actualiteitsforums  

Ga Terug   actualiteitsforums > ACTUALITEITSFORUM > Pro of Contra?
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Home FORUMS Registreer Arcade Zoeken Posts van vandaag Markeer Forums als Gelezen

Antwoord
 
Onderwerp Opties Zoek in onderwerp Waardeer Onderwerp Weergave Modus
  #1  
Oud 19th March 2009, 13:12
Sepp's Avatar
Sepp Sepp is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2006
Locatie: Leuven
Posts: 37
Studenten verklikken elkaar (niet)

Het verhaal stond gisteren in Het Laatste Nieuws. Begin januari merkte een studente rechten hoe een medestudent zich de antwoorden liet doorspelen op de examenvragen met zijn gsm. Ze verwittigde de prof die daarop de vervalsing vaststelde. De spiekende student werd vervolgens door de fraudecommissie geschrapt: de jongen is uitgesloten voor alle examens tijdens de eerste zittijd en hij is nu boos.

Op de internetsite Facebook maakt hij 'de verraadster' uit voor het vuil van de straat - wat hem trouwens al meer dan 250 supporters opleverde. Hij noemt haar 'een vuile rat'. 'Akkoord, spieken mag niet. Maar verraden wel?' wist hij te vertellen.

De studente, die ook haar supporters heeft, vindt dan weer dat het haar recht was om de valsspeler aan te klagen. Tenslotte moeten studenten zo veel moeite doen om te slagen - hard blokken, examenstress... - dat iemand die flagrant vals speelt eigenlijk verraad pleegt tegenover zijn medestudenten. 'In ons latere vak als medewerker van het gerecht, lijkt het me normaal dat ik opkwam voor rechtvaardigheid.'

Toch een opmerkelijk feit. Het komt immers maar zeer, zeer zelden voor dat studenten mekaar aangeven. Toon Boon, juridisch adviseur aan de KU Leuven, kan zich alvast maar één geval herinneren. 'Het liep toen blijkbaar zo zeer de spuigaten uit dat collega's het niet meer konden aanzien hoe iemand al voor de derde keer op rij zijn examens frauderend wou afleggen.'

'Wat daarnaast al iets vaker gebeurt - maar nog uitzonderlijk - is dat studenten getuigenissen afleggen wanneer er een procedure loopt tegen een fraudeur.'

Klikken is taboe. 'Studenten trekken veel met mekaar op. Het is niet evident om iemand uit de eigen sociale groep te verklikken. Zeker niet omdat de meeste studenten niet als concurrenten tegenover mekaar staan. Als dat wel het geval is, omdat bijvoorbeeld slechts de besten mogen specialiseren, kan het al iets sneller gebeuren.'

Stijn Baert - tot voor kort studentenvertegenwoordiger aan de UGent en nu assistent, bevestigt: 'Elkaar verklikken is not done. Natuurlijk ergeren studenten zich wel vaker aan vals spelende medestudenten. Maar de stap om het aan te geven is groot. Wat heb je er ook bij te winnen door elkaar te verklikken?'

'Voor studenten geldt vooral: we zitten allemaal in dezelfde examenmiserie, we zijn solidair. De toezichthouders moeten maar hun werk doen. Die moeten de fraude ook altijd kunnen bewijzen. Het is niet omdat iemand klikt, dat de fraude bewezen is.'

De sancties zijn overigens zwaar. Van een nul voor dat ene examen tot een 'afgewezen' over de hele lijn.

Overigens blijkt het spiekgedrag nogal afhankelijk te zijn van de gekozen studierichting. Daarover communiceren studenten alleen off the record: 'Maar als een prof even het examenlokaal verlaat, blijft het bij burgerlijk ingenieurs nog altijd doodstil. Dat is niet overal zo.'

