actualiteitsforums  

Ga Terug   actualiteitsforums > ACTUALITEITSFORUM > MILIEU / GEZONDHEID / MENSENRECHTEN > Voedsel/Voeding
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Home FORUMS Registreer Arcade Zoeken Posts van vandaag Markeer Forums als Gelezen

Antwoord
 
Onderwerp Opties Zoek in onderwerp Waardeer Onderwerp Weergave Modus
  #1  
Oud 8th December 2016, 11:50
Lisa.S*pion Lisa.S*pion is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2016
Locatie: Geel
Posts: 48
Federaal voedselagentschap roept type van paté terug uit supermarkten

Het federaal voedselagentschap (FAVV) waarschuwt donderdag voor de aanwezigheid van de listeriabacterie in een lot Ouderwetse paté van producent Jambo Ra NV. Het agentschap laat de paté, die in de filialen van Carrefour, Smatch, Proxy Delhaize, Lidl en Bon’Ap te koop is, terugroepen.

Het gaat om potjes Ouderwetse paté van 250 gram met lotnummer 2411 en houdbaarheidsdatum van 24/12/16, verkocht van 25 november tot nu.

Het federaal voedselagentschap raadt consumenten die een potje paté hebben gekocht aan om deze niet op te eten, maar te vernietigen of terug te brengen naar de winkel waar ze het hebben gekocht.

Symptomen van een besmetting met listeria zijn koorts en hoofdpijn. Het kan tot acht weken duren vooraleer er ziekteverschijnselen optreden. Vooral zwangere vrouwen moeten extra waakzaam zijn, net als personen met een verminderde weerstand en ouderen.

Het FAVV vraagt consumenten om hun arts te raadplegen als ze symptomen merken.

Bronvermelding: De standaard, 8/12/2016, http://www.standaard.be/cnt/dmf20161208_02614928

Eigen mening: Normaal gezien moet de fabrikant er zeker van zijn dat zijn product in goede staat naar de winkels worden getransporteerd zodat er geen slechte reclame ontstaat over hun bedrijf en zodat er geen zieken vallen. Tegenwoordig gebeurt het wel vaker dat producten worden terug geroepen omdat er iets mis aan is. Maar wat is de oorzaak hiervan? Ligt de oorzaak wel zeker bij de fabrikant? Het kan evengoed aan het transport liggen of aan de verkoper zelf. Er zou meer controle moeten worden ingezet bij alle 3 de factoren. De fabrikant moet meer controleren of het product verkoopbaar is. Bij het transport moet er meer controle gezet worden om de kwaliteit van het vervoer te meten. Bv. Is de vrachtwagen wel proper genoeg? En bij de verkoper moet er meer gelet worden op de bewaringswijze van producten. Maar volgens mij gebeurd dit wel correct.
Met citaat antwoorden
Antwoord


Onderwerp Opties Zoek in onderwerp
Zoek in onderwerp:

Uitgebreid Zoeken
Weergave Modus Stem op dit onderwerp:
Stem op dit onderwerp::

Posting Regels
Je mag niet nieuwe onderwerpen maken
Je mag niet reageren op posts
Je mag niet bijlagen posten
Je mag niet jouw posts bewerken

vB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit
Forumsprong



Alle tijden zijn GMT +2. De tijd is nu 16:25.


Powered by: vBulletin Version 3.0.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.