actualiteitsforums  

Ga Terug   actualiteitsforums > ACTUALITEITSFORUM > MILIEU / GEZONDHEID / MENSENRECHTEN > Overige 'milieubijdragen'
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Home FORUMS Registreer Arcade Zoeken Posts van vandaag Markeer Forums als Gelezen

Antwoord
 
Onderwerp Opties Zoek in onderwerp Waardeer Onderwerp Weergave Modus
  #1  
Oud 10th October 2017, 15:05
seppe.o*eyen seppe.o*eyen is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2017
Locatie: retie
Posts: 21
4 miljoen euro om van heel Vlaanderen ‘slimme regio’ te maken

4 miljoen euro om van heel Vlaanderen ‘slimme regio’ te maken
Aan de Antwerpse Groenplaats worden elektrische wagens voorgesteld in het kader van het 'smart city'-project.
Vlaams minister van Economie Philippe Muyters (N-VA) trekt vier miljoen euro uit om van elke Vlaamse gemeente een ‘smart city’ te maken. De regering wil het experiment dat in Antwerpen werd opgezet over heel Vlaanderen uitrollen.

Antwerpen werd begin dit jaar voorgesteld als de eerste smart city in Vlaanderen. De stad gaat honderden sensoren verstoppen in vuilnisbakken, waterleidingen, parkeerplaatsen en zelfs verwarmingsketels van inwoners, om alles met het internet te verbinden. De gegevens die dat oplevert, zullen op termijn opengesteld voor elke ontwikkelaar, een primeur in Europa.

Sensoren in vuilnisbakken houden bijvoorbeeld in de gaten wanneer de ophaaldienst moet langskomen. Chips in waterleiding en riolering analyseren de waterkwaliteit en waarschuwen voor een mogelijke overstroming.

Het project blijkt een succes en alle andere Vlaamse gemeenten kunnen nu bij de regering aankloppen voor budget. Ze hebben tot eind januari om een project in te dienen en tegen april zal een selectie worden gemaakt. Om hun project vorm te geven kunnen ze de hulp inroepen van het Leuvense onderzoekscentrum Imec.

‘Het is tijd om city of things uit te rollen over heel Vlaanderen en Vlaanderen op de kaart te zetten als dé slimme regio’, zegt Philippe Muyters. ‘We vragen alle Vlaamse gemeenten om na te denken over wat smart city voor hen kan betekenen en we vragen hen om samen te werken, met elkaar en met onderzoeksinstellingen.’

Muyters wil dus dat de gemeenten de technologie niet enkel voor zichzelf ontwikkelen, maar meteen openstellen voor alle andere Vlaamse gemeenten.

De projectoproep werd dinsdag voorgesteld in Bonheiden, waar de gemeenteschool het fietsgedrag van de leerlingen monitort met chips en hen beloont met krediet op de kermis.

Bron: De Standaard: 10 oktober 2017 http://www.standaard.be/cnt/dmf20171010_03123187

Mening: Pak nu het voorbeeld in Bonheiden. Hier werd het fietsgedrag van de leerlingen bekeken. Als ze dit goed doen worden ze beloond, het gevolg is dus dat meer leerlingen met de fiets naar het school gaan komen. Wat dan als gevolg heeft dat er minder ouders de kinderen naar school brengen met de auto. Dit concept gaat dus al helpen tegen de opwarming van de aarde, want er zijn minder auto's die rijden dus minder uitstoot van co2. Als er dan nog meer van die concepten kunnen worden toegevoegd gaat het in de wereld er alleen maar beter aan toegaan.
Met citaat antwoorden
Antwoord


Onderwerp Opties Zoek in onderwerp
Zoek in onderwerp:

Uitgebreid Zoeken
Weergave Modus Stem op dit onderwerp:
Stem op dit onderwerp::

Posting Regels
Je mag niet nieuwe onderwerpen maken
Je mag niet reageren op posts
Je mag niet bijlagen posten
Je mag niet jouw posts bewerken

vB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit
Forumsprong



Alle tijden zijn GMT +2. De tijd is nu 09:12.


Powered by: vBulletin Version 3.0.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.