Laatst aangepast door Barst : 19th March 2009 om 20:31.
Met citaat antwoorden
  #2  
Oud 19th March 2009, 13:17
Sepp's Avatar
Sepp Sepp is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2006
Locatie: Leuven
Posts: 37
Persoonlijk vind ik dit een beetje zielig van de persoon die de andere verklikt, en ik kan zijn reactie helemaal begrijpen dat hij kwaad op haar is (de reactie op facebook is lichtjes kinderachtig, maar dat even terzijde voor al onzecontra-facebookers ).
Als een student beslist te spieken is dit zijn eigen risico en verantwoordelijkheid! Uiteindelijk zal hij later in zijn job toch moeten bewijzen dat hij geschikt is en de nodige kennis bezit! Kortom hij fopt zichzelf!
En het mag de verantwoordelijkheid zijn van een andere student om deze student in kwestie daar persoonlijk op te wijzen, maar hem gaan verklikken aan de docent/prof is naar mijn mening compleet zielig! Waar zijn de waarden gebleven zoals: 'Doe een ander niet aan wat je niet wil dat ze jou aandoen.', of 'Wees blij met andermans geluk.'?
Met citaat antwoorden
  #3  
Oud 19th March 2009, 15:02
Sanne Van der borght Sanne Van der borght is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Nov 2008
Locatie: Herselt
Posts: 98
In de secundaire school heb ik veel leerkrachten gehad die niet van klikkers hielden. Ikzelf klik dan ook nooit en ik vind het ook belachelijk als iemand anders klikt over een andere leerling.
Ik vind dat je je gewoon moet bezighouden met je eigen examen en laat de anderen maar doen. Het is niet eerlijk dat sommige mensen spieken, maar ze gaan er echt niet beter van worden, hoor. Met spieken kom je nergens. Degenen die tijdens hun schooljaren lui zijn en niet leren, zullen er later de gevolgen van dragen!
Met citaat antwoorden
  #4  
Oud 19th March 2009, 20:13
wim leenaerts's Avatar
wim leenaerts wim leenaerts is offline
Prime Integrator
 
Geregistreerd op: Nov 2004
Locatie: Beerse city
Posts: 1,633
Citaat:
Orgineel gepost door Sepp
Persoonlijk vind ik dit een beetje zielig van de persoon die de andere verklikt

Ik ben het nochtans eens met de verklikker. Of ik het zelf ook zou doen is nog een andere vraag, maar ik sta volledig achter haar redenering: "In ons latere vak als medewerker van het gerecht, lijkt het me normaal dat ik opkwam voor rechtvaardigheid." Sorry, maar daar heeft ze echt wel een goed punt. Ik hoop niet dat iemand die er geen graten in ziet om te frauderen en de regels te overtreden ooit één of ander groot crimineel moet verdedigen, of advocaat wordt van één of andere malafide firma en hen allerhande achterpoortjes aan de hand doet om ongestoord hun witwaspraktijken uit te voeren.

Citaat:
Uiteindelijk zal hij later in zijn job toch moeten bewijzen dat hij geschikt is en de nodige kennis bezit! Kortom hij fopt zichzelf!

Dit is ook niet waar. Wat zijn de studierichtingen waar spieken voor studenten het aanlokkelijkst is? Zware richtingen zoals geneeskunde om er maar één te noemen. Leuk om te weten dat er misschien dokters rondlopen die hun diploma behaald hebben zonder ook maar enige notie te hebben van de basisbegrippen (of de iets gespecialiseerdere onderdelen for that matter) van de geneeskunde omdat ze hun boeken nooit open hebben gehad, maar wel over een gsm beschikten.

