actualiteitsforums  

Ga Terug   actualiteitsforums > ACTUALITEITSFORUM > BELGIË > Cultureel-maatschappelijk
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Home FORUMS Registreer Arcade Zoeken Posts van vandaag Markeer Forums als Gelezen

Antwoord
 
Onderwerp Opties Zoek in onderwerp Waardeer Onderwerp Weergave Modus
  #1  
Oud 26th November 2015, 11:19
Yves J*nssens Yves J*nssens is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Oct 2015
Locatie: olen
Posts: 37
Comité I: 'Radicalisme is toenemend probleem in het leger'

Radicalisme in het leger is een beperkt, maar wel toenemend probleem, stelt het Comité I in een nieuwe nota. In 2015 werden 50 dossiers geopend: 4 militairen bleken actief betrokken bij de radicale islam, 12 anderen worden ‘nauw opgevolgd’. 'De militaire inlichtingendienst moet alerter zijn voor extremisme in het leger', aldus de nota.

Het Comité I concludeert dat extremisme meer aanwezig is in het Belgische leger dan vroeger. Adiv - de militaire inlichtingendienst - heeft nog heel wat werk aan de winkel wat betreft de opvolging van 'extremistische elementen' bij het personeel van Defensie en Krijgsmacht. Dat staat in een nota van Comité I.

‘Personeelsleden van Defensie genieten vrijheid van meningsuiting en van vereniging’, aldus de nota, ‘maar ze moeten ook hun trouw aan de staat bewijzen.’ Extremistisch gedrag kan niet. De drie belangrijkste ‘extremistische bewegingen’ zijn volgens de Adiv de radicale islam, extreemrechts en criminele motorbendes.

Systematischer communiceren

Het Comité I beveelt de inlichtingendienst aan om ‘bijzondere aandacht’ te besteden aan alle tekenen van bekering tot de radicale islam, zowel bij het burger- als bij het militaire personeel. ‘Om een overhaast oordeel te vermijden, vereist een dergelijke aandacht inzicht, een kritisch oog en behoedzaamheid bij de analyse van de gedragingen’, is in de nota te lezen.

En daar knelt het schoentje: de bevoegde korpschefs zijn te weinig ingelicht en krijgen te weinig instructies. Er moet beter en systematischer gecommuniceerd worden, zodat men sneller kan overgaan tot het intrekken van een veiligheidsmachtiging, bijvoorbeeld. ‘Bij problemen in de informatiestroom moet de minister op de hoogte worden gebracht’, besluit de nota.

http://www.standaard.be/cnt/dmf20151125_01990375 26/11/2015

Eerst en vooral wil ik beginnen over het feit dat dit artikel niet rechtstreeks te maken heeft met radicale islam maar ik vond persoonlijk dat ze het wel zo doen blijken. Er is te lezen in het artikel dat er 3 grote takken zijn van extremisme in het leger een radicale islam is heir een van. Langst de andere kant hebben we ook nog extreem rechts en criminele motorbendes deze 2 zijn minstens even gevaarlijk. Desalniettemin begrijp ik wel waarom de radicale islam extra aandacht krijgt, zeker na de aanslagen en het dreigingsniveau. Wanneer iemand van het leger radicaliseert kan dit grote gevolgen hebben. Het is al erg genoeg dat de veiligheids mensen zich voor hun leven en dat van het volk moeten verdedigen maar stel je voor dat de persoon die naast deze militair sta van de ene moment op de andere niet meer aan de kant van het leger staat maar aan die van de terroristen en wanneer die persoon dan ineens op eigen eenheid begint te schieten dan zijn we nog verder van huis. Ok heb je nog het feit dat deze mensen belangrijk informatie kunnen door spelen aan de mensen waarvan de overheid liever heeft dat ze deze informatie niet weten.
Met citaat antwoorden
Antwoord


Onderwerp Opties Zoek in onderwerp
Zoek in onderwerp:

Uitgebreid Zoeken
Weergave Modus Stem op dit onderwerp:
Stem op dit onderwerp::

Posting Regels
Je mag niet nieuwe onderwerpen maken
Je mag niet reageren op posts
Je mag niet bijlagen posten
Je mag niet jouw posts bewerken

vB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit
Forumsprong



Alle tijden zijn GMT +2. De tijd is nu 04:29.


Powered by: vBulletin Version 3.0.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.