actualiteitsforums  

Ga Terug   actualiteitsforums > ACTUALITEITSFORUM > MILIEU / GEZONDHEID / MENSENRECHTEN > Overige 'milieubijdragen'
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Home FORUMS Registreer Arcade Zoeken Posts van vandaag Markeer Forums als Gelezen

Antwoord
 
Onderwerp Opties Zoek in onderwerp Waardeer Onderwerp Weergave Modus
  #1  
Oud 21st October 2017, 21:18
Hanne.V*n Hanne.V*n is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2015
Locatie: Lille
Posts: 71
Eerste drijvende windmolenpark ter wereld produceert nu stroom

Hywind Scotland, het allereerste windmolenpark dat drijft, produceert sinds deze week stroom. Drijvende turbines kunnen de kosten van windenergie op zee drastisch omlaag halen.

De Schotse premier Nicola Sturgeon opende Hywind Scotland deze week. Het windmolenpark bevindt zich 25 kilometer van Peterhead, aan de noordoostkust van Schotland. Het Noorse oliebedrijf Statoil bouwde de vijf turbines, elk 175 meter hoog, in Noorwegen en sleepte ze in juni naar Schotland. Amper vier maanden later leveren ze al stroom.

Drijvende windturbines zijn niet gebouwd op de zeebodem maar alleen met dikke kabels aan de bodem verankerd. Zo kunnen ze de kosten van windenergie op zee drastisch omlaaghalen. Bovendien kunnen ze voor reparaties gemakkelijk terug naar een haven gesleept worden, of zelfs naar een ander windmolenpark.

Diepere zee


"Hywind kan gebruikt worden voor water dat tot 800 meter diep is. Dat biedt mogelijkheden voor gebieden die tot dusver niet geschikt waren voor offshore-windenergie", zegt Irene Rummelhoff van Statoil.

Statoil denkt onder meer aan Japan en de Amerikaanse westkust, waar het water te diep is voor conventionele windmolens. In Peterhead staan ze in water dat 100 meter diep is. Een conventionele windmolen gaat maar tot de helft van die diepte.

De eerste vijf Hywind-turbines hebben elk een vermogen van 6 megawatt, samen goed om twintigduizend gezinnen van stroom te voorzien.

Statoil gaat nu aan de Schotse kust nog een grote batterij bouwen, Batwind, die de energie van het windmolenpark kan opslaan. De lithiumbatterij zal een capaciteit van 1 megawattuur hebben en moet eind 2018 operationeel zijn.

Bron: 20-10-17, 12:21u - http://datanews.knack.be/ict/nieuws...9433.1481935815

Mening: Drijvende windmolenparken in zee, vind ik een goed idee. De wereldwijde voorraden van olie, gas … nemen snel af. Vernieuwbare energiebronnen zoals wind zijn daarentegen oneindig en altijd beschikbaar. Ze zijn ook rendabel want ze hebben een veel hoger rendement dan kernreactoren en kolencentrales. Uit onderzoek van het ECB blijkt ook dat windmolens in zee meer stroom leveren dan dezelfde turbines op het land. Windmolens zorgen voor zeer positieve bijdragen aan het milieu en vooral de windmolens in zee. De turbines remmen de klimaatsverandering en stimuleren allerlei maatschappelijke activiteiten. Hywind kan ook gebruikt worden voor water dat tot 800 meter diep is. Dat biedt mogelijkheden voor gebieden die tot dusver niet geschikt waren voor offshore- windenergie (Japan en Amerikaanse Westkust).
Met citaat antwoorden
Antwoord


Onderwerp Opties Zoek in onderwerp
Zoek in onderwerp:

Uitgebreid Zoeken
Weergave Modus Stem op dit onderwerp:
Stem op dit onderwerp::

Posting Regels
Je mag niet nieuwe onderwerpen maken
Je mag niet reageren op posts
Je mag niet bijlagen posten
Je mag niet jouw posts bewerken

vB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit
Forumsprong



Alle tijden zijn GMT +2. De tijd is nu 05:07.


Powered by: vBulletin Version 3.0.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.