Dat is net zoals studenten uit de lerarenopleiding die constant brossen.
Dat moet later leerlingen duidelijk maken waarom onderwijs en niet brossen zo belangrijk is.
Er is een heel gepast spreekwoord voor zulke studenten, iets over potten en zwarte ketels...
__________________
"De jeugd van tegenwoordig houdt alleen maar van luxe, heeft slechte manieren en veracht de autoriteit.
Zij heeft geen respect voor oudere mensen. De jeugd verpraat de tijd terwijl er gewerkt moet worden, schrokt bij de maaltijden het voedsel naar binnen, legt de benen over elkaar en tiranniseert de ouders..."
- Socrates, 2400 jaar geleden... -
Met citaat antwoorden
  #5  
Oud 20th March 2009, 00:09
Ann Van der Flaas Ann Van der Flaas is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2005
Locatie: Herentals
Posts: 136
Volledig met Wim eens... goed verwoord!
__________________
Que Dieu te bénisse!
Met citaat antwoorden
  #6  
Oud 20th March 2009, 03:21
Kenny's Avatar
Kenny Kenny is offline
UDHR - art. 19
 
Geregistreerd op: Sep 2004
Locatie: Hier
Posts: 581
Citaat:
Orgineel gepost door wim leenaerts
Ik ben het nochtans eens met de verklikker. Of ik het zelf ook zou doen is nog een andere vraag, maar ik sta volledig achter haar redenering: "In ons latere vak als medewerker van het gerecht, lijkt het me normaal dat ik opkwam voor rechtvaardigheid."

Deze vergelijking slaat nochtans nergens op. Bij mijn weten is het niet de taak van advocaten om voor politieagent te spelen.

Met rechtvaardigheid heeft dit in elk geval niet veel te maken. Iemand die oprecht bezorgd is om rechtvaardigheid, zou de verantwoordelijke docent de subtiele raad geven om beter te controleren op spieken bij het afnemen van de examens. En zou zeker geen flauwe smoes over rechtvaardigheid verzinnen om zijn/haar jaloezie, of het-niet-kunnen-verdragen-dat..., te verbergen.

Dit getuigt in de eerste plaats van een totaal gebrek aan sociale vaardigheden. Of vind je het vreemd dat zowat elke cultuur verklikkers gelijk stelt met het onderste van de samenleving?

Citaat:
Sorry, maar daar heeft ze echt wel een goed punt. Ik hoop niet dat iemand die er geen graten in ziet om te frauderen en de regels te overtreden ooit één of ander groot crimineel moet verdedigen, of advocaat wordt van één of andere malafide firma en hen allerhande achterpoortjes aan de hand doet om ongestoord hun witwaspraktijken uit te voeren.

Het is al laat en ik ben moe, dus ik kan het verkeerd begrepen hebben, maar beweer jij hier nu dat iemand die spiekt op een examen later drugadvocaat van de mafia wordt? Bij een rechtzaak zijn er altijd twee partijen. Elke partij heeft recht op een advocaat, zelfs al is één van die partijen "de grootste crimineel". Oók dat is rechtvaardigheid.

Citaat:
Dit is ook niet waar. Wat zijn de studierichtingen waar spieken voor studenten het aanlokkelijkst is? Zware richtingen zoals geneeskunde om er maar één te noemen. Leuk om te weten dat er misschien dokters rondlopen die hun diploma behaald hebben zonder ook maar enige notie te hebben van de basisbegrippen (of de iets gespecialiseerdere onderdelen for that matter) van de geneeskunde omdat ze hun boeken nooit open hebben gehad, maar wel over een gsm beschikten.

Ik zal je geruststellen, er lopen geen dokters rond die geen enkele notie hebben van basisbegrippen. Om die stelling te poneren, heb ik alleen maar mijn gezond verstand moeten gebruiken. Bewijzen heb ik dus helaas niet.
Of ik zal proberen: er bestaat ook zoiets als een mondeling examen. Ik vermoed dat de meeste charlatans daar wel door de mand vallen.

Citaat:
Dat is net zoals studenten uit de lerarenopleiding die constant brossen.
Dat moet later leerlingen duidelijk maken waarom onderwijs en niet brossen zo belangrijk is.

