actualiteitsforums  

Ga Terug   actualiteitsforums > Thomas More Kempen > Onderwijs
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Home FORUMS Registreer Arcade Zoeken Posts van vandaag Markeer Forums als Gelezen

Antwoord
 
Onderwerp Opties Zoek in onderwerp Waardeer Onderwerp Weergave Modus
  #1  
Oud 9th October 2007, 13:54
Dennis Broos's Avatar
Dennis Broos Dennis Broos is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2006
Locatie: arendonk
Posts: 140
Unhappy cyberpesten

cyberpesten

Eén op tien kinderen tussen elf en vijftien jaar zegt dat het wel eens gepest wordt via internet of gsm. Twee op vijf melden dat cyberpesten in hun klas voorkomt. Dat stelde Planet Internet vast na onderzoek in Nederland bij 500 tieners. In Vlaanderen zal het niet anders zijn. De resultaten van het onderzoek in opdracht van het Vlaams Parlement worden weldra verwacht. Daarom verspreidt Klasse deze week massaal stappenplannen tegen cyberpesten: op 1 miljoen exemplaren bij Vlaamse leerkrachten, leerlingen en hun gezinnen. Cyberpesten verlegt de grenzen van het gewone pesten immers aanzienlijk: onbekend, nieuw en hard. En de pester blijft vaak anoniem en buiten schot.

Uit het onderzoek van Planet Internet blijkt dat veel tieners wel eens gedrag stellen dat je als cyberpesten kan omschrijven: ze versturen een anonieme mail (32 %), schelden (29%) via mail, chatboxen of msn, doen iemand schrikken (23%), zetten iemands foto op internet (19 %) of hacken (11 %) iemands msn of homepage. De meeste daders vinden het een grapje. De slachtoffers lijden in stilte. Hun ouders of leerkrachten weten vaak niet wat gebeurt.

In Vlaanderen loopt een grootschalig onderzoek naar cyberpesten in opdracht van de commissie Jeugd van het Vlaams Parlement. Resultaten worden weldra verwacht. Het probleem is hier waarschijnlijk even groot als in Nederland. Zo stellen veel schooldirecteurs, leerkrachten, ouders en leerlingen. Daarom verspreidt Klasse, een uitgave van het ministerie van Onderwijs, vanaf deze week massaal stappenplannen tegen cyberpesten. Ze kwamen tot stand in samenwerking met specialisten op dit domein. Alle 150 000 leerkrachten, 700 000 gezinnen en 300 000 leerlingen krijgen tips om cyberpesten aan te pakken. Ouders, leerkrachten en tieners hebben immers een gezamenlijke verantwoordelijkheid.

Bron: http://www.ond.vlaanderen.be/nieuws...cyberpesten.htm

Laatst aangepast door Dennis Broos : 9th October 2007 om 13:56. Reden: bron vergeten
Met citaat antwoorden
  #2  
Oud 9th October 2007, 20:25
Smits.Diede Smits.Diede is offline
Diede Smits
 
Geregistreerd op: Sep 2007
Locatie: Herentals
Posts: 174
Thumbs down Cyberpesten

Cyberpesten, elektronisch pesten of ook wel digitaal pesten, is een nieuwe trend. Persoonlijk vind ik het één van de gevaarlijkste soorten van pesten.

Als pestkop is dit één van de gemakkelijkste manieren om te pesten. Je kan geheel anoniem blijven. Niemand weet of merkt dat jij iets gedaan hebt en je hebt geen rechtstreeks contact met je slachtoffer, je ziet dus met andere woorden de effecten van je daden niet. Het is beter de effecten wel te zien! Dan krijg misschien een schuldgevoel of een knagend geweten, en zal je een tweede keer nadenken voor je iemand pest.
Samen met dit direct contact verdwijnen ook vaak de remmingen. De grenzen verschuiven van erg naar erger.

Ook is er geen beter medium dan het internet om veel mensen in eens te bereiken. Heel handig als je de impact van je pesten groot wilt maken.

Preventie op school is dus van groot belang!!!
Zo'n stappenplan is dus een geniaal idee en ik kan natuurlijk niets anders doen dan het toe te juichen!

Pesten is laf!
Cyberpesten is nog laffer!
Met citaat antwoorden
  #3  
Oud 10th October 2007, 14:39
Sanne.Vosters Sanne.Vosters is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2007
Locatie: Noorderwijk
Posts: 109
Ik vind dat cyberpesten een verschrikkelijke vorm van pesten is.
Dit kan, zoals al gezegd is, anoniem gebeuren. De daders voelen zich dan veilig, ongenaakbaar en onherkenbaar, waardoor ze weinig terughoudend zijn.
Cyberpesten is directer en harder dan "gewoon" pesten. Omdat de dader en het slachtoffer niet in direct contact met elkaar staan, maar enkel via de computer verbonden zijn, verschuiven ook hierdoor grenzen en gaat de dader verder, omdat deze zich niet geremd voelt.
Je hebt zelf al wel eens ruzie gehad, en dan vind ik toch wel dat woorden veel meer pijn doen dan bijvoorbeeld een pak slaag. Dat doet natuurlijk ook zeer, maar dat is na enkele dagen over. Maar pijnlijke woorden dat onthouden sommige personen levenslang!
Zo voelt het slachtoffer zich ook onveiliger dan bij gewoon pesten want hij is nergens vrij; niet op het school of thuis.
We moeten nu voor PDV een enquête doen over pubers. We hebben als onderwerp "communicatie (gsm,msn,...) en omgangsvormen" gekozen. We hebben nu de enquêtes binnengebracht in de scholen. Ik ben wel benieuwd naar de resultaten over het pesten op scholen, want ik vind dit echt verschrikkelijk! Ik ben ook benieuwd of dat de kinderen hier voor uitkomen als ze hier slachtoffer of dader van zouden zijn, want de enquêtes blijven anoniem.
Ik vind het heel goed van Klasse dat ze zo'n stappenplannen opstellen.
Met citaat antwoorden
  #4  
Oud 13th November 2007, 14:45
s5052345's Avatar
s5052345 s5052345 is offline
Sven Raymaekers
 
Geregistreerd op: Sep 2007
Locatie: Tessenderlo
Posts: 74
Reactie op artikel

Het werd tijd dat men er is iets aan gaat doen, vele mensen hebben al zoveel geleden opnder pesterijen en ook via het internet en het is heel goed dat men er eindelijk iets aan gaat doen Laat ons hopen dat vele mensen nu verlost worden van die gruwel want dat pesten moet echt wel uit de wereld geholpen worden.
Met citaat antwoorden
Antwoord


Onderwerp Opties Zoek in onderwerp
Zoek in onderwerp:

Uitgebreid Zoeken
Weergave Modus Stem op dit onderwerp:
Stem op dit onderwerp::

Posting Regels
Je mag niet nieuwe onderwerpen maken
Je mag niet reageren op posts
Je mag niet bijlagen posten
Je mag niet jouw posts bewerken

vB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit
Forumsprong



Alle tijden zijn GMT +2. De tijd is nu 17:32.


Powered by: vBulletin Version 3.0.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.