. De tijd is nu 15:57.


Powered by: vBulletin Version 3.0.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.