Er is een enorm verschil tussen spijbelen op een hogeschool/unief en spijbelen in het middelbaar. Wie spijbelt moet beseffen dat hij inhoud mist, die nodig is om een examen succesvol af te leggen (toch het hoofddoel van een les?). De spijbelaar moet dan voor zichzelf uitmaken of die gemiste inhoud belangrijk genoeg is om te stoppen met spijbelen. En dat laatste kan een student aan de hogeschool veel beter inschatten dan een leerling in het middelbaar.

Ik ging bijna nooit naar de les omdat ik daar meestal het idee had dat ik er mijn broek zat te verslijten. Blijkbaar was dat ook zo want ik heb nooit veel last gehad met de examens.

Citaat:
Er is een heel gepast spreekwoord voor zulke studenten, iets over potten en zwarte ketels...

Er bestaat ook een ander: vroegere stropers zijn de beste boswachters.
__________________
'I have never let my schooling interfere with my education.'
-- Mark Twain
Met citaat antwoorden
  #7  
Oud 20th March 2009, 04:13
Barst's Avatar
Barst Barst is offline
Administrator
 
Geregistreerd op: Jun 2004
Locatie: L'burg
Posts: 16,562
Eerlijk gezegd: voor zo'n discussies doe ik het dus!
Reminds me of the ole days!
Voor de kenners: dergelijke discussie is niet min noch meer een replica van de oude middeleeuwse 'universaliënstrijd' (of Parmenides/Nietzsche versus Plato/Scruton)... inhoudelijk, anders gezegd, een ander paar mouwen:
Citaat:
Orgineel gepost door Kenny
Met rechtvaardigheid heeft dit in elk geval niet veel te maken. Iemand die oprecht bezorgd is om rechtvaardigheid, zou de verantwoordelijke docent de subtiele raad geven om beter te controleren op spieken bij het afnemen van de examens. En zou zeker geen flauwe smoes over rechtvaardigheid verzinnen om zijn/haar jaloezie, of het-niet-kunnen-verdragen-dat..., te verbergen. (...) Dit getuigt in de eerste plaats van een totaal gebrek aan sociale vaardigheden. Of vind je het vreemd dat zowat elke cultuur verklikkers gelijk stelt met het onderste van de samenleving?
De kracht van dit veeleer pragmatische argument is uiteraard niet te miskennen, maar gaat ervan uit dat het 'buikgevoel' als criterium kan/mag/moet gelden in dergelijke... quod non, m.i. Het is nl. niet omdat elke 'cultuur' dit criterium hanteert, dat het daarom ook 'het goede ' zou zijn! Ten eerste is de kwaliteit van genoemde cultuur in dezen minstens twijfelachtig - 'de straat' -, en ten tweede geldt de 'moral majority' lang niet altijd als alleenzaligmakend criterium voor het 'juiste' handelen (want dan zou nl. in het Zuiden van de V.S. momenteel in geen enkele school nog de evolutieleer onderwezen worden ).
Maar hét punt dat je - terecht - maakt is dat van die jaloezie of van het-niet-kunnen-verdragen-dat! Als DAT nl. het motief zou zijn om te gaan klikken, dan mangelt het idd aan de juiste (! = onbaatzuchtige) motieven, en dan vervalt ook heel het morele argument van de 'tegenpartij'!
Citaat:
Orgineel gepost door wim leenaerts
Ik ben het nochtans eens met de verklikker. Of ik het zelf ook zou doen is nog een andere vraag, maar ik sta volledig achter haar redenering: "In ons latere vak als medewerker van het gerecht, lijkt het me normaal dat ik opkwam voor rechtvaardigheid." Sorry, maar daar heeft ze echt wel een goed punt. Ik hoop niet dat iemand die er geen graten in ziet om te frauderen en de regels te overtreden ooit één of ander groot crimineel moet verdedigen, of advocaat wordt van één of andere malafide firma en hen allerhande achterpoortjes aan de hand doet om ongestoord hun witwaspraktijken uit te voeren.

Het feit dat je zelf twijfelt aan het feit of je het zelf zou doen als het er op aan zou komen, geeft toch wel aan dat de 'sociale vaardigheden' waar K. naar verwijst, ook voor jou niet onbelangrijk zijn... En bij het argument van de verdediging van een 'groot crimineel' HOPEN we uiteraard dat jouw scenario geen schering en inslag zou zijn, maar daarom IS het nog niet zo. Idd, iedereen - ook die grote crimineel - heeft recht op een verdediging, dat is nl. de kracht van de wet (een 'selectieve' jurisprudentie is geen 'recht' meer maar puur onrecht!)... Maar anderzijds is de 'wet' alleen maar 'basic justice', en het stadium verder is gelegen in het 'zichzelf-durven-verbranden', te weten: doen wat het goede is, ook al gaat het in tegen geldende (wets-)praktijken! Dankzij die praktijk is mij nl. destijds de mogelijkheid geboden om burgerdienst te doen in plaats van legerdienst (zie voorbeeld dat ik elk jaar weer aanhaal in de les!).
Anders gezegd: indien de juiste motieven voorhanden zijn, dan wordt 'klikken' hier ineens 'het aankaarten van een onrechtmatige praktijk', wat ook wel iets is waar je als ethisch-bewust mens niet zomaar aan voorbij kan (nogmaals, m.i.)! Het volstaat om de kwalificatie van de 'misdaad' een weinig op te schroeven om te zien waar het conflict tussen 'klikken' en 'opkomen voor rechtvaardigheid' toe kan leiden. Wanneer mijn vriend na een voetbalwedstrijd iemand van de tegenpartij tot bloedens toe in elkaar trapt waarna het slachtoffer roerloos bijft liggen, dan is die 'vriend' bij volgende match wel degelijk mijn vriend niet meer, aangezien ik echt wel degene zal geweest zien die hem heeft aangegeven...
Maar in het 'spiekgeval' is de grens tussen een 'verklikker' en 'iemand die onrecht aanklaagt' idd wel bijzonder smal, om maar te zeggen dat het in deze discussie écht wel gaat over de bepaling van GRENZEN (waar liggen ze?)! En daartoe is discussie onontbeerlijk, precies zoals het hier gebeurt!!!

Nogmaals, chapeau voor de deelnemers van dit inhoudelijk zeer zeker RELEVANTE debat!!
__________________
"Never argue with an idiot, they'll just bring you
down to their level and beat you with experience." (c)TB

Laatst aangepast door Barst : 20th March 2009 om 04:46.
Met citaat antwoorden
  #8  
Oud 20th March 2009, 15:36
Barst's Avatar
Barst Barst is offline
Administrator
 
Geregistreerd op: Jun 2004
Locatie: L'burg
Posts: 16,562
Talking Ook 'asociale' verklikking?

Parkeerwachters Heizel verduisterden geld


Het bedrijf G4S, het vroegere Group 4 Securicor, heeft tien bewakingsagenten ontslagen die ingezet werden aan de Heizelpaleizen in Brussel. Ze worden ervan verdacht parkeergeld van parking C van Brussels Expo verduisterd te hebben. Dat staat vrijdag in Le Soir.



G4S voerde tijdens het Autosalon in januari een intern onderzoek uit na een anonieme klacht. Daaruit bleek dat een tiental parkeerwachters geld verduisterden. Ze zouden onder meer de parkeertickets van vertrekkende bezoekers opnieuw verkocht hebben aan andere bezoekers en de opbrengst daarvan in eigen zak gestoken hebben.

Het bedrijf bekijkt nog of het klacht gaat indienen tegen de betrokkenen.


Blog DS, 20-03-2009
__________________
"Never argue with an idiot, they'll just bring you
down to their level and beat you with experience." (c)TB
Met citaat antwoorden
  #9  
Oud 24th March 2009, 16:51
MinkeVanHoof's Avatar
MinkeVanHoof MinkeVanHoof is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2006
Locatie: Zandhoven
Posts: 281
Een heel interessant debat.
Mijn eerste gevoel zei ook van: aangeven die handel, de verklikker heeft juist gehandeld.
Maar nu ik er over aan het nadenken ben, zit ik met een dubbel gevoel.
Een deel van mij blijft denken dat je deze persoon moet aangeven omdat het rechtvaardig is.

Aan de andere kant denk ik: hoeveel informatie kan die persoon via een gsm binnenkrijgen.
Een bericht is 160 karakters en dit is een rechtexamen. Tenzij het een prof is die heel korte antwoorden verwacht kan die student toch nooit een goed antwoord neerschrijven. Of toch nooit zijn hele examen afkrijgen binnen de aangegeven tijd. Zeker omdat hij subtiel moet zijn met zijn GSM, hij kan toch nooit de hele tijd focussen op zijn GSM want dat is te duidelijk.

Ik vraag me af wat er gebeurt als je na een examen een klacht binnenbrengt ,omdat je zelf gemerkt hebt dat er iemand spiekt, over de toezichters. Want die personen hebben duidelijk hun job niet goed gedaan. Zou daar reactie op komen? Waarschijnlijk zullen ze je dwingen te zeggen wie er gespiekt heeft. Toch wel een interessante wending om over na te denken...
Met citaat antwoorden
  #10  
Oud 24th March 2009, 18:40
Sanne.Etienne Sanne.Etienne is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2007
Locatie: Oostmalle
Posts: 74
Klikspaan, boterzwaan!

Ik ben het ook eens met de klikster. Ik denk dat het best wel frustrerend moet zijn als je aan een examen bezig bent, in volle concentratie, je bent hard aan het nadenken en dan zie je je buurman vlotjes zijn gsm bovenhalen en nog veel vlotter antwoorden op de vragen. Ik weet niet of ik effectief zou klikken, maar ik kan mijn mond ook niet houden. Dus zou ik het tegen iedereen gaan vertellen, zodat die andere student het misschien wel eens warm krijgt en meer op zijn tellen gaat passen. In het secundair durfde ik ook wel eens te spieken, of met mijn buur samen te werken op een test of examen. Maar dat vind ik nog anders, met de examens heb ik maar 1 keer echt gespiekt, ik durfde het gewoon niet ... En inderdaad, als je rechten studeert en je fraudeert al tijdens je studies... Dat is geen groot voorbeeld! Net zoals studenten lerarenopleiding die niet naar de les komen, overal te laat komen ... Maar zo'n toestanden heb je wel in elke opleiding. Spieken in de lerarenopleiding zou misschien nog goed van pas komen... Zo kunnen we zelf misschien sneller leerlingen opsporen die het ook doen .
Met citaat antwoorden
  #11  
Oud 13th May 2009, 20:14
maarten.gilops maarten.gilops is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2007
Locatie: Sint-Lenaarts
Posts: 73
Mijn idee

Ik ben het niet eens met de klikster. Het gaat hier niet om verschrikkelijke daden. Ik ben een van die mensen die heel veel belang hechten aan collegialiteit. Je behoort ten slotte tot dezelfde groep. Ik vind iemand verklikken een beetje jezelf verraden. Als mijn zusje vroeger iets verklikte over mij, strafte mijn vader mij onmiddellijk, maar hij vergat mijn zusje ook niet. Hij kon ook niet tegen ‘klikkers’. Dit is iets dat ik van hem heb overgenomen. Ik vind dat je elkaar moet steunen. Je zal er meer baat bij hebben als dat je klikt.
Met citaat antwoorden
  #12  
Oud 16th May 2009, 17:06
Hanne.Van.Rooy Hanne.Van.Rooy is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Oct 2007
Locatie: Lille
Posts: 70
Als eerste reactie geef ik ook de voorkeur aan collegialiteit. We zijn allemaal studenten en we doen ons best. Als er onder ons zijn die spieken dan vind ik dat hun eigen verantwoordelijkheid en als ze betrapt worden door een docent moeten ze de gevolgen maar dragen. Is dit niet het geval dan is dat ook maar zo.
Ik ben wat dat betreft niet jaloers of gefrustreerd (al kan ik begrijpen dat anderen dat wel zijn) en ik ga anderen niet verklikken.
Wel kan ik niet tegen hypocrisie. Wanneer een student bijvoorbeeld door te spieken goede punten haalt, zichzelf zo geliefd maakt bij de docent en dan bij de docent nog wat gaan slijmen, dat gaat voor mij dan wel te ver. Zeker als de spiekende student zo een lievelingetje van de docent wordt. Meestal zijn dat dan ook wel studenten die niet echt goed in de groep liggen (waarvan ik momenteel niemand ken in het 2e jaar ). In dat geval zou ik nog niet klikken maar ik zou wel via subtiele opmerkingen en hints, waar ik overigens heel goed in ben , wel één en ander laten merken aan docenten…
Met citaat antwoorden
  #13  
Oud 18th May 2009, 12:58
Natalie Docx Natalie Docx is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2007
Locatie: Berlaar
Posts: 109
Als ik een medestudent zou zien spieken, ik zou het zeker niet leuk vinden. Iedereen moet hard studeren voor er te komen. Als je dan iemand er makkelijk vanaf ziet komen... . Nu, om dan ook echt te gaan klikken, nee dat zou ik niet doen. Als je dat doet dan ben je al niet veel beter dan de spieker zelf. Je kan misschien tegen de spieker in kwestie wel eens zeggen wat je gezien hebt ofzo.
Met citaat antwoorden
  #14  
Oud 18th May 2009, 19:20
Jolien Willems Jolien Willems is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2008
Locatie: herentals
Posts: 147
Wanneer ik een examen aan het maken ben hou ik me absoluut niet bezig met andere studenten...
Maar je kijkt natuurlijk altijd wel eens rond en wanneer ik een student zie spieken of fraude zie plegen ( zoals sms'en) zou ik dat heel erg vinden... Uiteindelijk fop je enkel jezelf hiermee en lijkt het alsof je het kan, maar is dit misschien niet zo...
Ik zou het wel nooit gaan klikken aan de prof/docent...
Dat doe je nu eenmaal niet vind ik persoonlijk... Als de student het wil riskeren om een nul te halen en te spieken is dat zijn keuze en zijn probleem niet het mijne....
De examenperiode is een moeilijke en harde periode waar iedereen door moet, of je het nu eerlijk speelt of niet, de docenten zullen wel optreden wanneer ze merken dat iemand spiekt...
Met citaat antwoorden
  #15  
Oud 18th May 2009, 21:56
Lennart Lennart is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2007
Locatie: Heist-op-den-Berg
Posts: 93
Ik zie meestal niet naar de andere personen tijdens de examens ofzo, ik weet dus ook niet wie er zal spieken ofzo.
Ik vind het ook niet zo eerlijk als iemand spiekt, als ik erdan aan denk hoe hard ik soms moet werken om er al dan niet door te geraken.
Maar verklikken doe ik nooit, ze moeten zelf maar weten waar ze aan beginnen.
Met citaat antwoorden
Antwoord


Onderwerp Opties Zoek in onderwerp
Zoek in onderwerp:

Uitgebreid Zoeken
Weergave Modus Stem op dit onderwerp:
Stem op dit onderwerp::

Posting Regels
Je mag niet nieuwe onderwerpen maken
Je mag niet reageren op posts
Je mag niet bijlagen posten
Je mag niet jouw posts bewerken

vB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit
Forumsprong



Alle tijden zijn GMT +2. De tijd is nu 12:56.


Powered by: vBulletin Version 3.0.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.